fbpx

Άννα Κουρή

Άννα Κουρή: Ο έρωτας έπαιζε πάντα τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή μου και αυτό γιατί αν δεν είμαι καλά συναισθηματικά δεν έχω ψυχική ισορροπία . Έχω την τύχη να την έχω βρει με τον άντρα μου εδώ και πολλά χρόνια !

Αννα Κουρή
 • Κα Άννα Κουρή ευχαριστούμε για την αποκλειστική σας συνέντευξη στο mytheatro.gr και για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών σας. Έγινες ιδιαίτερα δημοφιλής από τη σειρά «Μεν και Δεν» τι έχεις να θυμάσαι από αυτό το σήριαλ?

A.K- Οι Μεν και οι Δεν είναι σίγουρα η σειρά που έχει σφραγίσει την τηλεοπτική μου καριέρα γιατί με έκανε γνωστή στο ελληνικό κοινό. Χαίρομαι ότι έγινε από μια τόσο καλή σειρά. Αυτό που θυμάμαι από εκείνη την εποχή είναι το χαρούμενο κλίμα που υπήρχε απ όλους τους συντελεστές και την παραγωγή εν αντίθεση με τις σημερινές παραγωγές που είναι μέσα στην γκρίνια . Το μεγαλύτερο κέρδος όμως ήταν η γνωριμία μου με τους συντελεστές που παρέμειναν φίλοι μου και είναι στην ζωή μου μέχρι τώρα.

 • Γεννήθηκες στο Κογκό και έχεις φοιτήσει σε Γαλλικό σχολείο, στην Ελλάδα ήρθες 10 χρονών και συνέχισες στη Γαλλική Ακαδημία της Αθήνας, από όπου και αποφοίτησες, τι έχεις να θυμάσαι από την διαμονή σου στο Κογκό και πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς στην Ελλάδα μας?

A.K-Το Congo αντιπροσωπεύει την χαρούμενη παιδική μου ηλικία. Η προσαρμογή μου στην Ελλάδα ήρθε ομαλά γιατί πηγαίνοντας στο γαλλικό σχολείο είχα περισσότερο επαφή με ξένους η Έλληνες του εξωτερικού παρά με Έλληνες . Η διάφορα ήταν στην νοοτροπία όπου τότε η Ελλάδα ήταν πιο πίσω στα ήθη, καμιά σχέση με τώρα.

 • Σπούδασες στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη, πες μας τι σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη σου κατά την φοίτηση σου εκεί?

A.K-Έχω πολύ γλυκιά ανάμνηση από την Σχολή του Θεοδοσιάδη. Είχαμε καταπληκτικούς δασκάλους όπως Αλίκη Αλεξανδράκη, Μιμης Φωτόπουλος, Αντρέας Φιλιππίδης , Άγγελος Αντωνόπουλος , Κοκκολάκης . Είμασταν σαν οικογένεια. Αναπολώ αυτά τα χρόνια, τα όνειρα μας, την αισιοδοξία μας, την ανυπομονησία μας να ανέβουμε στο σανίδι. Και την τύχη μου να με δει ο Λευτέρης Βογιατζής στις εξετάσεις της σχολής , ήταν στην επιτροπή , και να με πάρει να παίξω σε 3 από τις σημαντικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου , την Σπασμένη Στάμνα, τους Αγροίκους και το Συμφορά από το πολύ Μυαλό!

 • Σήμερα με την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο των ηθοποιών θα μπορούσες να διδάξεις Γαλλικά η να μεταφράσεις ας πούμε ένα Γαλλικό βιβλίο?

A.K-Η ανεργία δυστυχώς είναι πια μια καθημερινότητα στην ζωή μας . Ειδικά στο τομέα μας έχει φτάσει το 90%. Αν ξεμείνω από δουλειά σίγουρα θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο που θα μου προσέφερε ένα εισόδημα . Μια μετάφραση όπως λέτε θα την έκανα και με μεγάλη ευχαρίστηση διότι δεν είναι και κάτι τόσο μακρυά από το αντικείμενο μου.
Ευτυχώς προς το παρόν δουλεύω και μάλιστα σε δυο έργα άσχετα αν οι απολαβές είναι πολύ μικρότερες λόγο κρίσης .

 • Η παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» του Χάρη Ρώμα όπου έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο, έχει μεγάλη επιτυχία κοντά τρία χρόνια τώρα. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της?

A.K-Η επιτυχία του Είδα τον Χάρη με τα Μάτια μου οφείλεται κατά την γνώμη μου στην άψογη γραφή του Χάρη Ρώμα . Είναι θέατρο με αρχή, μέση, τέλος και ολοκληρομένους χαρακτήρες ! Μια κομεντί που θυμίζει παλιές καλές εποχές και που σου αφήνει από μαρτυρίες θεατών μια χαρούμενη τρυφερότητα . Επίσης η πολύ καλή ερμηνεία των ηθοποιών και η πολύ καλή παράγωγη. Με άλλα λόγια ο σεβασμός στον θεατή.

 • Έχουμε καιρό να σε δούμε στην τηλεόραση, φαντάζομαι ότι με τις τόσες επιτυχίες που έχεις στην τηλεόραση θα σου λείπει πολύ, μήπως πρόκειται να σε δούμε σύντομα στο γυαλί?

A.K- Έχω να παίξω στην τηλεόραση από το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο το 2008 . Δύσκολο μου φαίνεται να παίξω σύντομα στην τηλεόραση γιατί γίνονται ελάχιστα σήριαλ και δεν είμαι η πρώτη επιλογή των καναλιών και αυτο το λέω σαν διαπίστωση χωρίς πικρία . Πάντως δέχομαι προτάσεις, χα χα !

γάμοι κηδείες αννα κουρη

 • Σε βλέπουμε συχνά με τον Χάρη Ρώμα, ακόμα βλέπουμε μια χημεία, ένα δέσιμο μεταξύ σας, ποιο είναι αυτό που φέρνει δυο ανθρώπους κοντά και δένουν μεταξύ τους?

A.K-Με τον Χάρη Ρώμα έχουμε συνεργαστεί 2 φορές στην τηλεόραση και 5 φορές στο θέατρο. Αυτό που μας φέρνει κοντά είναι ότι ταιριάζουμε σαν άνθρωποι και αντιμετωπίζουμε την δουλειά μας με την ίδια σοβαρότητα. Το καλό είναι ότι ο κόσμος θέλει να μας βλέπει μαζί . Φυσικά τραβάμε την καριέρα μας και ανεξάρτητα και παράλληλα όπως φέτος που έπαιζα στο Booze Cooperativa το Γάμοι, Κηδείες και δεν Έχω Τίποτα να Φορέσω που έγραψε και σκηνοθέτησε η Άννα Χατζησοφιά . Λόγο της μεγάλης επιτυχίας θα συνεχιστεί και του χρόνου.

 • Από όσα έχεις κάνει στην καριέρα σου ποιο ήταν αυτό που σου άρεσε περισσότερο?

A.K-Στο θέατρο ξεχωρίζω το πέρασμα μου από την ομάδα του Λευτέρη Βογιατζη, Δημήτρη Καταλειφο, Ράνια Οικονομίδου, Τάσος Μπαντής και Σμαράγδα Σμηρναίου και την συνεργασία μου με τον Μίνω Βολανάκη .
Στην τηλεόραση , οι τρεις Χάριτες, οι Μεν και οι Δεν, το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο η Ανατομία ενός εγκλήματος και ο Κόκκινος Κύκλος .

 • Αν σου έλεγα ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο μας τι θα ήταν αυτό που θα έκανες πρώτα?

A.K-Το πρώτο πράγμα που θα άλλαζα είναι η Φτώχεια !

 • Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση που αν θέλεις απαντάς, χωρίς να τον ονομάσεις ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχει κάνει άντρας για σένα?

A.K-Να με ανεβάσει 100 σκαλιά στην πλάτη του γιατί βαριόμουνα να τα ανέβω ! Χα χα !

 • Τι είναι αυτό που κοιτάς πρώτα σε ένα άντρα και ποιο είναι αυτό που θα μπορέσει να σε τραβήξει κοντά σου?

A.K- Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που με τραβάει σε ένα άντρα , μάλλον κάτι στην ατμόσφαιρα που γίνεται μαγικά. Από την στιγμή που θα γίνει αυτό το κάτι ,για να προχωρήσω παίζουν σημαντικό ρόλο οι τρόποι του, ο τρόπος σκέψης του και η σπιρτάδα του.

 • Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου? Είσαι ερωτευμένη?

A.K- Ο έρωτας έπαιζε πάντα τον σημαντικότερο ρόλο στην ζωή μου και αυτό γιατί αν δεν είμαι καλά συναισθηματικά δεν έχω ψυχική ισορροπία . Έχω την τύχη να την έχω βρει με τον άντρα μου εδώ και πολλά χρόνια !

 • Θέλεις να μας μιλήσεις για τα μελλοντικά σου σχέδια?

A.K- Φεύγουμε στις 22/5 με το Είδα τον Χάρη με τα Μάτια μου για Μόντρεαλ, Βοστόνη Τορόντο και Νέα Υόρκη ! Είμαστε ενθουσιασμένοι που πάμε να παίξουμε στους Έλληνες του εξωτερικού ! Επίσης όπως ανέφερα και πιο πριν θα συνεχίσουμε το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να Φορέσω , ένα ιδιαίτερο έργο που με αφορμή ένα ρούχο η αξεσουάρ 5 γυναίκες αφηγούνται με συγκίνηση και πολύ πολύ χιούμορ χαρακτηριστικές ιστορίες της ζωής τους. Σ αυτή την παράσταση παίζουν η Καίτη Παπανίκα, η Νικολέτα Βλαβιανού, η Ελένη Φίλιππα η Σύλβια Δελικούρα και … εγώ. Χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι με τόσο ταλαντούχες ηθοποιούς, αναγκαίο γι αυτήν την παράσταση γιατί ο κάθε ρόλος απαιτεί από τον ηθοποιό ένα μικρο … ρεσιτάλ . Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Άννα Χατζησοφιά για το έργο που έγραψε και για τον ρόλο που μου εμπιστεύτηκε!

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr