«Ερωτικά γράμματα» στο θέατρο «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ»

«Ερωτικά γράμματα» του Α.R. Gurney, με ρεσιτάλ ερμηνείας από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τον Νίκο Δαφνή, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» (πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Φαλήρου).

love_letters

Ένα εξαιρετικά τρυφερό και ανθρώπινο έργο που δίνει την ευκαιρία στους Κάρμεν Ρουγγέρη & Νίκο Δαφνή για ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας! Ένα άντρας και μια γυναίκα. Και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987).

Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και καθυστερημένα.

Επιστολές, σημειώματα, κάρτες, τηλεγραφήματα, αλλά και ζωγραφιές, που συνθέτουν με τρόπο αριστουργηματικό το πάζλ μιας ολόκληρης ζωής. Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος). Εκείνη πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».

Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το «ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί -ίσως- τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες.

Μετάφραση: Μαρλέν Γεωργιάδη. Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Γάλλιας.Σκηνοθεσία, σκηνική επιμέλεια: Νίκος Δαφνής.Ερμηνεύουν: Κάρμεν Ρουγγέρη & Νίκος Δαφνής.

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε