Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Ο Άνθρωπος της Βροχής

Γιατί ο «Άνθρωπος της Βροχής», που υποδύεται ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ, λέγεται «Άνθρωπος της Βροχής»;  Είναι όσο χρειάζεται σκληρός ο Γιάννης Στάνκογλου για να «σπάσει» στο τέλος του ταξιδιού και να κερδίσει ξανά την αγάπη της hot φίλης του Σουζάνας (Κλέλια Ρένεση); Τι ρόλο παίζουν τα τραγούδια των Beatles στην παράσταση;

Κατ’ αρχήν, μιλάμε για τη θεατρική μεταφορά της κινηματογραφικής επιτυχίας “Rain Man” από τον Dan Gordon, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου έχει παιχτεί, ξεκινώντας το 2008 από το θέατρο West End του Λονδίνου και συγκινώντας το θεατρικό κοινό σε αρκετές χώρες.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης επιλέγει για τον απαιτητικό ρόλο του αυτιστικού αδελφού, για τον οποίο κέρδισε το Όσκαρ πρώτου ρόλου ο Ντάστιν Χόφμαν, τον μεγάλης γκάμας ευαισθησίας ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Επιπλέον, όπως ο Χόφμαν, ο Χατζηπαναγιώτης ξεκινά με το ατού του ανθρώπου που, ό,τι κι αν κάνει, είναι αδύνατο να μην τον συμπαθήσεις.

Η υπόθεση, για όσους δεν έχουν δει τον κινηματογραφικό  Άνθρωπο της Βροχής, έχει ως εξής:

Μετά την κηδεία του πατέρα του, ένας πωλητής αυτοκινήτων, ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου) μαθαίνει ότι ο πατέρας του άφησε όλη την περιουσία στον αδελφό του, έναν αδελφό που δεν γνώριζε ότι υπήρχε και που αποδεικνύεται ότι είναι αυτιστικός. Τα χρήματα είναι πολλά και φαίνονται ακόμα περισσότερα για ένα «άχρηστο άτομο», τον Ρέιμοντ Μπάμπιτ, που ζει σ’ ένα ίδρυμα. Τον βγάζει και ξεκινά μαζί του ένα ταξίδι, στο τέλος του οποίου το ζητούμενο είναι να κερδίσει την κηδεμονία και να βάλει χέρι στην κληρονομιά.

Όμως ο αυτιστικός Ρέιμοντ  κερδίζει το ενδιαφέρον του μικρού αδελφού του με την εκπληκτική ικανότητά του με τους αριθμούς (πολύ χρήσιμο όταν παίζεις χαρτιά). Αναπάντεχα, όταν ο «άγνωστος» αυτιστικός μεγάλος αδελφός τραγουδά ένα τραγούδι, ο Τσάρλι συνειδητοποιεί ότι ο Ρέιμοντ είναι ο «Άνθρωπος της Βροχής», ο “Rain Man”, όπως τον φώναζε παραφθαρμένα όταν ο ίδιος ήταν μικρός. Ο «Άνθρωπος της Βροχής» δεν είναι η φανταστική προστατευτική μορφή της παιδικής του ηλικίας. Είναι ο μεγάλος του αδελφός, που αναγκάστηκε να μεγαλώσει χωριστά του.

Το τραγούδι που αποκαλύπτει την αλήθεια της ψυχής είναι ένα τραγούδι των Beatles. Οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτισμό αντιδρούν θετικά και με ενδιαφέρον στη μουσική των Beatles.

Αν ο Μπάρι Λέβινσον είχε τη σκηνοθετική ευκολία των αμερικανικών αυτοκινητόδρομων, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ένα πολύ πιο δύσκολο έργο, να μετατρέψει τη σκηνή του ΓΚΟΡΙΑ σε σκηνικό (Εύα Νάθενα) γι’ αυτό το ταξίδι ψυχικής μεταμόρφωσης. Σπουδαίο ρόλο σ’ αυτή τη σκηνική φυγή παίζουν οι μαγικοί φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου. Η μετάφραση του Θοδωρή Πετρόπουλου έπρεπε να ξαναφέρει στη ζωή τον Κιμ Ρέεκ, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τους συγγραφείς Μπάρι Μόροου και Ρόναλντ Μπας να γράψουν τον «Άνθρωπο της Βροχής» και που πέθανε το 2009.

Εκτός από τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Στάνκογλου και Κλέλια Ρένεση, παίζουν οι Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και Γιάννης Καρατζογιάννης.

«Ο Άνθρωπος της Βροχής» θα παίζεται στο θέατρο ΓΛΟΡΙΑ/ Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 8 μμ, Παρασκευή 9.15 μμ, Σάββατο 6.15 μμ και 9.15 μμ

Με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης, μπορείτε να παρκάρετε στο κλειστό parking Σόλωνος 82 & Ασκληπιού μόνο με 6 ευρώ.

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε