Βαλ’τον υπουργό στην πρίζα στο Θέατρο Πειραιώς 131

Συνέντευξη τύπου στις 8-10-2012 στον Ιανό.

Βαλ’τον υπουργό στην πρίζα, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα από 12 Οκτωβρίου στο Θέατρο Πειραιώς 131.

Το mytheatro.GR βρέθηκε  στη συνέντευξη τύπου στον Ιανό, βιντεοσκόπησε όλη την συνέντευξη και σας την παρουσιάζει, μαζί με το βίντεο το mytheatro.gr ρώτησε τους συντελεστές :

mytheatro.GRΜήπως το θεατρικό έργο θα έπρεπε να λεγότανε: «μπείτε όλοι στην πρίζα» παρά «βάλτε τον υπουργό στην πρίζα»? Μπας και σωθούμε?

Μιχάλης Ρέππας: Κοιτάξτε, επειδή εδώ πέρα αναφερόμαστε σε έναν υπουργό, και το κεντρικό -απών βέβαια- πρόσωπο αλλά που συνδέει και όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα, όπως κάνει ένας υπουργός, περιοριστήκαμε σε αυτό. Και νομίζω ότι αρκετά η Ελληνική πολιτική έχει αναβάλει θέματα, αναβάλει και αναβάλει ακόμα.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Μπορεί κανείς να κάνει αυτήν την προέκταση του ότι αυτός ο υπουργός και μετέπειτα πρωθυπουργός  που είναι στην πρίζα, μπορεί να κάνει κανείς όποια αναβολή θέλει, γιατί αυτός είναι ένα φυτό που είναι στην πρίζα και αποφασίζουν οι άλλοι γι αυτόν. Απ’ αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι θέλει, μπορεί δηλαδή να κάνει κανείς ότι προέκταση θέλει!

Πριν 16 χρόνια, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα”. Στον απόηχο του Ωνασείου, αν θυμάστε την περιπετειώδη περίοδο της διαδοχής του Αντρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Ήταν μια τρελή φάρσα με θέμα την διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο. Φέτος το δίδυμο επανέρχεται στο ίδιο θέμα με ένα καινούργιο έργο. «ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ».

Λίγα λόγια για το έργο

Ωστόσο η ίδια η παραλλαγή στον τίτλο εκφράζει και το πνεύμα αυτής της καινούργιας κωμωδίας. Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με έναν και μόνο σκοπό: Να μην αλλάξει τίποτα. Το πολιτικό παρασκήνιο απεργάζεται, για ίδιον όφελος πάντα, κάθε είδους σενάρια που στοχεύουν στο να μην αλλάξει τίποτα στην χώρα.

Εφτά γελοίοι χαρακτήρες – η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος) – κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

«ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ». Μια κωμωδία για έναν κόσμο που φροντίζει – με εγκληματικό κάποιες φορές τρόπο-  να κρατάει τα προσχήματα και να μην κάνει τίποτα σε μια στιγμή που επιτέλους κάποιοι πρέπει να μπουν στην πρίζα για να γίνει κάτι.

Συντελεστές:

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Σοφία Μουτίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φώτης Σπύρος, Δημήτρης Λέκκος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00 Πέμπτη 21:00 Παρασκευή 21:00 Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00 Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία: 20 €, Εξώστης: 17 €, Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 € Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131 Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 210 34 50 922U

  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε