Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών είναι ένα υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο, που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί της Λεωφόρου Συγγρού και έχει ως αποστολή την ενίσχυση των Ελλήνων δημιουργών, την προβολή του σύγχρονου πολιτισμού και την δια βίου μάθηση.

stegi gramaton kai texnon3

Κατασκευάστηκε αποκλειστικά υπό την επίβλεψη και με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση. Το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδίασε το κτίριο, κέρδισε διεθνή σχετικό διαγωνισμό, όπου υποβλήθησαν πάνω από 60 προτάσεις.

Οι εσωτερικοί χώροι καλύπτουν μία έκταση 7 ορόφων και περιλαμβάνουν την Κεντρική Σκηνή, που φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές της Ελλάδας και του εξωτερικού, την Μικρή Σκηνή που, πέρα από παραστάσεις, φιλοξενεί επίσης και εκδηλώσεις, ομιλίες κτλ, την Αίθουσα Εκδηλώσεων, τον Εκθεσιακό Χώρο, το Εστιατόριο-Καφέ, καθώς και άλλους ελεύθερους χώρους συναντήσεων.

stegi gramaton kai texnon6

Στο κτίριο ενσαρκώνεται η σύγχρονη αρχιτεκτονική φιλοσοφία της χρήσης του φωτός και της ένταξης στο υπάρχον τοπίο: το λευκό ορθογώνιο μοιάζει με ένα κέλυφος που αντανακλά το φως κατά την διάρκεια της ημέρας, προσδίδοντας μια αίσθηση μυστηρίου, ενώ την νύχτα η εικόνα αντιστρέφεται και αντανακλά τους εσωτερικούς χώρους.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος Συγγρού 107-109 117 45 Αθήνα Τηλ.: +30 210 900 5 800Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση