Θέατρο Ιλίσια

Το θέατρο Ιλίσια διαθέτει ευρύχωρο φουαγιέ, δύο σκηνές και εξώστη. Η ιστορία του Θεάτρου Ιλίσια έχει αρκετά ενδιαφέροντα επεισόδια.

Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ – μια ενδιαφέρουσα ιστορία

Ο χώρος ξεκίνησε ως αποθήκη ξυλείας και γκαράζ και στη συνέχεια ως αίθουσα κινηματογράφου.

Η Νόνικα Γαληνέα διαμόρφωσε τους χώρους του κινηματογράφου ΙΛΙΣΙΑ για θέατρο, προεκτείνοντας τον εξώστη προς την πλατεία σε μια ενιαία αίθουσα.

Τον Οκτώβριο του 2000, το θέατρο ΙΛΙΣΙΑ πέρασε στη Μιμή Ντενίση, η οποία έκανε ανακαίνιση επαναφέροντας την αρχική διαρρύθμιση των χώρων και τον ξεχωριστό εξώστη.

Το θέατρο ΙΛΙΣΙΑ χωρίζεται τότε σε δύο σκηνές: Η κύρια σκηνή είναι το ΙΛΙΣΙΑ-ΝΤΕΝΙΣΗ και η μικρή ΙΛΙΣΙΑ – ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ.

Στόχος της Μιμής Ντενίση είναι να δημιουργήσει πρωτοποριακές παραγωγές συμμετέχοντας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά καλλιτεχνικά δρώμενα χωρίς να παραβλέπει την ελληνική θεατρική παράδοση.

Το 2011, ύστερα από δώδεκα χρόνια διεύθυνσης του θεάτρου ΙΛΙΣΙΑ, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε έναντι ενοικίου το θέατρο Ιλίσια στους επιχειρηματίες Δημήτρη και Θοδωρή Μαροσούλη.

Έργα που έχουν ανεβεί στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ

Ανάμεσα στα έργα που έχουν ανεβεί στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, αναφέρουμε «Το Άνθος του Κάκτου», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Ο φυλακισμένος της διπλανής πόρτας», «Ο Μαρξ στο Σόχο», «Οι μαγειρικές ιστορίες του κυρίου Νταν», «Ο Επιθεωρητής έρχεται».

Επικοινωνία ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής (Γραμμή 3) Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν διάφοροι χώροι στάθμευσης. Τηλ.: 210 7210045, 210 721631

Δημοφιλείς Παραστάσεις Αγορά Εισιτηρίων με Χαμηλή Τιμή

Οι Καλύτερες Προσφορές για Θέατρο από GROUPON. Μέρες Ραδιοφώνου Εισιτήρια On Line. Μόνο με 9 ευρώ. Πριν το Χάραμα Περιοδεία. Αγορά Εισιτηρίων με 12 ευρώ. Οι Τενόροι Περιοδεία Εισιτήρια On Line. Μόνο με 12 ευρώ. Περιοδεία σε Ολη την Ελλάδα «Η Μελωδία της Ευτυχίας.
Κρατήσεις εισιτηρίων με προσφορά σε 200 Θέατρα Δείτε

Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

2 Responses to Θέατρο Ιλίσια

  1. ΜΓ 30 Ιανουαρίου 2014 at 07:22 #

    Το θέατρο Ιλίσια δεν υπήρξε ποτέ αποθήκη ξυλείας. Σχεδιάστηκε εξ αρχής για κινηματογράφος και υπήρξε από τους καλύτερους της Αθήνας. Το πρώην γκαράζ του κτιρίου διαμορφώθηκε από τη Νόνικα Γαληνέα σε μικρή θεατρική σκηνή. Η φωτογραφία που δημοσιεύεται δεν έχει σχέση με το Ιλίσια.

    • Fotis 30 Ιανουαρίου 2014 at 17:05 #

      Σας ευχαριστούμε για την παρατήρηση σας, αν θέλετε μπορείτε να μας στείλετε την φωτογραφία του θεάτρου Ιλίσια.

Σχολιάστε