fbpx

CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου

Σε σκηνοθεσία Λιάνας Μεσάικου.

Η πρώτη παιδική παράσταση της εταιρίας Βρες τον δολοφόνο έρχεται τις Κυριακές στο El Convento del Arte από τις 2 Νοεμβρίου, για να διασκεδάσει τους μικρούς φίλους και να τους συμπαρασύρει σε μια αλησμόνητη θεατρική περιπέτεια. Πρόκειται για το πρωτότυπο έργο της Φιλιώς Λαζανά, «CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου», που είναι μία διαδραστική παράσταση κατάλληλη για παιδιά των 7 ετών και άνω, σε σκηνοθεσία Λιάνας Μεσάικου.

CSI Kids avant-première

Η ιστορία μας ξεκινά μια βροχερή μέρα στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών, όπου οι δύο νεαροί ντεντέκτιβ, η Μαργαρίτα και ο Σεμπάστιαν, παρουσιάζονται για πρώτη μέρα στην δουλειά και καλούνται αμέσως να συνεργαστούν για να λύσουν ένα μυστήριο, παρά τις έντονες διαφορές του χαρακτήρα τους.
Ένας άντρας αγνώστων στοιχείων βρέθηκε αναίσθητος σε ένα πάρκο στο Κολωνάκι. Πώς μπορούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά του και τι σχέση έχει με το αίνιγμα η κλοπή του Θησαυρού της Μυτιλήνης από το Βυζαντινό Μουσείο; Πώς μπορούν να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην λύση του μυστηρίου η διάσημη μαγείρισσα από την Πόλη, ο φλύαρος θυρωρός και ο καθηγητής Βυζαντινολογίας που τους επισκέπτονται στο Εργαστήριο; Είναι όλοι τους τόσο αθώοι όσο ισχυρίζονται;

Κατά την διάρκεια του έργου, τα παιδιά θα κληθούν ανά στιγμές να συμμετάσχουν τα ίδια στην εξιχνίαση του μυστηρίου και να βοηθήσουν τους ντεντέκτιβ να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν. Θα φορέσουν τα γάντια τους, θα ανέβουν στην σκηνή, θα συλλέξουν δαχτυλικά αποτυπώματα, θα εξετάσουν τα τεκμήρια, θα διεξαγάγουν χρωματογραφία, ιχνηλασία, χημικά τεστ και θα γίνουν και οι ίδιοι ντεντέκτιβ για μία μέρα, μαθαίνοντας διασκεδαστικές τεχνικές και ακονίζοντας την αναλυτική και συνθετική τους ικανότητα.

CSI Kids avant-première

 

Εκτός από την αυτούσια χαρά της συμμετοχής και την νέα γνώση που θα αποκτηθεί, τα παιδιά θα απολαύσουν και μια γνήσια θεατρική εμπειρία, γνωρίζοντας μοναδικούς ήρωες και παρακολουθώντας την διαδρομή τους μέσα σε ένα πολύ ζωντανό κείμενο. Επιπλέον, το έργο προάγει το μήνυμα της σημασίας της φιλίας και της συνεργασίας παρά τις διαφορές που ενδεχομένως φαινομενικά μας χωρίζουν, ενώ είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός νεαρού κοινού και δεν περιέχει σκηνές βίας, ωμότητα ή βωμολοχίες.

CSI Kids avant-première

Η παράσταση απευθύνεται και σε σχολεία, λόγω και της παιδαγωγικής της σημασίας. Πέρα από την αυτοσυγκέντρωση, την δημιουργικότητα και τις δεξιότητες που τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν, ρόλο-κλειδί στην παράσταση παίζει ο Θησαυρός της Μυτιλήνης, που θυμίζει στα παιδιά την αξία της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συντελεστές της Παιδικής ΠαράστασηςCSI Kids4

Κείμενο: Φιλιώ Λαζανά
Σκηνοθεσία: Λιάνα Μεσάικου
Κινησιολογία: Φιλιώ Λούβαρη
Κοστούμια & Styling: Φαίδρα Σπυρίδη
Μακιγιάζ: Άρτεμις Σπηλιωτοπούλου
Φωτογραφίες: Λίνα Παρδαλάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Λουίζα Καλλία, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Λιάνα Μεσάικου, Χρήστος Παληογιάννης

Κάθε Κυριακή στις 11.30 στο El Convento del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο)
Η παράσταση πηγαίνει και σε σχολεία.

Διάρκεια παράστασης: 80’ λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:
-Εισιτήριο για παιδιά: 12 ευρώ (προαγορά μέσω της ιστοσελίδας του www.vrestondolofono.gr) ή 14 ευρώ (στην είσοδο)
-Εισιτήριο μόνο για ενήλικες & συνοδούς: 5 ευρώ (συμπεριλαμβάνει γαλλικό καφέ)

Πρεμιέρα 2 Νοεμβρίου Κατάλληλη για παιδιά από 7 ετών και άνω

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες σε μεγάλη ανάλυση στο facebook.com/mytheatro

Δείτε ακόμα CSI Kids: Το μυστήριο του Πάρκου avant-première

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr