«Χαίρε Νύμφη» στο Θέατρο τέχνης

«Χαίρε Νύμφη» του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο τέχνης Κάρολου Κουν Φρυνίχου 14 – Πλάκα. Από Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Χαίρε Νύμφη» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου, η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 – Πλάκα), από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012.

Το ‘’ Χαίρε Νύμφη’’, γραμμένο το 1930, είναι η ιστορία της Ρόζας Στάγγα, η οποία σε ηλικία δεκαέξι χρονών ‘’ κακοποιείται’’ από τον πρώτο άνδρα που ερωτεύεται. Ο ψυχικός και σωματικός βιασμός διαλύει μέσα της οριστικά την  προσμονή για την απόλυτη ευτυχία  και η Ρόζα οδηγείται σταδιακά στην αυτοκαταστροφή.

Η δομή και ο ρυθμός του Ξενόπουλου αποκαλύπτουν πίσω από τις λέξεις του και ανάμεσά τους μία πολύ σύγχρονη γλώσσα για τον έρωτα, το θάνατο, την πίστη, την εξουσία και τις κοινωνικές συμβάσεις κάθε εποχής. Για τις άνθρωποφαγικές ερωτικές και οικογενειακές σχέσεις και την μοναχική πορεία του ανθρώπου μέσα σε αυτές.  Η Ρόζα είναι μία Στέλλα Βιολάντη, μία Φωτεινή Σάντρη, μία Έιμυ Γουαινχάουζ. Είναι μία σημερινή αντιηρωίδα η οποία αποφασίζει να μην  ενηλικιωθεί για να μην συμβιβαστεί με την ματαιότητα και την απώλεια.  Το ‘’Χαίρε Νύμφη’’ είναι ένας βίαιος  αποχαιρετισμός στην αθωότητα.

Συντελεστές:

Διασκευή – Σκηνοθεσία -: Λένα Κιτσοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Μουσική Επιμέλεια: Ο θίασος

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Βίντεο: Κωνσταντίνος Πασχάλης

Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Διώνη Κουρτάκη

Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Τζένια Κονταράτου

Βοηθοί σκηνογράφου: Μαγδαληνή Αυγερινού, Δάφνη Ηλιοπούλου

Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας , Γιάννης Κότσιφας , Ιωάννα Μαυρέα , Αλέξανδρος Τσώτσης , Ντάννυ Γιαννακοπούλου, Γιάννης Καπελλέρης, Λένα Κιτσοπούλου.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα

                                                               Τηλ.210 3222464-3236732

                                     ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00

                                                                                                 17.00- 22.00


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 


 

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση