fbpx

Kiska

στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7

Η ομάδα “ChameleoN” παρουσιάζει, την πρώτη της παράσταση Devised Theatre με τίτλο “Kiska”. Στo Devised Theatre γνωστό στην χώρα μας ως Επινοητικό Θέατρο, το θεατρικό έργο δεν φέρει την υπογραφή ενός θεατρικού συγγραφέα, αλλά είναι αποτέλεσμα συλλογικής συνεργασίας του σκηνοθέτη και των ηθοποιών.

kiska

Αυτή η ειδοποιός διαφορά απαιτεί από τους συντελεστές να χρησιμοποιήσουν πολλές και διαφορετικές μεθόδους δουλειάς, με κεντρικό άξονα τον δημιουργικό πειραματισμό και εκτενείς αυτοσχεδιασμούς προκειμένου να δημιουργήσουν την παράσταση που έχουν θέση ως στόχο.

Η ομάδα “ChameleoN” δημιούργησε το εν λόγο αληθινά ιδιαίτερη καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από εκτεταμένη έρευνα, αληθινές μαρτυρίες και εκτενείς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, που τους επέτρεψαν να αγγίξουν το λεπτό θέμα, τόσο του πολιτικού, όσο και του κοινωνικού ρατσισμού, που δέχεται ένας αδύναμος άνθρωπος στην σύγχρονη κοινωνία.

Υπόθεση:

Το Μάιο του 2012 σε μία επιχείρηση σκούπα η αστυνομία προβαίνει στην σύλληψη παράνομα, εκδιδομένων, ιεροδούλων, που αντιμετωπίζουν και πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται δείχνουν ότι κάποιες από αυτές είναι φορείς του ιού HIV.
Η πολιτεία απαγγέλει σε αυτές τις γυναίκες την κατηγορία της κατ´ εξακολούθηση εσκεμμένης σωματικής βλάβη εις βάρος πελατών και τις προφυλακίζει. Τα πρόσωπά τους δίνονται στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να βιώνουν έναν έντονο διασυρμό συνοδευόμενο από την κατακραυγή του κοινωνικού συνόλου σαν σύγχρονες μάγισσες μιας μεσαιωνικής εποχής, ενώ βρίσκονται ήδη προφυλακισμένες αντιμετωπίζοντας την ποινική τους δίωξη στερούμενες ακόμα και το ανθρώπινο δικαίωμα της ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.

Η αστυνομικός Ελένη συναντά μέσα στο ανακριτικό γραφείο την αλλοδαπή Ρωσίδα Kiska.

Πώς η εξουσία τρέφεται σε περιόδους κρίσης από την αδυναμία συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων;

Τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης;

Ποιος είναι τελικά ο εξουσιαστής και ποιος ο εξουσιαζόμενος;

Ο εκφασισμός και το ανθρώπινο αδιέξοδο μπροστά στο φόβο του προσωπικού αφανισμού.

“Μία από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ´ αυτό που σε συνθλίβει.”

Albert Camus

Συντελεστές

Κείμενο: Ομάδα “ChameleoN”
Σκηνοθεσία: Ηλιάνα Μαυρομάτη
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Video art: Κώστας Αρβανίτης
Sound design: Νίκος Παλαμάρης
Σχεδιασμός αφίσας- Φωτογραφίες: Κώστας Μουντζουρέας

Παίζουν: Μαρία Γίτσα, Κάλλι Μαυρομάτη

Στα βίντεο εμφανίζονται: Γιάννης Στάνκογλου, Ιώαννα Τζώρα, Γιώργος Καλόξυλος, Φάνης Ρεγκούκος
Ημερομηνίες: 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24 Μαρτίου 2015 Ώρα: 21:00 Διάρκεια: 75 λεπτά

BETON 7 Πύδνας 7 Βοτανικός – Αθήνα 11855 (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) Tηλ. Κρατήσεων: 2107512625

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr