Το χέρι του Τιμ Κράουτς

Το χέρι του Τιμ Κράουτς στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Το χέρι του Τιμ Κράουτς κάνει πρεμιέρα στο Θεάτρου του Νέου Κόσμου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 και θα παίζεται μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013. Πρόκειται για ένα σπουδαίο μονόλογο του Άγγλου συγγραφέα Τιμ Κράουτς. Η παράσταση έπαιξε και γνώρισε μεγάλη επιτυχία και πέρσι στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Σκηνοθέτιδα του έργου είναι η Έλενα Πέγκα και πρωταγωνίστρια είναι η Θεοδώρα Τζήμου.

Το έργο έχει γραφτεί το 2003 και έχει παίξει σε πολλές χώρες, ανάμεσα σε αυτές είναι η Αγγλία, ο Καναδάς, η νότια Αμερική, η Κορέα, όπου γνώρισε τεραστία επιτυχία και έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές και από κρητικούς θεάτρου, αλλά και από όσους είδαν την παράσταση

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού δέκα ετών που αποφάσισε να σηκώσει το χέρι της ψηλά και να το αφήσει. Τριάντα χρόνια μετά το κορίτσι με το σηκωμένο χέρι έχει γίνει διάσημο και το χέρι της έργο τέχνης. Ενα συγκινητικό έργο για τη σύγχρονη τέχνη, για το πώς μία αθώα κίνηση μπορεί να γίνει επαναστατική. Η ηρωίδα αφηγείται μια ιστορία τριάντα χρόνων, τη δική της, σε μια ώρα˙ ένα χρόνο κάθε δυο λεπτά. Όλα ξεκίνησαν από ένα αθώο παιχνίδι με τον αδελφό της: ποιος θα κρατήσει ένα βότσαλο στο στόμα του για έναν μήνα, ποιος θα περπατήσει περισσότερη ώρα στις μύτες των ποδιών, ποιος μπορεί να σφίξει το δάκτυλο του με ένα λαστιχάκι για μιάμιση βδομάδα.

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε