fbpx

Έλενα Μανιάτη

Έλενα Μανιάτη Στιχουργός -Δημιουργός Τραγουδιών – Ε.Μ. «Γεννήθηκα παραμονές Χριστουγέννων πάνω σε ένα τραπέζι που έπαιζαν Πόκερ! Έχω στο DNA μου τον τζόγο άρα και το ρίσκο! (γέλια).»

Η Έλενα Μανιάτη αποφοίτησε με «άριστα» από το Southeastern College (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ) την κέρδισε το τραγούδι και πολύ καλά έκανε, γιατί βαρεθήκαμε τα ίδια και ξανά μανά τα ίδια, είδαμε και κάτι διαφορετικό….. ποιοτικό στίχο. 

Γεννήθηκα παραμονές Χριστουγέννων πάνω σε ένα τραπέζι που έπαιζαν Πόκερ! Έχω στο DNA μου τον τζόγο άρα και το ρίσκο! (γέλια).
Έλενα Μανιάτη Γεννήθηκα παραμονές Χριστουγέννων πάνω σε ένα τραπέζι που έπαιζαν Πόκερ! Έχω στο DNA μου τον τζόγο άρα και το ρίσκο! (γέλια).
 • Έλενα σε ευχαριστούμε για την αποκλειστική συνέντευξη σου στο mytheatro.gr Μίλησε μας λίγο για σένα και το έργο σου.

Ε.Μ. Εγώ σας ευχαριστώ για την «φιλοξενία».Ξεκίνησα να γράφω πριν αρκετά χρόνια, τα τελευταία 3-4 ανήκω και «επίσημα» στην οικογένεια των δημιουργών. Είμαι πολύ τυχερή που από τα πρώτα μου καλλιτεχνικά βήματα, συνεργάστηκα με αξιολογότατους ανθρώπους στο χώρο αυτό, που πίστεψαν σε μένα και μου έδωσαν ευκαιρίες να προχωρήσω σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Αν πρέπει να κάνω έναν μικρό απολογισμό της σύντομης αυτής διαδρομής, θα μιλούσα με με πολύ αγάπη για το τραγούδι «Αντέχω Ακόμα» που μαζί με τον Βαγγέλη Πανάτο που έγραψε την μουσική και έδωσε μια πολύ ζεστή ερμηνεία, καταφέραμε να φτάσουμε στο TOP 20 4 χωρών και απ’ότι πληροφορούμαστε η πορεία του δεν σταματάει εκεί, γιατί το κομμάτι επιλέχθηκε σαν soundtruck σε ξένο καθημερινό σήριαλ και μάλιστα με τον Ελληνικό στίχο χωρίς καμία αλλαγή. Μετά από αυτό συνεργάστηκαμε με Ελληνική Εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών για 2 σήριαλ και το αποτέλεσμα θα το δούμε στις οθόνες μας την νέα τηλεοπτική σεζόν.Ακολούθησε μία πρόταση από έναν σπουδαιότατο σκηνοθέτη για να ντύσω με στίχους κάποια σημεία της ταινίας του, η οποία θα προβληθεί Άνοιξη στην μεγάλη οθόνη και πρόσφατα η οικογένεια ενός πολύ γνωστού και αγαπημένου συνθέτη που δεν ζει πλέον, μου ανέθεσε να γράψω πάνω σε ανέκδοτες μελωδίες του και αυτό το αποτέλεσμα θα το δούμε σε ένα ολοκληρωμένο CD που θα κυκλοφορήσει από μεγάλη εφημερίδα Νοέμβρη. Παράλληλα βέβαια έχω συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες γνωστούς η’ και νέους που κάνουν το ντεμπούτο τους στην μουσική και προσπαθώ να δώσω ένα όμορφο αποτέλεσμα που να δικαιώνει τις προσδοκίες του τραγουδιστή που με εμπιστεύεται Από ότι είδα τα τραγούδια που έχεις γράψει είναι όλα ερωτικά.

 • Τι είναι έρωτας για σένα και ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνεις για τον έρωτα σου.

Ε.Μ. Προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να γράφουμε σύγχρονα τραγούδια, με θέματα που αγγίζουν τον σημερινό άνθρωπο, πέρα από τον έρωτα, μιλούν για μοναξιά, για αποξένωση, απογοήτευση, χωρισμό.Είναι έντονα συναισθήματα που κατά καιρούς έχουμε νιώσει όλοι. Ο έρωτας είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που κάνει τον χρόνο να σταματάει, δίνει ενέργεια, πάθος, ένταση στην καθημερινότητα μας. Για να τον νιώσεις και να τον ζήσεις πρέπει να «πατήσεις γκάζι” στο τέρμα! να νιώσεις ζωντανός, ατρόμητος! Αυτή η αίσθηση του«ΖΩ” μας κάνει να χάνουμε την λογική και να φερόμαστε «τρελά” για όσο διαρκεί…και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση σε αυτό, έχω κάνει άπειρες τρέλες (γέλια)

 • Λένε ότι γράφεις καλύτερα ένα τραγούδι όταν είσαι ερωτευμένη. Σίγουρα πιστεύω ότι έτσι ακριβώς είναι. Εσύ τι λες για αυτό ;

Ε.Μ. Τα τραγούδια έχουν κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που γράφονται, διαφέρουν από τα ποιήματα. Δεν γράφουμε τα προσωπικά μας βιώματα, γράφουμε τραγούδια που πιστεύουμε ότι θα αρέσουν στον κόσμο και θα έχουν απήχηση. Σίγουρα αν αισθανόμαστε καλά έχουμε μεγαλύτερο κέφι και είμαστε πιο δημιουργικοί, οπόπε ο έρωτας βοηθάει…

 • Έχεις σπουδάσει ψυχολογία , είναι η κυρία δουλειά σου η ασχολείσαι μόνο με την έγγραφη τραγουδιών?

Ε.Μ. Σαν ψυχολόγος εργάστηκα αρκετά χρόνια πριν σε μεγάλα νοσοκομεία, τα τελευταία χρόνια δεν το ασκώ, ασχολούμαι με την μουσική και 2 εταιρίες μουσικών παραγωγών που έχουμε δημιουργήσει με μια ομάδα αξιόλογων νέων ανθρώπων με επικεφαλής τον Βαγγέλη Πανάτο

 • Βλέπουμε μια σταθερότητα, έναν πυρήνα συγκεκριμένων ανθρώπων πλάι σας.Οι μόνιμες συνεργασίες σας κάνουν να αισθάνεστε σιγουριά;

Ε.Μ. Η αλήθεια είναι ότι με μερικούς ανθρώπους υπάρχει Χημεία και αυτό μας κάνει να λειτουργούμε καλύτερα και να είμαστε πιο αποδοτικοί. Οι συνεργασίες με συγκεκριμένους ανθρώπους στο παρελθόν έχει δώσει περίφημα αποτελέσματα και μια επιτυχημένη «συνταγή” δεν την αλλάζουμε.Κατα καιρούς έχει συμβεί να συνεργαστώ και με εντελώς νέα πρόσωπα, με κάποιους έχω να πω μόνο καλά λόγια, δυστυχώς με κάποιους άλλους δεν είχα και τις καλύτερες εμπειρίες.Σε κάθε περίπτωση, νιώθω σίγουρα πιο οικεία με τους μόνιμους συνεργάτες μου, ξέρω ότι μπορώ να βασιστώ πάνω τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

 • Κατά την διάρκεια της καριέρας σας, αντιμετωπίσατε κάποιας μορφής αποτυχία? Αν ναι, πώς την καταπολεμήσατε?

Ε.Μ. Όλοι μας έχουμε επαγγελματικά και καλές και κακές στιγμές. Κάθε νέο τραγούδι που βγαίνει σε κυκλοφορία εκτίθεται δημόσια και κατ´ επέκταση είσαι εκτεθειμένος και εσύ σαν δημιουργός με αποτέλεσμα να δέχεσαι κριτική για την δουλειά σου και πολλές φορές να είναι πολύ σκληρή. Ο χώρος αυτός είναι πολύ ανταγωνιστικός, υπάρχει πίεση για να δώσεις ένα καλό αποτέλεσμα γιατί από αυτό εξαρτάτε και η επιτυχία του καλλιτέχνη που συνεργάζεσαι, αν κάτι δεν λειτουργήσει σωστά γυρίζει πάνω σου.Πρέπει να πατάμε καλα στην γη, να έχουμε υπομονή και επιμονή στα δύσκολα, να μην το βάζουμε κάτω, γιατί μετά την μπόρα βγαίνει ουράνιο τόξο πάντα!

 • Οι γυναίκες στη ζωή τους ρισκάρουν περισσότερο από τους άντρες. Εσύ σαν γυναίκα έχεις πάρει πολλά ρίσκα στη ζωή σου ;

Ε.Μ. Γεννήθηκα παραμονές Χριστουγέννων πάνω σε ένα τραπέζι που έπαιζαν Πόκερ! Έχω στο DNA μου τον τζόγο άρα και το ρίσκο! (γέλια). Μου αρέσει να ζω έντονα και μου αρέσει να επιχειρώ νέα πράγματα, θα έλεγα ότι έχω ρισκάρει πολύ στην Ζωή μου και δεν μετάνιωσα ούτε μια φορά!

 • Τι μήνυμα θα δίνατε στους νέους ανθρώπους? Αξίζει να προσπαθούν να ακολουθήσουν τα όνειρα τους, ανεξαρτήτως ποια είναι αυτά, σε μια εποχή σαν αυτή?
ELENA MANIATH
Έλενα Μανιάτη. Πουλάνε τα υπάρχοντα τους,δανείζονται πιάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές για να πληρώσουν διαφημίσεις παραγωγές κτλ και είναι ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΙ ερμηνευτές.

Ε.Μ. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να θέτουν στόχους να έχουν ένα σκοπό ένα όνειρο και να το ακολουθούν! Αλλά πρέπει και να είναι ανοικτοί σε καλοπροαίρετη κριτική και να ακούν την γνώμη των ειδικών και όχι των πολλών.Όλοι οι άνθρωποι ΔΕΝ κάνουν για όλα. “να μην παρασύρονται και να μην μπαίνουν σ´ένα παραμύθι να ακολουθήσουν κάποιο δρόμο…” που δεν τους ταιριάζει και να αφήνουν πίσω τους πράγματα πιο σημαντικά που τους ταιριάζουν. Βλέπω πάρα πολύ συχνά παιδιά που «παραμυθιαζονται» από εταιρίες, μάνατζερ, δημιουργούς,στούντιο κτλ.ότι είναι ταλενταρες και θα γίνουν αστέρια κ.α. Με σκοπό φυσικά το κέρδος! Πουλάνε τα υπάρχοντα τους,δανείζονται πιάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές για να πληρώσουν διαφημίσεις παραγωγές κτλ και είναι ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΙ ερμηνευτές. Με αποτέλεσμα να μην προχωράνε και να απογοητεύονται και κάποιοι να εκμεταλεύονται αυτό το πάθος για το όνειρο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα πράγματα στην μουσική είναι δύσκολα, θέλουν αγώνα και γερό στομάχι και ΚΑΝΕΊΣ δεν γίνετε Ρέμος ή Βισσυ σε μια νύχτα! Μικρά αλλά σταθερά βήματα και να ακούτε τις καλές συμβουλές.Και βέβαια πέρα από το ταλέντο υπάρχει η μελέτη και η εξάσκηση που κάνουν θαύματα! Γιατί η καλή φωνή είναι ταλέντο,το να τραγουδάς σωστά όμως μαθαίνετε!

 • Η ιστορία έχει δείξει ότι ο πολιτικός στίχος έχει πέραση στις μάζες. Εσύ έχεις σκεφθεί να γράψεις πολιτικό τραγούδι; Αν όχι γιατί;

Ε.Μ. Τα τραγούδια μας πρέπει να αγγίζουν τον Έλληνα του σήμερα, είναι φυσικό λοιπόν να γράφουμε και πολιτικό και κοινωνικό και σατυρικό στίχο ενίοτε. ‘Έχω γράψει και στο παρελθόν και πρόσφατα, μάλιστα σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι μου που λέγετε  «Δεν θα δηλώσω υποταγή» σε μουσική Βαγγέλη Πανάτου και ερμηνεία του πολύ καλού Γαβριήλ Χιώτη. Το κομμάτι αυτό έχει σαν θέμα την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, την εσωστρέφεια,το αδιέξοδο, αλλά τελικά περνάει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι θα αντισταθούμε,δεν θα υποκύψουμε! Ένα όμορφο κομμάτι με ωραία μελωδία και πολύ ενδιαφέρουσα  ενορχήστρωση.

 • Σου αρέσει αυτό που γίνετε στην Ελλάδα μας, που άλλοι φταίνε για την κατάσταση μας και άλλοι πληρώνουν;

Ε.Μ. Νομίζω ότι σε κανέναν δεν αρέσει αυτό που γίνετε σήμερα στην χώρα μας και στους συνανθρώπους μας. Δεν θα μιλήσω για ποσοστά ανεργίας και ποσοστά χαμηλόμισθων, γιατί αυτά είναι ψυχροί αριθμοί που συνηθίσαμε πλέον ν’ακούμε στις ειδήσεις. Θα πω απλά ότι με θλίβει το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους φίλους μου είναι άνεργοι ή νέοαπολυμένοι, με θλίβει το γεγονός ότι τα μαγαζιά που ψώνιζα πλέον δεν υπάρχουν, με θλίβει το γεγονός ότι και κάποιοι από εμάς που ακόμα εργαζόμαστε, τα εισοδήματα μας πλέον δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα, με θλίβει το γεγονός ότι υπάρχουν παιδάκια που υποσιτίζονται στην Ελλάδα του 2013! Ακόμα και στο σχολείο της κόρης μου είχαμε τέτοια φαινόμενα και ήταν σοκαριστικό! Σαν γονείς ευασθητοποιημένοι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όποια οικογένεια αντιμετώπιζε πρόβλημα τέτοιο, αλλά υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά που στερούνται βασικών αγαθών και δεν έχουν ένα χέρι βοηθείας! Είμαι και εγώ θυμωμένη όπως είναι όλοι οι συνάνθρωποι μου! Μας έβαλαν σε μια ψευδαίσθηση ευημερίας για να δείξουν επιτυχημένες κάποιες κυβερνήσεις (δεν εξαιρώ κανένα από τα 2 κόμματα) οι τράπεζες μας παρότρυναν και μας ενθάρρυναν να δανειζόμαστε ασύστολα γιο τα πάντα!! Και κάποια στιγμή αυτή η δήθεν άνθηση της οικονομίας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα έσκασε σαν φούσκα με αποτέλεσμα 10 εκατομμύρια άνθρωποι να γίνουμε νεόπτωχοι!! Και τώρα δανειζόμαστε σαν χώρα τεράστια ποσά με απίστευτους τόκους που θα πληρώνουμε με πολλά χρόνια λιτότητας για να στηριχτούν οι τράπεζες!!

 • Αν θα σου έλεγα ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο μας, ποια θα ήταν τα 3 πρώτα πράγματα που θα έκανες;

Ε.Μ. Δυστυχώς ο κόσμος δεν αλλάζει έτσι!! Αλλά αν υπήρχε τρόπος να κάνω κάτι θα φρόντιζα τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται παγκόσμια για εξοπλιστικά συστήματα κτλ να δαπανηθούν για την επάρκεια νερού στους λαούς που το στερούνται, να σταματούσα την κακοποίηση παιδιών και να μπορούσα να εξαλείψω την πείνα!

 • Έχεις μετανιώσει ποτέ στη ζωή σου για κάτι που θα ήθελες να κάνεις και δεν έκανες; Ακόμα πιστεύεις ότι αγγίζει την ψυχή σου ακόμα και αν δεν είναι στις αρχές σου ότι πρέπει να το ζήσεις;

Ε.Μ. Ο άνθρωπος είναι ένα ον που συνεχώς εξελίσσετε ωριμάζει και αναθεωρεί! Για πολλά πράγματα που πήρα αποφάσεις και πίστευα ότι ήταν σωστές ο χρόνος έδειξε ότι δεν ήταν και αντίστροφα βέβαια. “θα ήθελα να υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην Ζωή…” αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει, όποιος πει ότι όλα τα έχει κάνει σωστά στην ζωή του και δεν θα άλλαζε τίποτα μάλλον δεν λέει αλήθεια…

 • Θέλεις να συμπληρώσεις κάτι;

Ε.Μ. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε και να πω σε σας καθώς και στους φίλους που μας διαβάζουν Να έχουν υπομονή με όσα ζούμε, να έχουν δύναμη, κουράγιο και ελπίδα,θα περάσει και αυτό…

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr