fbpx

Η επαναλειτουργία της Αλκυονίδας

Για αλκυονίδες μέρες στο κέντρο της Αθήνας

Η εποχή μας καλεί για σπουδαία ενχειρηματα που θα φέρουν την αλλαγή στον τρόπο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.
alkyonis cine10

Η εταιρεια NEW STAR και ο Βελισσάριος Κοσυφάκης  κάνουν μια ηρωική πράξη που θα μείνει στην ιστορία του πολιτισμού.Η Επαναλειτουργία του περίφημου χώρου της Αλκυονίδας. Ανοιγοντας τα φτερά της και στις άλλες τέχνες η Αλκυονίδα ήρθε να δώσει ένα ιδιαιτερο φως στην ψυχαγωγία των Αθηναίων .Στόχος όπως πάντα, η ποιότητα σε όλες τις μορφές τέχνης. Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων-και εκδόσεις βιβλίων …

alkyonis cine. kentriki

“Με πρόγραμμα από το πρωί μέχρι το βράδυ, 365 μέρες το χρόνο, με πολλαπλές κινηματογραφικές προβολές ανά εβδομάδα, με πρωτοπόρες θεατρικές παραστάσεις, με μουσικές βραδιές και επιλεγμένες βιβλιοπαρουσιάσεις, με θεματικά αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς και κινηματογραφικές προτάσεις και από άλλους πολιτισμούς, με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και συστατικά από τα συνηθισμένα blockbusters και με εκδηλώσεις εναλλακτικές, που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των Τεχνών. Η ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ επιστρέφει στην πόλη για να επαναφέρει δείγματα υψηλής αισθητικής στο κοινό και ελεύθερης γραφής στους δημιουργούς

alkyonis cine1

Η Αλκυονίδα ήταν κάποτε το σημείο συνάντησης σε δύσκολους καιρούς. Τόπος αναφοράς για τη γενιά μας.
Τώρα σε πιο βάρβαρους καιρούς νάτην πάλι παρούσα. Την καλωσορίζω, ελπίζοντας να ξαναγίνει νησίδα αναπνοής όχι μόνο για εμάς, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά που τόσο έχει ανάγκη να δει, να ακούσει, να μάθει

Εύχομαι καλή επιτυχία Θάνος Μικρούτσικος  Συνθέτης

alkyonis cine7

Η Αλκυονίδα λοιπόν… Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά σε σχέση με το παρελθόν. Η Αλκυονίδα είναι τα νειάτα μας. Τα βιολογικά μας νειάτα και τα καλλιτεχνικά.Ελπίζω εύχομαι και περιμένω,στο καινούργιο της ξεκίνημα, να σταθεί στο ύψος και του παρελθόντος μα και των σημερινών περιστάσεων. ΄Εχουμε όσο ποτέ ανάγκη από τέτοιες οάσεις..

Γιώργος Κιμούλης Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

alkyonis cine14

Η ΑΛΚΥΟΝΙΣ, ήταν στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας,όαση ελευθερίας, μέσα από την γνώση και την επικοινωνία με τις επιλεγμένες, αξιολογότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.Η σημερινή κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, είναι παγκόσμια,και θα εξακολουθήσει να γίνεται σκοτεινότερη όσο περαμένουμε παθητικά, χωρίς δικά μας αξιολογικά κριτήρια, στη σύγχυση και την αδράνεια απο την έλλειψη πίστης, εμπιστοσύνης και σεβασμού πρώτα σ’εμάς στους ίδιους. Κάθε νέα Εστία πολιτισμού ,που στεγάζει και υπερασπίζεται με συνέπεια τις βασικές και αυτονόητες πανανθρώπινες αξίες μέσα από τη βιωματική πηγή της Τέχνης, είναι μια νέα Όαση και
μια νέα πηγή πνευματικής δημιουργικότητας. Εύχομαι και ελπίζω ότι η νέα ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ μπορεί να γίνει ένας γνήσιος χώρος τέχνης,χαράς δηλαδή και αισιοδοξίας.

Δήμος Αβδελιώδης ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

alkyonis cine3

Πολύ καλά νέα απ’ τη πατρίδα. Είναι παρήγορο που μέσα σ αυτούς τους μαύρους καιρούς, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σώσουν τον πολιτισμό του τόπου…Πάνε πολλά χρόνια που φιλοξενήθηκα στην Αλκυονίδα.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγαπητό μου εν ζωή μα και τώρα Βασίλη Ραφαηλίδη..Θα σας επισκεφθώ μόλις έρθω στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

alkyonis cine4

Το γεγονός ο τι επαναλειτουργεί η Αλκυονίδα , η πιο σημαντική κινηματογραφική αίθουσα της Αθήνας, που μας φιλοξένησε στα νειάτα μας είτε ως θεατές είτε ως δημιουργούς, μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ειδικά αυτούς τους καιρούς και σ αυτήν την περιοχή. Εύχομαι και θέλω να πετύχει.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

alkyonis cine

Πολύ ευχάριστη είδηση. Μακάρι να οργανωθεί καλά και να έχει την συμπαράσταση του κοινού, αυτή που αρμόζει στην ιστορία που κουβαλάει η Αλκυονίδα. Είναι ευχής έργον και για αυτήν την τόσο υποβαθμισμένη περιοχή. Επιτέλους! Θα υπάρχει μια αίθουσα που με τις κινηματογραφικές προβολές της, τις θεατρικές της παραστάσεις, τις εκθέσεις ζωγραφικής της κι όλα τα άλλα που μπορεί να γίνουν, θα παίξει καθοριστικό ρόλο μέσα στις πολύ σκοτεινές συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες ζούμε. Θα είναι μια πόρτα πολιτισμού, στην οποία θα έχει άμεσση πρόσβαση ο λαός μας που είναι διψασμένος για πολιτισμό!

Κώστας Καζάκος Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

alkyonis cine14

Ετσι μπράβο. Είναι ευχής έργον να επανέρχονται αίθουσες που τίθενται στην υπηρεσία της ποιότητας και ξεφεύγουν από τις μεγάλες αλυσίδες και το ομοιόμορφο κινηματογραφικό ή θεατρικό πεδίο κάθε εβδομάδας.
Εύχομαι και επιθυμώ να πετύχει. Και θα πετύχει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

alkyonis cine13

Η επαναλειτουργία της Αλκυονίδας είναι πολύ σημαντικό γεγονός, όταν μάλιστα τη δούμε ενσωματωμένη μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση αλλά και την εξίσου μεγάλη κρίση του κινηματογράφου στη χώρα μας.
Έχει αποδειχθεί ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσεων οι εκλεκτές ταινίες και οι «εμψυχωτές» που βρίσκονται πίσω από την επιλογή και τη διανομή τους δημιουργούν μια πρωτοπορία ηθικής και αισθητικής αντίστασης, που τελικά επιβραβεύεται από το κοινό. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι στην Αλκυονίδα θα υπάρξουν μεγάλες συγκεντρώσεις σινεφίλ και θέλω να πιστεύω πως οι επιλογές των ταινιών αλλά και τα αφιερώματα που μπορούν να οργανωθούν θα γίνουν σημείο αναφοράς και οδηγό φως.

Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου κριτικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος, μέλος της ΠΕΚΚ, ΕΑΚ, ΕΣΗΕΜΘ, παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κινηματογραφικών εκπομπών, συγγραφέας κινηματογραφικών βιβλίων και πρόεδρος του ΚΕΜΕΣ

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr