fbpx

ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ..του έρωτα

ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ..του έρωτα- Άννα Μπιθικώτση – Εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Το mytheatro.gr ευχαριστεί την κ. Άννα Μπιθικώτση για την αποκλειστική της συνέντευξη σε αυτό σχετικά με την παρουσίαση του νέου της βιβλίου  ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ..του έρωταπου θα λάβει χώρα σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης στο Θέατρο Ορφέας την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00. στο Θέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» (πρώην θέατρο Χατζηχρήστου Πανεπιστημίου τηλ: 210 3604618)  

anna

  • Την ημέρα της γιορτής σου διάλεξες να κάνεις την παρουσίαση του νέου σου βιβλίου σου «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του Έρωτα. Πες μας το γιατί και λίγα λόγια για την υπόθεση του νέου σου βιβλίου.

Άννα Μπιθικώτση :  Στου Δεκέμβρη τις εννιά, γιορτάζουν οι Αννούλες του χιονιά. Με αφορμή την ημέρα της γιορτής μου θέλησα με τους δικούς μου ανθρώπους αλλά και τους αγαπημένους μου φίλους, να γιορτάσω μαζί τους μια γιορτή αλλιώτικη…  Τη γιορτή των λέξεων της καρδιάς και της ψυχής μου!

Το βιβλίο δεν έχει ηλικία, δεν έχει χώρο και χρόνο. Απευθύνεται και αγκαλιάζει τους πάντες, παντού, πάντα. Έτσι λοιπόν με την αγάπη μου στη συγγραφή , έγραψα τούτο το  μυθιστόρημα .

Οι “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, είναι ένα κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης που αφήνει την κραυγή ενός απαγορευμένου έρωτα μέσα από σκέψεις, προβληματισμούς και έντονα συναισθήματα. Πρωταγωνιστές, ο 47χρονος Αλέξης που δεν υλοποίησε τα “θέλω” του εγκλωβισμένος στο “κέλυφος” της συμβατικότητας και η 29χρονη Άννα που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της “αξιολάτρευτα αθώας ενοχής” τους…  Μια Κυριακή κρίσιμης απόφασης για τη ζωή τους, θα αναπτύξουν μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι κι εσύ αν άραγε θα περάσουν την “οδό της τόλμης” ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή… Την απάντηση  θα την βρεις διαβάζοντάς το…

  • Για να γράψεις για τον έρωτα λένε ότι πρέπει να τον έχεις ζήσει και σε όλο του το μεγαλείο. Ισχύει για σένα αυτό?

Α ΜΌταν γράφω βλέπω τα καθρεφτίσματα της ψυχής μου στα  λευκά χαρτιά  μου. Σκέπτομαι, εκπλήσσομαι, εντυπωσιάζομαι, προσγειώνομαι  πιστοποιώ, ψυχολογώ… «σπουδάζω» την ευλογία της σιωπής σε μια απόλυτη ελευθερία επιλογής που υπαγορεύει , η αλήθεια , η κραυγή της ψυχής για να σωθεί ότι σώζεται… Πόσο περισσότερο όταν γράφω  για τον έρωτα…

anna2

Ο έρωτας για μένα είναι πύλη όλων των θαυμάτων, ποιος δεν την έχει περάσει την «πύλη» του; Πώς θα μπορούσα να μην έχω ζήσει κι εγώ τον έρωτα  με όλες μου τις αισθήσεις σε όλο του το μεγαλείο;

  • Παρουσιάζεις το βιβλίο σου Ηχηρές Σιωπές του Έρωτα που έχει εκδώσει η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:00μμ, στο θέατρο ΟΡΦΕΑΣ ,σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης με συμμετοχή ηθοποιών , ερμηνευτών και μουσικών όπως οι: Δέσποινα Στυλιανοπούλου – Ντίνος Καρύδης- Χάρης Βορκάς – Δημήτρης Καικής- Κατερίνα Πρωτονοταρίου – Μάνια Σπαθή Οι ερμηνευτές: Βασίλης Λέκκας – Θεοδοσία Στίγκα – Σωτήρης Δογάνης και η Μαρία Αναματερού. Μουσικοί: Κώστας Αγέρης (βιολί)-Δρόσος Σκυλλάς (κρουστά)-Σπύρος Κονσολάκης (κιθάρα).  Είναι μια όμορφη ιδέα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Είναι δικιά σου ιδέα η όμορφη αυτή παρουσίαση που θα γίνει?

Α Μ : Ναι ήταν μια δική μου ιδέα.Μου αρέσει  τα βιβλία μου να τα παρουσιάζω με το δικό μου τρόπο..αυτόν που με εκφράζει …Αυτόν που κατά την γνώμη μου  έχει τη δική του διαφορετικότητα… Έτσι λοιπόν με αφορμή την έκδοση του βιβλίου μου, εμπνεύστηκα και δημιούργησα  την παρουσίασή του σε μορφή μουσικοθεατρικής  παράστασης, υπογράφοντας το σενάριο και ζωντανεύοντας,  μέσω αυτού, επί σκηνής σελίδα τη σελίδα -εικόνα την εικόνα- τραγούδι το τραγούδι,  τις  ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ … του έρωτα. Επιμελήθηκα  επιπλέον την καλλιτεχνική  δομή του έργου  και δημιούργησα  τα βίντεο που θα παρακολουθήσουν όσοι με τιμήσουν με την παρουσία τους. Την πραγμάτωση του εγχειρήματός μου αγκάλιασαν έμπρακτα ένα μπουκέτο καταξιωμένων καλλιτεχνών τους οποίους και ευχαριστώ  έναν-  έναν.

Ευχαριστώ τον ταλαντούχο ηθοποιό – σκηνοθέτη και θεατρικό επιχειρηματία  Χάρη Βορκά που μου παραχώρησε το θέατρο Ορφέας για τη πραγμάτωση της παρουσίασης επιτρέποντάς  μας επιπλέον να χρησιμοποιήσουμε τα υπέροχα σκηνικά του  καταπληκτικού θα πω με κάθε επίγνωση έργου του Μανόλη Κορρέ «Οίκος  Ευγηρίας» που παίζεται στο θέατρό του και που παρακολουθώντας το έργο, με συγκλόνισαν μέσα από τις ερμηνείες τους και οι 17 καταξιωμένοι ηθοποιοί  που πρωταγωνιστούν. Κανείς μα κανείς δεν θα πρέπει να  το χάσει, είναι  τόσο μα τόσο ανθρώπινη  αυτή η παράσταση ! Ο  Χάρης Βορκάς σκηνοθέτησε και την δική μου παράσταση και  θα είναι ο συνδετικός κρίκος της πλοκής του έργου μου.  Ευχαριστώ τον πολύ σημαντικό ηθοποιό Δημήτρη Καϊκή που μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγησή του, θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστή του βιβλίου, Αλέξη. Ευχαριστώ την σπουδαία ερμηνεύτρια  με ταλέντο στην υποκριτική, Μαρία Αναματερού που  θα αποδώσει τον ρόλο της  πρωταγωνίστριας, Άννας.  Την  πολλά υποσχόμενη σπουδάστρια -ηθοποιό της σχολής θεάτρου “Δήλος”, της Δήμητρας Χατούπη, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, που θα ενσαρκώσει το ρόλο της μάνας και τέλος ευχαριστώ την ανερχόμενη ταλαντούχα ηθοποιό Μάνια Σπαθή  που είναι τελειόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής “Θεμέλιο”και που  θα παίξει τον ρόλο της κόρης.

  • Το βιβλίο δεν είναι μόνο κατά τη γνώμη μου, ένα μικρό αριστούργημα, είναι και ένα στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη, γιατί επιπλέον περιέχει  ένα υπέροχο CD.  Πες δυο λόγια για τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνει .

Α Μ : Τα τραγούδιa που αποτελούν το CD  συνέθεσε ο συνθέτης Κώστας  Νικολόπουλος  και τα απέδωσαν μοναδικά οι  υπέροχοι ερμηνευτές

Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Δογάνης. Η θεματολογία τους είναι σε  ποίηση μου που αποτελεί σώμα του βιβλίου μου. Επίσης υπάρχει και μία αφήγηση με τη φωνή μου . Τα τραγούδια  φέρουν τους τίτλους  «ΝΥΧΤΕΣ ΛΕΥΚΕΣ», «ΑΝΝΑ» και «ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΤΟ ΑΝΤΙΟ» ενώ το αφηγηματικό φέρει τον τίτλο του βιβλίου,  «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ …του έρωτα».   Τους ευχαριστώ απλά βαθιά και ανθρώπινα από ψυχής!

  • Στις 9 του Δεκέμβρη ,δεν θα γνωρίσουμε μόνο το βιβλίο σου γιορτάζοντας ταυτόχρονα την γιορτή σου. Θα γνωρίσουμε και το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στο οποίο με  δική σου πρωτοβουλία τους προσφέρεις έσοδα από τις πωλήσεις του. Μίλησε μας για αυτό.

anna3

Α Μ : Το Κέντρο Στήριξης κακοποιημένων Γυναικών “Καταφύγιο Γυναίκας”, εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από μια ομάδα εθελοντών  με όραμα και αληθινό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για την καταπολέμηση κάθε μορφής κακοποίησης. Σαν αποστολή έχει τον αγώνα εναντίον κάθε μορφής βίας και κακοποίησής της. Πώς θα μπορούσα και με το δικό μου τρόπο να ήμουν αρωγός στον αγώνα τους;

  • Μετά την ολοκλήρωση της μουσικοθεατρικής παρουσίασης του βιβλίου ,οι καταξιωμένοι ερμηνευτές, Βασίλης Λέκκας , Θεοδοσία  Στίγκα , Σωτήρης Δογάνης , Μαρία Αναμετερού και Κώστας Αγέρης, τιμής ένεκεν,  θα αποδώσουν συνοδεία μουσικών,  τραγούδια που συνάδουν θεματολογικά  με την υπόθεση του βιβλίου σου. Θα μας πεις ποια τραγούδια τους επέλεξες να ακούσουμε;

Α Μ : Αφού ολόψυχα τους ευχαριστήσω ,  αντί σιωπής …σωπαίνω για  να έρθουν οι φίλοι μας να ακούσουν και να σιγοτραγουδήσουν τραγούδια που μίλησαν στην καρδιά μας ..τραγούδια που έγιναν «ηχηρές σιωπές του έρωτα» μας…

  • Ποιοί οι ομιλητές του βιβλίου σου εκτός από σένα;

Α Μ : Θα μιλήσουν, η λατρεμένη όλων μας  ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου και ο μοναδικός Ντίνος Καρύδης ηθοποιός –σκηνοθέτης , η  φίλη αδελφή μου, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ,κυρία Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Στέλιος Κανάκης,  τους οποίους από καρδιάς τους ευχαριστώ.

  • Για τον έρωτα έχουν γραφτεί τόσα πολλά όσο για κανένα άλλο αίσθημα του ανθρώπου. Αυτό που μου έχει μείνει έμενα είναι αυτό που λένε ότι οι μεγάλοι έρωτες δεν πάνε στην εκκλησία, τι έχεις να πεις εσύ για αυτό?

anna4

Α Μ :Απάντησες…αλλά δεν είναι και κανόνας ..κάποιοι τολμούν…

Η θεματική του βιβλίου σου είναι ένας απαγορευμένος έρωτας. Πιστεύεις εσύ σαν Άννα ότι υπάρχουν απαγορευμένοι έρωτες? Ο Έρωτας δεν είναι ένας? Δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί. ??

Α Μ : Και φυσικά υπάρχουν απαγορευμένοι έρωτες… Ο μεγάλος έρωτας  είναι  ένας και μοναδικός  και όταν μας επισκεφτεί αξίζει να τον  ζήσουμε. Ο έρωτας δεν είναι μόνο χαρά. Είναι συντριβή, βάλσαμο, τρέλα. Είναι να δίνεις και να παίρνεις τα πάντα. Κι ύστερα, πάλι να τα χάνεις.  Ο έρωτας  είναι πληγή και γιατρειά. Είναι πέρα από τη συμπόνια και πάνω από το νόμο. Αυτό είναι για μένα ΕΡΩΤΑΣ!

 

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr