«Κράμερ εναντίον Κράμερ»

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στο θέατρο Εμπορικόν

Η θεατρική παράσταση Κράμερ εναντίον Κράμερ παρουσιάζετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ελληνική Θεαμάτων. Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για στις 15 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 στο θέατρο Εμπορικόν. Την απόδοση του θεατρικού έργου υπογράφει η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και τη σκηνοθεσία η Ελένη Σκότη.

Η ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ σε διασκευή και σκηνοθεσία του  Robert Benton και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Μέρυλ Στρηπ και τον Ντάστιν Χόφμαν, βραβεύτηκε το 1985 με 5 Όσκαρ: Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου και αναδείχτηκε σε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Το έργο πραγματεύεται την μεταμόρφωση ενός «απόντα» γονιού σε ιδανικό πατέρα  που προσπαθεί ν’ αναπληρώσει την απουσία της γυναίκας του και μητέρας του ανήλικου παιδιού τους όταν εκείνη  τους εγκατέλειψε για  να βρει τον «χαμένο εαυτό της»  μακριά από τον  εγκλωβισμένο ρόλο της μητέρας -συζύγου. Επιστρέφει όμως και διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού. Ο δικαστικός αγώνας είναι αναπόφευκτος. Τα έντονα δραματουργικά στοιχεία του έργου δίχασαν και διχάζουν μέχρι σήμερα το κοινό, ωστόσο στο τέλος αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η ανιδιοτελής  και παντοτινή αγάπη των γονιών προς το παιδί.

Οι συντελεστές:

Απόδοση:Μιρέλλα Παπαοικονόμου Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη Σε συνεργασία με τηνΔάφνη Λαρούνη Σκηνικά: Γιώργος  Γαβαλάς Ενδυματολογική επιμέλεια: Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Σοφια Παπαδημητροπουλου Μουσική: Δημήτρης ΠαπαδημητρίουΦωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Τζάνη

Παίζουν:

Δημήτρης Αλεξανδρής (Τεντ), Μαρία Ζορμπά (Τζοάννα), Αθηνά Μαξίμου (Μάργκαρετ), Χριστόδουλος Στυλιανού (Τζιμ), Δημήτρης Μαύρος (Τζων) και τα παιδιά Γιάννης Μπαριάμης, Άλκης Πανταζόπουλος, Μάρκος Δελλατόλας (Μπίλυ).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00 Πέμπτη 21:00 Παρασκευή 21:00 Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00 Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ Σαρρή 11, Ψυρρή, τηλ. 210 3211750

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε