Η «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2012 – ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ – ΡΟΪΔΗΣ – GAFF

«Εντρέπομαι να το ομολογήσω. Επέρασαν οκτώ μήνες αφ’ ότου υπανδρεύθην και είμαι ακόμη ερωτευμένος με την γυναίκα μου», έγραφε ο Εμμανουήλ Ροῒδης το 1894. Η Ειρήνη Μουρελάτου μπορεί να μην έχει μαλλιά μέχρι το γόνατο «ως πλημμύρα μαύρου ποταμού», αλλά όταν την κάλεσε η σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Gaff Σοφία Καραγιάννη να ξετρελάνει τον Συριανό σύζυγο (Ιωσήφ Ιωσηφίδης), το σίγουρο ήταν ότι είχε την «φλόγα εις το βλέμμα» της Σμυρνιάς ηρωίδας του Ροῒδη.

Η «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου» όχι μόνο δεν προσφέρει δυσκολία να μεταφερθεί στο θέατρο, αλλά λες και γράφτηκ για να διασκευαστεί σε θεατρικό έργο. Θα πρέπει όμως να είμαστε ευγνώμονες στην ομάδα Gaff και στη σκηνοθέτιδα Σοφία Καραγιάννη που επέλεξαν να μεταφέρουν στο 2012 το πικάντικο χιούμορ του Ροῒδη και τη βαθύτατη ειρωνία του που τσακίζει κόκκαλα.

Η μουσική του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, γραμμένη ειδικά για την παράσταση, τα σκηνικά της Δέσποινας Γαμβρούδη, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασσόπουλου και η διδασκαλία κίνησης του Χρήστου Παπαδόπουλου ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υποδαυλίζοντας τα βάσανα του ερωτευμένου συζύγου.

Τι ζητούσε ο άνθρωπος και παντρεύτηκε; «Την Χριστίναν την ήθελα μόνον και μόνον διά να την απολαύσω, να την χορτάσω, να την βαρεθώ και ν’ αρχίσω έπειτα, καθώς πριν, να τρώγω, να κοιμούμαι, να πηγαίνω εις τον περίπατον και να παίζω πρέφαν και κοντσίναν εις την λέσχην.»

Αλλά, φευ: Ποιος «τάφος του έρωτος» και πράσινα άλογα! Μετά το “μελοφέγγαρον” (honeymoon για τους αγγλομαθείς), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, γίνεται για 80 λεπτά, κυριολεκτικά, το έλα να δεις!

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9.15 μμ) και Κυριακή (7.00 μμ.), απέναντι από το ΦΙΞ, από τη μεριά της Καλλιρόης, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, τηλ.: 210 9212900

Εισιτήρια θεάτρου Νέου Κόσμου:

12 ευρώ το κανονικό και 10 ευρώ το φοιτητικό και για τους ανέργους

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε