‘Η κατάρα της Ίρμα Βεπ’ στο «Θέατρον»

Γεράσιμος Γεννατάς – Κρατερός Κατσούλης, στο Θέατρον

‘Η κατάρα της Ίρμα Βεπ» με ρεσιτάλ ερμηνείας και 57(!!) αλλαγές κουστουμιών από τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Κρατερό Κατσούλη, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος» στην Πειραιώς. Απολαύστε μια παράσταση που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη με δύο ηθοποιούς που πασχίζουν να καταλάβουν πως στο καλό θα παίξουν οκτώ ρόλους ταυτόχρονα με 57 αλλαγές κουστουμιών, ενώ ο σκηνοθέτης κοιτά διαρκώς το χρονόμετρο!!

irma vep
Τι κοινό έχουν ο Δράκουλας, ο Λυκάνθρωπος, η Τζέην Έιρ, μια μούμια που νεκρανασταίνεται στην Αίγυπτο και η Ρεβέκκα; Μα την Κατάρα φυσικά. Την Κατάρα της Ίρμα Βεπ, που επιστρέφει φέτος στο Θέατρον !
Η παράσταση στην οποία οι αμπιγιέζ αξίζουν περισσότερο χειροκρότημα απ’ το θίασο κι όμως ο χαιρετισμός κρατά όσο ολόκληρη σχεδόν η δεύτερη πράξη!

To έργο αποτελέι το αριστούργημα του Τσαρλς Λάντλαμ, ιδρυτή του ανεπανάληπτου Ridiculous Theatre Company, και αποτέλεσε το πιο πολυπαιγμένο έργο στις ΗΠΑ το 1991. Η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία την περίοδο 1999-2000 στο θέατρο «Ήβη», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με τον Άκη Σακελλαρίου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

Συντελεστές:

– Κείμενο: Τσαρλς Λάντλαμ
– Μετάφραση: Λάκης Λαζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
– Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
– Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Τσάμης
– Κοστούμια: Clare Bracewell
– Μακιγιάζ: Άγγελος Μέντης
– Περούκες: Χρόνης Τζίμας
– Σκηνικά: Λίλη Πεζανού
– Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος
– Παραγωγή: TEXNIS
– Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Γεννατάς, Κρατερός Κατσούλης

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε