Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 2003, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε Κοινωφελές Ίδρυμα με σκοπό να δημιουργήσει έναν φορέα πολιτισμού στήριξης των τεχνών.

mixalis kakogiannis2

Ένας από τους πρώτους στόχους του Ιδρύματος υπήρξε η δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου, για το οποίο επελέγη ένα σύγχρονο κτίριο επί της οδού Πειραιώς. Η ανέγερση του κτιρίου ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε εντός του 2008 από Έλληνες αρχιτέκτονες (Βασίλης και Δημήτρης Σγούτας) και εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2010 προς τιμήν του Μιχάλη Κακογιάννη.

Το συνολικό εμβαδόν του Κέντρου πλησιάζει τα 7000 τμ, ενώ διαθέτει ποικίλους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες διαφορετικών μορφών και μεγέθους.

mixalis kakogiannis6

Πέρα από το κεντρικό αμφιθέατρο, διαθέτει αίθουσα κινηματογράφου, εκθεσιακό χώρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια, εναλλακτικές και πολύ ενδιαφέρουσες θεατρικές δουλειές παρουσιάζονται στον χώρο του Γκαράζ του κτιρίου.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση