Τα Ραδίκια Ανάποδα στο Θέατρο Eliart

Τα Ραδίκια Ανάποδα είναι μια θεατρική παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο Eliart  για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια κωμωδία με στοιχεία τραγικά, που παρουσιάζεται με τη μορφή μονολόγων, σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Είναι ένα σύγχρονο ελληνικό έργο, που έχει ως σκοπό να προβάλλει τη νέα ελληνική πραγματικότητα με τρόπο χιουμοριστικό, σε εκδοχή μαύρου χιούμορ που αρέσει γενικά στον Ελληνα.

Το προφίλ της παράστασης Τα Ραδίκια Ανάποδα

Ο Γιώργος Γαλίτης υπογράφει τα κείμενα των μονολόγων που είναι ουσιαστικά  13 κωμικοί επικήδειοι με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ. Για το λόγο αυτό, ο Γιώργος Γαλίτης είναι και ο ίδιος που παρουσιάζει τους μονολόγους, με το κλάμα και τον οδυρμό που τους πρέπει, έτσι ώστε να σχολιάσει τα κακώς κείμενα με τον πιο βατό και κατανοητό τρόπο.

Έτσι κι αλλιώς, το βιτριολικό χιούμορ υπήρξε πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους να περάσει ένας θεατράνθρωπος το μήνυμα του στο κοινό, κάνοντας το να περάσει μεν ευχάριστα αλλά και δημιουργώντας τον απαραίτητο προβληματισμό.

Το έργο «Τα ραδίκια ανάποδα» θα σας κάνει να αναρωτηθείτε ποια είναι τα κοινά σημεία ενός στρατηγού και ενός ράπερ, ενός δημοσίου υπαλλήλου και ενός μάγειρα, ενός πολιτικού και ενός ρωμαίου συγκλητικού, ενός ηγούμενου και ενός κλέφτη; Αρχικά, το ότι όλοι έχουν δεί τα ραδίκια ανάποδα. Από εκεί και πέρα, τα άλλα κοινά τους σημεία θα τα ανακαλύψετε μέσα από το πολύ εύστοχο κείμενο και την ιδιαίτερα χιουμοριστική ερμηνεία του Γιώργου Γαλίτη, που σατιρίζει τη ζωή και τα φαινόμενα της… πριν επέλθει το τέλος!

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε