Η Όλια Λαζαρίδου και η Λυδία Φωτοπούλου στο Θάνατο του Ιβαν Ίλιτς στο θέατρο της οδού Κυκλάδων

Η Όλια Λαζαρίδου και η Λυδία Φωτοπούλου ξανά στη θεατρική σκηνή μαζί, συμπράττοντας στο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Ο Θάνατος του Ιβάν Ίλιτς». Από 12 Μαρτίου 2019 στο θέατρο της οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.

Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί τη φιλοσοφική νουβέλα του Τολστόι που πραγματεύεται την αναμέτρηση του ανθρώπου με τον θάνατο. και συναντά ξανά, μετά από χρόνια, επί σκηνής την Λυδία Φωτοπούλου.

Δυο υπηρέτριες μαζεύουν τα πράγματα που έχει αφήσει πίσω του ο δικαστής Ιβάν Ίλιτς, ο οποίος έφυγε μόλις από τη ζωή.Τα αντικείμενα: Ένα ολόκληρο σύμπαν που αποτελείται από ρούχα, βιβλία, μια πίπα, μια φωτογραφία. Τα αντικείμενα ζουν ύστερα από εμάς, ζουν την δική μας ζωή, βαστάνε την μνήμη, την μυρωδιά μας, μαρτυρούν τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητές μας. Όλα τα αντικείμενα φέρουν μια ιστορία. Οι υπηρέτριες, μέσα από την τακτοποίησή τους, εξιστορούν στους θεατές ενίοτε με κωμικό και ενίοτε με σπαρακτικό τρόπο τη ζωή και το θάνατο του κεντρικού ήρωα.

Με δυο λόγια, την ιστορία που ο Τολστόι περιγράφει ως «η απλή ζωή και ο θάνατος, ενός απλού ανθρώπου». Είναι άραγε ο θάνατος το τέλος της ζωής ή η αρχή της;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου.
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου.
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Μαρία Πασχάλη.
Παίζουν: Όλια Λαζαρίδου και Λυδία Φωτοπούλου

Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ροές.

Παραγωγή: Constantly Productions – Ευάγγελος Κώνστας

INFO: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής. Κυκλάδων 11 Κυψέλη. τηλ. 2108217877

  • 9
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε