«Πέρασα με κόκκινο»

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» της Σοφίας Αδαμίδου

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό της Κατερίνας Γώγου!  Δείτε μια υπέροχη παράσταση στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»!  Tο έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Πέρασα με κόκκινο» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Κατερίνας Γώγου!

perasa_me_kokkino_katerina_gogou

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αδόκητο χαμό της και παρουσιάζεται μια υπέροχη παράσταση στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» η  σκηνοθεσία,τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του  Κοραή Δαμάτη η μουσική του Διονύση Τσακνή και οι φωτισμοί του Θανάση Σταυρόπουλου.

… «να μη μάθει ποτέ η Μυρτώ τα αίτια του θανάτου μου. Μπορείτε να της πείτε πως δεν άντεξα την άνοιξη ή πως πέρασα με κόκκινο. Ναι. Αυτό είναι πιο πιστευτό. Με κόκκινο. Αυτό να πείτε».

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μελίνα Βαμβακά, Στέλιος Γεράνης, Τζένη Κόλλια και Κατερίνα Φωτιάδη.  «Άρχισα να γέρνω σαν εκείνη την ιτιούλα. Και δεν είναι που θέλω να ζήσω. Είναι το γαμώτο που δεν έζησα». Αυτή ήταν η Κατερίνα Γώγου. Έγειρε σαν ιτιούλα. Και ήταν μόνο 53 χρόνων, αλλά από «αιώνες λυπημένη».

«Αγαπούσε τη ζωή» – σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης η συγγραφέας – «ενώ ταυτόχρονα δεν την άντεχε. Για κάποιους λόγους συντηρούσε ζωντανή μια πληγή, αφηνόταν σαν καλαμιά ευλύγιστη, που όμως δεν έσπασε ποτέ σ’ αυτό που λέγεται μοίρα. Ρημαγμένη, αλλά ζόρικη. Καμωνόταν πως ζούσε αυτή τη ζωή κι ετοίμαζε την άλλη. Ένα χάρτινο καραβάκι ήταν, που ταξίδευε σε πείσμα όλων. Αυτό που σε άλλους μοιάζει απελπισία, για εκείνη ήταν απελευθέρωση. Πράξη και όνειρο, ατομικό και κοινωνικό, άσπρο και μαύρο».

  • 1
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε