fbpx

Η «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση στο Θέατρο Ακροπόλ

Ένα οικολογικό παραμύθι που αγαπήθηκε πολύ από το παιδικό κοινό μέσα από την ομότιτλη σειρά βιβλίων- Best Seller που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ παίρνει σάρκα και οστά στην σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ.

 

Psarosoupa

Ένας πονηρός κακός μάγειρας, αποφασίζει να μετατρέψει έναν μικρό όρμο της πανέμορφης Μήλου, σε μια τεράστια Ψαρόσουπα!

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Λευτέρης Γιοβανίδης τονίζει πως με αφορμή το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, η «Ψαρόσουπα» θίγει με χιουμοριστικό τρόπο σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα. «Θεωρώ σημαντικό σε μια χώρα που δεν έχει την υποδομή για περιβαλλοντικές δράσεις, που γενικά δεν υπάρχει ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, να κινητοποιήσουμε τη νέα γενιά και να πλάσουμε συνειδητούς πολίτες που σέβονται και εκτιμούν τον πλανήτη Γη. Η παράσταση μας, το πετυχαίνει αυτό με έναν έξυπνο τρόπο αφού κάνει τους μικρούς μας φίλους συνένοχους με τα ψαράκια του βυθού που μαθαίνοντας τα καταστροφικά σχέδια του κακού μάγειρα αναλαμβάνουν δράση, ενώ ταυτόχρονα τους βοηθάει να γνωρίσουν τις ομορφιές και τη μοναδικότητα του ελληνικού βυθού».

Ο συγγραφέας της «Ψαρόσουπας», Γιώργος Λεμπέσης κάνει ξεκάθαρο με τη σειρά του, ότι όπως στο έργο του έτσι και στην πραγματικότητα «Ο κόσμος μας, φωνάζει για βοήθεια, ζητάει τα παιδιά να τον σηκώσουν και πάλι στο ύψος των ανθρώπων. Εκεί που η ευγένεια, το ήθος, ο σεβασμός, ξεκινούν από τα μέσα μας. Εκεί που οι ευθύνες μοιράζονται, όπως και τα δικαιώματα, κι ο εαυτός μας είναι πολύτιμος και δυνατός. Ένας κόσμος στο ύψος των ανθρώπων που η φύση είναι κομμάτι της ζωής και οι ζωές, ίσες κι ελεύθερες για όλους. Ένας κόσμος όπως μας αξίζει, μια κοινωνία που απ’ τα παιδιά μας θα γεννηθεί, όμορφη ξανά»

Πρόκειται για μία παράσταση, που παίζει με το φως και το βίντεο, με ψάρια τεραστίων διαστάσεων τα οποία θα ζωντανέψουν σε μια σκηνή-βυθό με ένα τρόπο, που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα!

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο 15:00 Κάθε Κυριακή 11:30 & 15:0

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Ερωφίλη
Χορογραφίες: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Βαγγέλης Λεμπέσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Ματσούκα
Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου
Βίντεο προβολές: Λουκάς Ζιάρας
Παραγωγή: Θεοφάνης Κιρκινέζος

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ρένος Χαραλαμπίδης, Σοφία Κουρτίδου, Λορίνα Κατσιώτη, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νάταλι Δήμου, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Βασίλης Ζώης, Τάσος Μερκούρης, Ερρίκος Μηλιάρης, Ιούλιος Τζιάτας

Στον ρόλο έκπληξη του Δημάρχου σε απευθείας μετάδοση από το νησί της Μήλου ο Διονύσης Σαββόπουλος!

Η «Ψαρόσουπα» τραγουδήθηκε στο ομότιτλο CD σε μουσική Ερωφίλης και στίχους Βαγγέλη Λεμπέση από τους:
Χάρις Αλεξίου, Ερωφίλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης.

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr