fbpx

«LEONARDO’ S RING»

«LEONARDO’ S RING» από την Ομάδα Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης Έναρξη 25-10-2013

Το πολύκροτο θεατρικό του βραβευμένου με τέσσερα Tony Awards RICK ELICE «LEONARDO’ S RING», ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μοντέρνα θεατρικά κείμενα που παρουσιάζετε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Ομάδα Θεατρίνων Θεατές στο Studio Κυψέλης

studio

Οι Θεατρίνων Θεατές, γιορτάζουν φέτος, τα δέκα χρόνια της παρουσίας τους στα θεατρικά δρώμενα, με μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Μετά την ” Κωμωδία του έρωτα” και τα “Βρώμικα Κόλπα”, που αποτέλεσαν δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, επιστρέφουν το χειμώνα 2013- 2014, με πρωτότυπες και δυναμικές δημιουργίες, κόντρα στην τάση παραίτησης, που επικρατεί στα θεατρικά πράγματα. Εξασφάλισαν κατ΄αρχήν και παρουσιάζουν, το πολύκροτο θεατρικό του βραβευμένου με τέσσερα Tony Awards RICK ELICE “LEONARDO’ S RING” .

Πρόκειται σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών, για ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μοντέρνα θεατρικά κείμενα, ανάλογο του “Shopping and Fucking”, ή του ” Άγγελοι στην Αμερική”. Εντυπωσιακά προκλητικό στην σύλληψη & στη γραφή, απαιτεί δεξιοτεχνία και στην εκτέλεση, αφού πέρα από την ιδιαίτερη θεματική έχει απόλυτο αντρικό γυμνό , διαλόγους που σοκάρουν και μια ευαισθησία που κόβει την ανάσα. Οι Θεατρίνων Θεατές φιλοδοξούν να δώσουν μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις της χρονιάς. Το έργο αφορά στην ιστορία ενός δαχτυλιδιού, που ταξιδεύει για να ενώσει και να χωρίσει ανθρώπους, από χώρα σε χώρα διαμέσου των αιώνων!

Είναι το περίφημο δαχτυλίδι που φέρεται να σχεδίασε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, και πέρασε από τα χέρια του Τσαικόφσκι, του Όσκαρ Ουάιλντ, του Ροδόλφο Βαλεντίνο, για να καταλήξει στις μέρες μας. Αυτοί που το αποκτούν τι το ιδιαίτερο έχουν και ποια λύση στη ζωή τους δίνεται μέσω του δαχτυλιδιού; Οι ηθοποιοί – που επιλέχτηκαν, παρουσία του ατζέντη του έργου, Gordon Dickerson, ένας από τους “ειδικούς όρους” για την τέλεση του και στη χώρα μας – κάνουν πρόβες από τον Μάη.

Συγκεκριμένα πρωταγωνιστούν , ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΛΙΑΣ, ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ, ο ΤΙΜΩΘΕΟΣ ΘΑΝΟΣ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ. Συναντήσεις ανθρώπων , σε μια αέναη κυκλική προσπάθεια να επικοινωνήσουν. Έρωτες που σβήνουν, σχέσεις που ξεκινάνε, φιλίες που ολοκληρώνονται, και ο έρωτας όπως τον αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας. Αιώνιος, αισιόδοξος, ζωοφόρος. Ιστορίες που ενώνονται κινηματογραφικά η μία με την άλλη, και σηματοδοτούν την ελπίδα στην προσπάθεια για επικοινωνία.

Συντελεστές

Το βασικό χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι οι έξι ηθοποιοί καλούνται να παίξουν δεκάδες ρόλους , σε ένα πρωτότυπης γραφής κείμενο,. Τη μετάφραση υπογράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, τη σκηνοθεσία και την επεξεργασία-απόδοση του κειμένου ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ (μαζί με το σχεδιασμό φώτων), σύμβουλος παράστασης και δραματουργός ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ, τους στίχους και τη μουσική επιλογή έκανε η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ, κινησιολογία- χορογραφίες ο ΣΙΜΩΝΑΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ, σκηνικά και κοστούμια η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΛΙΔΗ , 3d animation o ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, φωτογραφίες έκανε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΜΑΛΗΣ , κινηματογράφηση ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ , εκτέλεση κοστουμιών ΦΑΣΟΛΙ, και τα γραφιστικά ο GORNA MIJALCIC. Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ που παίζει κιθάρα και στο πιάνο τη συνόδεψε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr