fbpx

Σημαντικές Θεατρικές Παραστάσεις ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη

Σημαντικές παραστάσεις που διέπρεψαν καλλιτεχνικά και εμπορικά στην Αθήνα ανεβαίνουν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στη συμπρωτεύουσα.

Το θεατρικό έργο «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ παρουσιάζει ο Γιώργος Νανούρης, στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για τη νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του. Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδό του. Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος. Ο Δημήτρης Καπετανάκος, εμφανίζεται στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δύο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της. Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Ρένος Ρώτας ως Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου, ως Κάθριν, ανηψιά του Έντι.

Ψηλά Απ' τη Γέφυρα

«Κατερίνα» στο Αριστοτέλειον

katerina_6_1.jpg

Η παράσταση «Κατερίνα” του Γιώργου Νανούρη με τη Λένα Παπαληγούρα επιστρέφει από για δυο παραστάσεις Τετάρτη 26 & Πέμπτη  27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  στο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, Τηλ. 2310 262 051).

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με την συγκλονιστική Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Η παράσταση που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία, έρχεται στην Θεσσαλονίκη για δυο παραστάσεις.

Αίας ξανά στο Αριστοτέλειον

Η πολυσυζητημένη παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Μιχάλη Σαράντη, μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων και έχοντας αποσπάσει αμέτρητα διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για 2 μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Αριστοτέλειον, στις 3 & 4 Μαίου.

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει συγκλονιστικά και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας συνομιλώντας με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά.

aias nanouris

Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος A.Παναγιωτόπουλος.

Παραστάσεις : Τετάρτη 3 Μαίου : 8.00 μμ, Πέμπτη 4 Μαίου : 9.00 μμ. Προπώληση : Viva.gr & Ταμείο Θεάτρου (τηλ. 2310 262 051)

Μετάφραση: Νίκος A.Παναγιωτόπουλος, Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρηw, Ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης, Ζωγραφικά έργα: Απόστολος Χαντζαράς, Σκηνική επιμέλεια- Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης, Διασκευή- Προσαρμογή Κειμένου: Γιώργος Νανούρης- Μιχάλης Σαράντης.

«Σωτηρία με λένε» στο Αυλαία

sotiria_me_lene_1.jpeg

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα και τις εξαιρετικές κριτικές που τη συνόδευσαν την περίοδο που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, το έργο της Σοφίας ΑδαμίδουΣωτηρία με λένε – που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού – ανεβαίνει στο θέατρο Αυλαίαστη Θεσσαλονίκη , από την Τετάρτη 26 Απριλίου για 10 μόνο παραστάσεις.

Τη σκηνοθεσία, τη διασκευή & τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Γιώργος ΠαπαγεωργίουΣτο ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, η Κάτια ΓκουλιώνηΖωντανή μουσική επί σκηνής από τον Αντώνη και τον Θοδωρή Ξηντάρη.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

«Οικόπεδα με θέα» στο Κολοσσαίον

Η Happy Productions παρουσιάζει από 5 έως14/5/23 στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet «ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ» (GlengarryGlenRoss), με ένα θίασο σπουδαίων ηθοποιών(Γ.Μπέζος, Ά.Λεμπεσόπουλος, Μ.Παπαδημητρίου, Θ.Κουρλαμπάς, Γ.Δρακόπουλος, Γ.Σκαφίδας, Μ.Μαριόλος), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και πρωτότυπη μουσική Γιάννη Μαθέ.

Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.

Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν! Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω»

Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!

Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast διάσημων ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey).Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μιαυποψηφιότητα για Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

Διανομή:

Σέλη Λεβίν (Μεσίτης): Γιάννης Μπέζος, Τζορτζ Αρόνοφ (Μεσίτης): Άρης Λεμπεσόπουλος, Ρίτσαρντ Ρόμα (Μεσίτης): Μάκης Παπαδημητρίου, Ντέιβ Μος (Μεσίτης): Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζέιμς Λινγκ (Πελάτης): Γιάννης Δρακόπουλος, Τζον Ουίλιαμσον (Προϊστάμενος γραφείου): Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέιλεν (Αστυνομικός): Μάριος Μαριόλος

«Λευκές νύχτες» στο Φαργκάνη

leykes_nyhtes.jpg

Οι «Λευκές Νύχτες», του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι σε Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη θα παίζονται στο θέατρο Φαργκάνη, Παρασκευή 5/5, Σάββατο 6/5, Κυριακή 7/5 & Παρασκευή 12/5, Σάββατο 13/5, Κυριακή 14/5.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν σε ένα έργο – εγκώμιο στη φιλία και την αγάπη, με φόντο τις ονειρικές Λευκές Νύχτες της Αγίας Πετρούπολης.

Πάνω από τα νερά του ποταμού Νέβα, σε μια προκυμαία, δύο μοναχικοί νέοι, θα ζήσουν μία ιστορία ενηλικίωσης! Άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν τα ανείπωτα ως τώρα μυστικά τους, τις αγωνίες και τα όνειρά τους.

Μια επαφή πολύτιμη, από αυτές που δεν προγραμματίζουμε – συμβαίνει σπάνια – και είναι αρκετή για να καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής μας.

Το Πρωί που ακολουθεί τις Νύχτες, θα αναρωτηθούμε μαζί με τον συγγραφέα: «Μια ολόκληρη στιγμή απόλυτης ευτυχίας:είναι μήπως λίγο αυτό, έστω και για ολόκληρη τη ζωή ενός ανθρώπου;»

Ταυτότητα παράστασης: Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Πρωτότυπη μουσική : Στάμος Σέμσης, Σκηνοθεσία – Απόδοση: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μουσική: Στάμος Σέμσης, Σκηνικά – Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου, Φωτογραφίες / Trailer – Artwork: Χρήστος Συμεωνίδης.

 

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr