fbpx

Σαρώνει η νέα “αστυκωμική” σειρά IQ160 με Καρύδη, Κουρή και Παναγιωτοπούλου

Βαθμολογία Επισκεπτών: 5

Η νέα «αστυκωμική» σειρά του STAR, «IQ 160», με τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Νίκο Κουρή και τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, σε σενάριο Βίκυς Αλεξοπούλου και σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου φαίνεται να κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού από το πρώτο λεπτό.

Στην πρεμιέρα της η σειρά ήταν πρώτη στη ζώνη της, σημειώνοντας μερίδιο τηλεθέασης 22,7% στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ έφτασε μέχρι και το 26,8% σε τέταρτο.

Η Σμαράγδα Καρύδη,  επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από 7 χρόνια απουσίας, σε έναν αντισυμβατικό ρόλο, μιας γυναίκας, που διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί! Το ανατρεπτικό μυαλό της, ενώ παίρνει ταχύτατες στροφές, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα που ξαφνιάζουν, δεν την βοηθάει καθόλου ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική της ζωή. Για αυτό και δεν καταφέρνει να στεριώσει πουθενά. Τσακώνεται συνέχεια ακόμη και με τη μητέρα της, την Άσπα (Νέλλη Γκίνη), με αποτέλεσμα οι δυο τους να βρίσκονται σε απόσταση. Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο τα πηγαίνει καλά είναι ο γείτονάς της, ο Αιμίλιος (Τάσος Παλαντζίδης), ο οποίος αποδέχεται την ιδιαιτερότητά της, τη στηρίζει σε όλα, σαν να είναι δική του κόρη και φροντίζει την ίδια και τα παιδιά της.

Ο Νίκος Κουρής ερμηνέυει έναν ιδιόρρυθμο τυπολάτρη αστυνόμο, που ξαφνικά πρέπει να συνεργαστεί μαζί της για να εξιχνιάσουν εγκλήματα!

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), μια μητέρα τριών παιδιών, εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Ο Αργύρης δε βλέπει με καλό μάτι την είσοδό της Πηνελόπης στην ομάδα τους και διαφωνεί κάθετα με τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις. Όμως, αν και φαινομενικά αταίριαστοι και παρά τις κόντρες και τους καυγάδες τους, η Πηνελόπη και ο Αργύρης θα βρουν τον τρόπο να συνεργαστούν αποτελεσματικά και να εξιχνιάζουν κάθε υπόθεση, που αναλαμβάνουν. Σε κάθε επεισόδιο, η ομάδα αναλαμβάνει μία νέα, περίπλοκη υπόθεση και οδηγείται στην επίλυσή της, χάρη στη συνεργασία με την Πηνελόπη και στην υψηλή νοημοσύνη της!

Η σειρά βασίζεται στη γαλλική δημοφιλή παραγωγή «HIP», στην οποία η πρωταγωνίστρια έχει… IQ 160, και καταγράφει ρεκόρ θεαματικότητας στη Γαλλία, με μέσο όρο 11,5 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο. Και οι τρεις κύκλοι της πρωτότυπης γαλλικής κωμικής σειράς έχουν προβληθεί από ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα.

1 σκέψη στο “Σαρώνει η νέα “αστυκωμική” σειρά IQ160 με Καρύδη, Κουρή και Παναγιωτοπούλου”

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr