fbpx

Fuerza Bruta Ήρθε η ώρα να γίνεις εσύ το θέαμα για τους χορευτές!

Fuerza Bruta

  • Γράφει η Διονυσία Ρώντα

Θα στέκεσαι στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Badminton όρθιος επί μία ώρα στα σκοτεινά, με την όρασή σου εκτεθειμένη στα έντονα φωτορυθμικά, και τα αυτιά σου σε έντονους ρυθμούς clubbing. Λίγα εκατοστά από πάνω σου, μέσα στο νερό, θα χορεύουν κολυμπώντας κορίτσια που θα σε κοιτάζουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, γύρω σου θα κινούνται χορευτές, δημιουργώντας μια φοβερή ένταση στο χώρο.

Καλή φάση για ραντεβού, όπου δεν χρειάζεσαι να πεις πολλά, αλλά έχεις ανάγκη να έρθεις πιο κοντά γρήγορα. Αναγκαστικά, θα κρατιέστε χεράκι χεράκι, για να μη χαθείτε ανάμεσα σε 800 ανθρώπους γύρω σας.

 Οδηγός επιβίωσης για την παράσταση Fuerza Bruta στο Badminton

  •  Για τακούνια, μην το συζητάμε. Δεν πρόκειται για νορμάλ ορθάδικο, όπου ρίχνεις και κανένα βηματάκι. Είσαι όρθια, επιτόπου για μία ώρα, για να νιώσεις την ωμή βία (Fuerza Bruta) του κόσμου που σε περιβάλλει, σύμφωνα με τη σκηνοθετική ματιά του Αργεντίνου Diqui James.
  • Φόρα ένα δεύτερο μπλουζάκι από μέσα κι ακόμα καλύτερα, ένα ψιλό αδιάβροχο. Στη διάρκεια της παράστασης ρίχνουν σύννεφα νερού. Αν είσαι στα πλαϊνά της αίθουσας, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως βρεθείς μπροστά στον DJ, θα το χρειαστείς το έξτρα μπλουζάκι που λέγαμε.
  • Αν σου αρέσει η techno/house, θα βρεθείς στο στοιχείο σου. Αν όχι, καιρός να διευρύνεις τους μουσικούς σου ορίζοντες.
  • Από λαιμό πώς πάμε; Αν έχεις κάποιο πρόβλημα, ξανασκέψου το. Γιατί θα κοιτάζεις σχεδόν επί μία ώρα προς τα πάνω, αν δεν θες να χάσεις τις καλές υδάτινες φάσεις της παράστασης. Παρ’ όλα αυτά, μην κοιτάζεις συνέχεια πάνω, γιατί αν κινηθείς, κινδυνεύεις να πατήσεις τους διπλανούς σου.
  • Προειδοποίηση: Θα πέσουν δύο πυροβολισμοί. Ο κρότος είναι αρκετά δυνατός. Μηηην τρομάξεις!
  • Αν είχες δει το “De la Guarda” και ήρθες για τα βαθύτερα νοήματα, άσ’ το καλύτερα. Ο ίδιος ο δημιουργός δεν υποκρίνεται ότι εννοεί κάτι άλλο από αυτό που βλέπεις, ακούς και νιώθεις. Όλα αυτά τα τόσο έντονα ερεθίσματα είναι για τον Diqui James περίπου μία συνηθισμένη μέρα στο Μπουένος Άιρες.

Πριν από καμιά πενηνταριά χρόνια, το Μπουένος Άιρες ήταν ένα ήσυχο μέρος όπου οι άνθρωποι τραγουδούσαν συνέχεια “La luna, la luna, la luna”, δεν τσακώνονταν για τίποτα μεταξύ τους κι έκαναν μία ώρα να βάλουν το ένα τούβλο πάνω στο άλλο σε μια οικοδομή, με διαλείματα για τσιγάρο και μεζέδες. Από πού, από πότε και με ποιες διεργασίες μεταλλάχθηκε η ζωή τους ̵ και η δική μας ̵ σε fuerza bruta;

Aπό καλλιτεχνική άποψη, το Fuerza Bruta μπορείς να το δεις σαν μία χορευτική παράσταση με εξαιρετικούς χορευτές, πιστούς σε μια παράδοση ψυχικού αναβρασμού. Σίγουρα το Fuerza Bruta έχει μέσα του τη φωτιά και το ερωτικό μίσος ενός παραδοσιακού φλαμένκο. Μόνο που εδώ μιλάμε για κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα βήματα.

Αν είσαι του Μπαλέτου, κλείσε καλύτερα εισιτήρια για την Ωραία Κοιμωμένη.

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr