«Κάτω Από τη Σκάλα»

Του Τσαρλς Ντάιερ, Άγγελος Αντωνόπουλος και Αντώνης Καφετζόπουλος, στο θέατρο Ζίνα

Το πολύ ιδιαίτερο, ανθρώπινο και ταυτόχρονα τρυφερό και αστείο έργο «Κάτω Από τη Σκάλα» του Τσαρλς Ντάιερ ανεβαίνει από αρχές Νοέμβρη στο ‘Θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και πρωταγωνιστές τους Άγγελο Αντωνόπουλο και Αντώνη Καφετζόπουλο!

kato apo th skala

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ο Τσάρλς και ο Χάρρυ είναι πολλά χρόνια ζευγάρι. Εργάζονται στο κουρείο του Χάρρυ και συγκατοικούν. Οι δυο τους είναι «οικογένεια» και βιώνουν όλες τις μικρές χαρές, αλλά και όλες τις μικρές φθορές της κοινής καθημερινότητας. Μόνο που πρέπει να ζουν «κάτω από την σκάλα» και να κρύβουν την σχέση τους από το κοινωνικό τους περιβάλλον. Το δέσιμό τους είναι μεγαλύτερο επειδή πρέπει να κρύβονται, όμως, όπως σε όλα τα ζευγάρια που έχουν ζήσει χρόνια μαζί, η φθορά είναι αναπόφευκτη. Οι ακισμοί μεταξύ τους είναι πολύ σκληροί. Αλλά και πολύ αστείοι… «Κάτω από τη σκάλα» οι ανθρώπινες σχέσεις διακρίνονται σαν μέσα από ένα περίεργο φακό. Ο Τσάρλυ και ο Χάρρυ, οι δυο ηλικιωμένοι, αποτυχημένοι επαγγελματίες, βαθιά μοναχικοί και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι άνθρωποι, δείχνουν ώρες ώρες να μισιούνται. Όμως στην πραγματικότητα, έχουν ανάγκη, φροντίζουν κι αγαπούν ο ένας τον άλλο.
Το έργο γράφτηκε το 1966 Στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ανέβηκε στο Θέατρο Μουσούρη το 1997, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μοσχίδη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο, που φέτος ανέλαβε να το σκηνοθετήσει!

Συντελεστές

– Μετάφραση :Ερρίκος Μπελιές
– Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Βέττας, Μάρθα Φωκά
– Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης

  • Δείτε Προσφορές εισιτηρίων και σε ποιες Παραστάσεις υπάρχουν στο Θέατρο Ζίνα

Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 


No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση