«Όσα Παίρνει ο Άνεργος» στο Θέατρο Μεταξουργείο

Θέατρο Μεταξουργείο  Άννα Βαγενά

Το «Όσα Παίρνει ο Άνεργος» με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο δίνει το αντίθετο μήνυμα από το «Όσα παίρνει ο Άνεμος». Θυμάστε την ατάκα κλειδί του κινηματογραφικού έργου εκ στόματος Κλαρκ Γκέιμπλ; «Frankly, my dear, I don’t give a damn» (σε ελεύθερη ελληνική απόδοση: Ειλικρινά, αγαπητή μου, χέστηκα!).

Η πολιτική επιθεώρηση που έγραψαν οι Λάκης Μπέλλος και Γιώργος Γαλίτης έχει έρθει για να μας ΞΥΠΝΗΣΕΙ προς το καλύτερο, να μας κάνει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ και όχι να ρημάξουμε στο κλάμα με τα τωρινά χάλια μας ή να ψυχοπλακωθούμε. Γιατί όποιος ψυχοπλακώνεται δεν σηκώνεται εύκολα.

Η μουσική της παράστασης από τον μετρ της μουσικής ειρωνείας Λουκιανό Κηλαηδόνη γαργαλάει ακόμα περισσότερο την ψυχική μας διάθεση προς την κατεύθυνση του «αρκετά κλάψαμε, ως εδώ!». Ακόμα και η απόφαση της Άννας Βαγενά να κάνει ένα δυνατό come back στην επιθεώρηση δεν είναι τυχαία. Ο Έλληνας έχει ιστορία στο να σηκώνεται απ’  τη δυστυχία μέσα απ’  τις επιθεωρήσεις, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια ενός πολέμου. Κάποιες φορές, οι καλλιτέχνες και, στην προκειμένη περίπτωση οι ηθοποιοί (Άννα Βαγενά, Ηλιάνα Αραβή, Σοφία Αλεξανιάν, Κατερίνα Θεοχάρη, Γιώργος Γιαννακάκος, Σταύρος Καλλιγάς, Νίκος Μπουρνιάς, Βασίλης Μυλωνάς) δεν χρειάζεται να κάνουν άλλες δηλώσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν – και το κάνουν δυνατά στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο – είναι να μας κάνουν να δακρύσουμε, άλλοτε με το γέλιο κι άλλοτε από συγκίνηση. Εξάλλου και ως σκηνοθέτης η Άννα Βαγενά έχει αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει και τα δύο ανθρώπινα συναισθήματα στην ίδια θεατρική παράσταση. Όπως επίσης ότι δεν έχει καθόλου τη νοοτροπία του one-woman show, αφού αφήνει και άλλους ηθοποιούς να αναδειχθούν στο σανίδι πλάι της.

Τιμώντας τον τίτλο του έργου, οι άνεργοι (όπως και οι συνταξιούχοι) δικαιούνται να μπουν στο Θέατρο Μεταξουργείο για να παρακολουθήσουν το «Όσα παίρνει ο Άνεργος» με μειωμένο εισιτήριο 12 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους πολύτεκνους, τους φοιτητές και τους μαθητές.

Η γενική είσοδος είναι 17 ευρώ και το εισιτήριο για τις απογευματινές παραστάσεις 15 ευρώ.

Το «Όσα Παίρνει ο Άνεργος» θα παίζεται στο Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ από Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου έως Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου. Ώρες Παραστάσεων Παρασκευή: 9 μ.μ. Σάββατο: 6.00 μ.μ. η λαϊκή και 9 μ.μ. η βραδινή
Κυριακή: 7 μ.μ Aπό την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, οι ώρες των παραστάσεων θα είναι ως εξής: Κυριακή, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη: 8 μ.μ.

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε