fbpx

Live streaming παραστάσεις | Πρόγραμμα Νοεμβρίου

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ζούμε τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Τα διαδοχικά lockdowns, αναπόφευκτα ίσως αλλά πάντως οδυνηρά, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο. Ο ρόλος του θεάτρου στην παρούσα φάση είναι κομβικός, καθώς προσφέρει όχι μόνο ανακούφιση στο κουρασμένο πνεύμα μας, αλλά και ψυχική ανάταση! Τις τρεις εβδομάδες που επετράπη η απευθείας επαφή μας με το κοινό, αυτό φάνηκε πεντακάθαρα. Η μυσταγωγία και η υψηλή συγκίνηση ήταν παρούσα χωρίς καμία έκπτωση στην υγειονομική ασφάλεια.

Δεδομένης, ωστόσο, της νέας αναστολής λειτουργίας των θεάτρων, το θέατρο Πορεία, ενεργό και πρωτοπόρο όπως πάντα, θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα επικοινωνίας με το κοινό φτιάχνοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών κινηματογραφούμενων παραστάσεων, που θα αποτελείται από τις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις μας, αλλά και από παλιότερες εξαιρετικές παραστάσεις άλλων σχημάτων, απροσδόκητες αλλά και ερεθιστικές, που σκοπό έχουν να κρατήσουν θερμή την επαφή του κοινού με το θέαμα ποιότητας, τους καλλιτέχνες ενεργούς και το θέατρο Πορεία δραστήριο και δημιουργικό σε αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει όλο τον μήνα Νοέμβριο, με την ελπίδα ότι στη συνέχεια θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη διά ζώσης επαφή με τους θεατές. Η δραστηριότητά μας για τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί εντός του προσεχούς διαστήματος και θα είναι ανάλογη των εξελίξεων και των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα περάσουμε και αυτόν τον εγκλεισμό μαζί. Με θέατρο και μουσική. Γιατί μόνο έτσι θα αντέξουμε. Καλή θέαση και ακρόαση λοιπόν!

Πρόγραμμα Live Streaming

“THIS IS NOT ROMEO & JULIET” a work by Argyris Pandazaras

Κυριακή 08/11/2020 στις 21:00
Σάββατο 14/11/2020 στις 21:00

Η επιτυχημένη παράσταση του Αργύρη Πανταζάρα This is not Romeo & Juliet, βασισμένη στο Σαιξπηρικό αριστούργημα θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη σκηνή του θεάτρου Πορεία σε 2 live streaming παραστάσεις.

https://poreiatheatre.com/plays/not-romeo-juliet

«ΕΥΡΥΔΙΚΗ» της Sarah Ruhl, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου

Κυριακή 22/11/2020 στις 21:00

Η Ευρυδίκη της Sarah Ruhl, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας για το θέατρο Πορεία, με πολλά βραβεία και εξαιρετικές κριτικές, επιστρέφει και κάνει πρεμιέρα σε live stream μετάδοση.

Ένα συγκινητικό έργο, σκηνοθετημένο από τον Δημήτρη Τάρλοου, με την πρωτότυπη μουσική της Κατερίνας Πολέμη να ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής από ένα εμπνευσμένο σύνολο ηθοποιών και μουσικών. Η Κόρα Καρβούνη στον ομώνυμο ρόλο, ο Λαέρτης Μαλκότσης ως Ορφέα, και ένας εξαιρετικός θίασος ερμηνεύουν ένα σύγχρονο έργο που μιλάει με χιούμορ και ευαισθησία για την παντοτινή αγάπη και τα λεπτά όρια που χωρίζουν τη ζωή από τον θάνατο.

https://poreiatheatre.com/plays/eyrydikh

«ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΡΑΓΙ» του Γιάννη Σκαρίμπα, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη

theio tragi

Σάββατο 28/11/2020 στις 21:00

Η εξαιρετική παράσταση του Άρη Μπινιάρη έρχεται στο Θέατρο Πορεία για την πρώτη της real time live streaming προβολή.

Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας.

https://poreiatheatre.com/plays/8eio-tragi

«ΑΡΙΣΤΟΣ» μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου

filareti komninou

Κυριακή 29/11/2020 στις 21:00

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» έρχεται στο Θέατρο Πορεία, για μια μοναδική live streaming προβολή.

https://poreiatheatre.com/plays/aristos

ΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ και εξασφάλισε live streaming εισιτήρια, εκπτώσεις και μοναδικά προνόμια (https://poreiatheatre.com/content/members).

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ. Καμία δωρεά σας δεν είναι αμελητέα. Αντιθέτως, είναι μεγάλη και πολύτιμη. Κάνε μία δωρεά: https://poreiatheatre.com/content/members/donation.

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, Πλατεία Βικτωρίας, 104 33 Αθήνα
Τηλέφωνα: 2108210991, 2108210082
E-mail: info@poreiatheatre.com
Site: www.poreiatheatre.com

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr