fbpx

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ – Με οδηγό τον Άμλετ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ Με οδηγό τον Άμλετ

Στο εργαστήρι με οδηγό τον Άμλετ, ένα από τα πιο εμβληματικά κείμενα του Σαίξπηρ, θα εισέλθουμε στο χώρο του θεάτρου και θα γνωρίσουμε τις τεχνικές εκείνες που δημιουργούν τους ρόλους, τις σκηνικές θερμοκρασίες και αποκαλύπτουν την αναγκαιότητα της σκηνικής ύπαρξης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όλη τη διαδικασία της πρόβας, από την πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση των συνεργατών/συντελεστών, έως το χτίσιμο του κάθε ρόλου, τις διαδρομές των χαρακτήρων, την πραγματοποίηση της παράστασης. Μέσα από αυτή τη «σκηνική» διαδρομή κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με συγκεκριμένες τεχνικές το σώμα και τη φωνή του.

Στόχος είναι αφενός «να συναντήσει» εκ νέου τον εαυτό του, σε ένα περιβάλλον παιγνιώδες, σχεδόν μαγικό, απαλλαγμένο από το βάρος της καθημερινότητας, και αφετέρου να εναρμονιστεί εκφραστικά και επικοινωνιακά με την υπόλοιπη ομάδα, επιδιώκοντας μια δημιουργική και συνεργατική συλλογικότητα.

Καθώς το σαιξπηρικό έργο θα αποτελέσει το κοινό πεδίο συνάντησης όλων των συμμετεχόντων σε αυτή τη δραστηριότητα, θα υπάρξει παράλληλα με την υποκριτική πρακτική και μια θεωρητική, και κυρίως, ερμηνευτική προσέγγιση του κειμένου, ώστε όλοι οι παραπάνω στόχοι να εξασφαλιστούν στον μέγιστο βαθμό.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε απόφοιτους και σπουδαστές δραματικών σχολών, καθώς και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν μέσα από το  εμβληματικό έργο του Σαίξπηρ τις τεχνικές και τις θερμοκρασίες της σκηνικής πράξης.

Δίπλα στον σκηνοθέτη Ένκε Φεζολλάρι,  θα βρίσκεται η  ηθοποιός και σκηνοθέτης  Αγγελική Καρυστινού

INFO

Διάρκεια εργαστηρίου : 12 Φεβρουαρίου 2022 – 11 Ιουνίου 2022 (4 μήνες)

Ημέρα Διεξαγωγής : Σάββατο

Ώρες : 17.00’ – 20.00’

Τόπος : ImProva (Arts-Rehearsal-Space)

(Προφήτη Δανιήλ 29, Βοτανικός/Μετρό Κεραμεικός)

Πληροφορίες/Εγγραφές : Τηλ.: 2114147157

Email: info.actforart@gmail.com

Facebook : ImProva Rehearsal Space – Seminars – Workshops

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΕΝΚΕ ΦΕΖΟΛΛΑΡΙ

Ο Ένκε Φεζολλάρι  είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Από το 2005 ως το 2019 συνεργάστηκε ως ηθοποιός με καταξιωμένους σκηνοθέτες στο Εθνικό Θέατρο ,το Θέατρο του Νέου Κόσμου, Χώρα, Από Μηχανής κ.α. Ως σκηνοθέτης δραστηριοποιείται από το 2010, μετρά δεκάδες συνεργασίες , με το ΚΘΒΕ , το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ,το Φεστιβάλ Αθηνών , Θέατρο Αργώ, Θέατρο Πόλη, Θέατρο Vault, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Θέατρο Φούρνος, κ.α

Έχει βραβευτεί το 2013 στο Σαράγιεβο στο Winter Festival, συνεργάστηκε με το θέατρο Maxim Gorki / στα πλαίσια του προγράμματος EndlichTheatre

Το 2015 σκηνοθέτησε τον Άμλετ στη Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου Αλβανίας. Έχει σκηνοθετήσει αναλόγια στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Θέατρο Τέχνης, Εθνικό Θέατρο κ.α Πολλά έργα του έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά : Επάγγελμα Πόρνη και η Αγάπη άργησε μια μέρα της Λιλής Ζωγράφου, Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα του Φ.Γ.Λόρκα, Πλατόνοφ και Θείος Βάνια του Α.Π.Τσέχωφ , Σκηνές από ένα γάμο του Ι.Μπέργκμαν , Παρέλαση της Λ.Αναγνωστάκη, Βασσίλισα Αμαλία της Μ.Κυριάκη ,Αγγέλα του Γ.Σεβαστίκογλου ,Ορκισμένη Παρθένα, Το τελευταίο Ψέμμα του Μ.Κακογιάννη  ,Η χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις της O.Vorpsi  .κ.α. Σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ ”Στην σκιά των Ηρώων” με αφορμή  τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση για το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Διδάσκει υποκριτική από το 2013.

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ

Η Αγγελική Καρυστινού σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν. Έκανε μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία στην East15- university of Essex, όπου έλαβε διάκριση, και παρακολούθησε εκπαιδευτικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο GITIS, (Μόσχα). Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Έχει επίσης  σκηνοθετήσει  τα έργα: «Παζολίνι» ( θέατρο Αργώ, Θέατρο φούρνος και περιοδεία) ,  « Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουι  του Μ. Μπρεχτ (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης),  «Το γαϊτανάκι» του Α. Σνίτσλερ ( Βeton 7), « Κυρία Λώρα  της Μ. Καραπάνου ( Κτίριο elculture),  « A Chandelier in my Kitchenette»  του Ken McLoone,  (Brighton Fringe Festival),  «No dogs in this fight», performance βασισμένη στα Ημερολόγια του Νιζίνσκι  (The Garage, UK). Έχει γράψει κείμενα για το θέατρο, αλλά κι  ένα παιδικό βιβλίο, «Το μεγάλο ταξίδι της Μαριάνθης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Διδάσκει το μάθημα  της υποκριτικής και του αυτοσχεδιασμού, στην Ανώτερη  Δραματική Σχολή Πράξη Επτά και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Κάλβου-Καλαμπόκη  «Αθηναϊκή Σκηνή», ενώ  στο παρελθόν έχει διδάξει και στην Ανώτερη Δραματική  Σχολή Πέτρας,  στην  Ανώτερη Δραματική Σχολή Φωτιάδη, και στο Θέατρο των Αλλαγών

 

 

 

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr