«Ωδή στους Έλληνες» Zorzes Κatris αφήγηση Βύρωνα Κολάση

Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων  και ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Zorzes Κatris θα ανεβάσουν το νέο συμφωνικό-χορωδιακό έργο του συνθέτη  «Ωδή στους Έλληνες» σε ποίηση Γιώργου Ψαθά,  την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 21.30.

Aφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Βύρωνα Κολάση
Aφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Βύρωνα Κολάση

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, η ποίηση, η εξαιρετική αφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Βύρωνα Κολάση και η κινηματογραφική μουσική από την χρήση ηλεκτρονικής και φυσικής ορχήστρας των Synthesizers Keyboards από τον ίδιο τον συνθέτη, θα μας περάσουν σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

Αξίζει να σημειωθεί και θέλω να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό!! Στις 19-6-2013 θα γίνει η  βράβευση του συνθέτη Zorzes Katris και του Βύρωνα Κολάση από την UNESCO για την προσφορά τους στην τέχνη και στον πολιτισμό. Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο μπράβο, γιατί στην Ελλάδα μας, μόνο η τέχνη και ο πολιτισμός μας έχει μείνει, όλα τα άλλα έχουν πάρει την κάτω βόλτα και συνεχίζουν προς το γκρεμό!!

H εξαιρετική αφήγηση από τη φωνή του ηθοποιού Βύρωνα Κολάση

Είναι ευτύχημα για έναν καλλιτέχνη να του δίνεται η ευκαιρία να απαγγείλει διαχρονική ποίηση.Όταν μάλιστα η μουσική που ακολουθεί τον συμπαντιακό λόγο δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και απαιτεί από τον εκτελεστή-αφηγητή μεγαλύτερη συνέπεια και συνέχεια μετά το τέλος της παρουσίασης αυτού του έργου.

Η ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η ψυχή του ελληνισμού. Ειδομένη κάτω από το πρίσμα των αιώνων ύπαρξής του. Η μουσική του Zorzes Katris και οι στίχοι του Γιώργου Ψαθά συγκροτούν μια ουράνια μελωδία όπου αγγίζει κάθε τι ανθρώπινο και ανεβάζει το νου και το πνεύμα πέρα από τον τρισδιάστατο κόσμο μας.
Η σημερινή εποχή επιβάλλει αυτό το έργο σαν από μηχανή Θεό για να λυτρώσει τον υπόδουλο ελληνισμό ο οποίος βάλετε από παντού… Είναι ένα έργο που θα συζητηθεί και που θα αφήσει το στίγμα του βαθιά μες στις καρδιές μας.Τα λόγια είναι περιττά, η μελωδία είναι επιτακτική και λυτρωτική.

Βύρων Κολάσης
Βύρων Κολάσης

Ο ρόλος του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή της χορωδίας του και η UNESCO συνταυτίζονται και εκείνοι από την πλευρά τους σε αυτή την βραδιά.
Η Τετάρτη 19 του Ιούνη κάτω από την θαυμάσια μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Σταύρου Μπερή ,την σκηνοθετική γραμμή του Μενέλαου Τζαβέλλα (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ UNESCO ) μα πάνω απ’ολα η ίδια η συμμετοχή και μουσική εκτέλεση του συνθέτη Zorzes Katris, θα αφήσουν ανεξίτηλα σημάδια σε όλους όσους παρευρεθούν σε αυτό το πανεθνικό κάλεσμα.

Τετάρτη 19 Ιουνίου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 21.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη!

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε