fbpx

Συνέντευξη με την κ Ιωάννα Μπαλτσάκη

Όταν ζήτησα μια αποκλειστική συνέντευξη με την κ Ιωάννα Μπαλτσάκη δεν πίστευα ότι θα βρεθώ απέναντι σε μια πολυτάλαντη και πανέμορφη καλλιτέχνιδα: Blogger, στιχουργός, σεναριογράφος και ηθοποιός.

1.Tο mytheatro.gr σας ευχαριστεί για την αποκλειστική σας συνέντευξη σε αυτό. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Λίγα λόγια για μένα….χμ… Εδώ και 15 χρόνια προσπαθώ να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σ΄αυτό που αγαπώ. Μη με ρωτήσεις αν τα καταφέρνω…..δεν ξέρω…..θα δείξει…. Είμαι ένας άνθρωπος που απλά λατρεύει αυτό που κάνει, προσπαθώ να το σέβομαι όσο περισσότερο μπορώ και να μην σταματώ να αγωνιώ για το παρόν και το μέλλον του.

2.mytheatro.gr:  Ποια ήταν η μεγαλύτερη σου επιτυχία στο θέατρο

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Η παράσταση “Χερουβείμ” του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Η παράσταση ήταν άρτια οργανωμένη, με εξαίρετους συναδέλφους και ένα κοινό καταπληκτικό!!

3. mytheatro.gr: Ποια είναι τα άμεσα σου μελλοντικά σχέδια

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Θεατρικά για τον χειμώνα ανεβάζουμε την παράσταση “Ιδανικά με δανεικά” σε θέατρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική κωμική παράσταση με το μουσικό συγκρότημα “Τρίτη Εποχή” και τη θεατρική ομάδα “Θέσπις“. ΄Οσο για το θέμα της παράστασης……νομίζω ότι ο τίτλος τα λέει όλα! Μια παράσταση για τους Έλληνες που θα ήθελαν να ξαναβρούν τα χαμένα ιδανικά τους.  Τηλεοπτικά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο. Θα δούμε..

4. mytheatro.gr: Τι θα δει ο θεατής στην παράσταση αυτή?

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Μέσα σε ένα ΙΚΑ ο όρκος του Ιπποκράτη καταπατάται και τσαλακώνεται με κάθε δυνατό τρόπο! Η ζωή και η λογική δεν έχουν καμιά αξία και έχουν χάσει για τα καλά το προβάδισμα στις προτεραιότητες των πρωταγωνιστών! Το χρήμα και ο εγωκεντρισμός, η άγνοια και ο παραλογισμός δημιουργούν μια αναπάντεχη καθημερινότητα που όμως δεν απέχει σχεδόν καθόλου απο τη δική μας όπως την βιώνουμε σήμερα. Η Ελλάδα μας, οι ελπίδες, τα όνειρα, και οι προσδοκίες μας, εμφανίζονται μέσα από ένα έξυπνο σενάριο, και μια μουσική επένδυση τέτοια, που αυθόρμητα, σαρκαστικά, με χιούμορ, και με καυστικό διάλογο, χαρτογραφούν την επιβίωση όλων μας!

5. mytheatro.gr: Έχεις όνειρα σχετικά με αυτό που κάνεις και ποια είναι αυτά

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Ξεκίνησα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, συνεχίζω σε ακόμα πιο δύσκολες και ελπίζω να έχω τη δύναμη να καταφέρω να τερματίσω. Θέλω να κάνω καλές παραστάσεις που να έχουν να δώσουν κάτι στο κοινό, να φεύγει ο θεατής από το θέατρο ευχαριστημένος και γεμάτος. Με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβονται αυτό που κάνουν και το τιμούν και θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τέτοιους. ΄Οπως επίσης θα ήθελα να συνεργαστώ με ανθρώπους που σέβομαι κι αυτούς και το έργο που έχουν προσφέρει αλλά ποτέ δεν έτυχε να συναντηθούν οι δρόμοι μας επί σκηνής.

6.mytheatro.gr: Πιστεύεις ότι αν έχεις ταλέντο σαν ηθοποιός αναγνωρίζεται?

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Ναι. Μπορεί να αργεί αλλά πάντα αναγνωρίζεται. Το θέμα είναι πόσο εσύ έχεις την υπομονή και τη δύναμη να αντέξεις στο χρόνο.

7.mytheatro.gr: Τι ήταν το ποιο συγκλονιστικό μέχρι στιγμής στην καριέρα σου

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Η συνεργασία μου στο θέατρο με τον Βάσο Αδριανό. Ολη η συνεργασία μας ήταν ένα μάθημα ζωής και θεάτρου. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα γιατί ήμουν στο ξεκίνημά μου. Εκεί έμαθα να είμαι εργάτης του θεάτρου και να μην κοιτάζω μόνο την προσωπική μου προβολή. Εκεί έμαθα ότι το θέατρο είναι τρόπος ζωής και όχι lifestyle. Εκεί έμαθα ότι ο ηθοποιός πρέπει να σέβεται το κοινό του, τη σκηνή, τους συνεργάτες του και τον ίδιο του τον εαυτό.

8.mytheatro.gr: Πιστεύεις ότι οι θεατές κρίνουν σωστά μια καλή παράσταση

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Οι θεατές έχουν πολύ καλή κρίση. Ζυγίζουν τα πάντα, δεν χαρίζονται εύκολα και πολύ καλά κάνουν. Οι θεατές έχουν απαιτήσεις και πρέπει να είναι σεβαστές. Μια παράσταση για να θεωρηθεί καλή πρέπει να είναι σε όλα καλή. Ο θεατής πληρώνει για να δει κάτι. Δεν θα πετάξει εύκολα τα χρήματά του και αυτό πρέπει όλοι μας να το καταλάβουμε. Αν θέλουμε να μας σέβονται πρέπει να τους σεβόμαστε.

9.mytheatro.gr: Έχεις νιώσει απογοήτευση σε αυτό που κάνεις;

Ιωάννα Μπαλτσάκη: ΝΑΙ πολλές φορές και για πολλούς λόγους. Η δουλειά του ηθοποιού είναι δύσκολη και σκληρή. Για να την αντέξεις πρέπει να την αγαπάς πάρα πολύ. Δυστυχώς στη χώρα μας τη δουλειά αυτή την έχουμε “παραπεταμένη” και πολύ “πρόχειρη”.  Λίγοι είναι αυτοί που σέβονται αυτό που κάνουν και το υποστηρίζουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν. Αυτό έχει συνέπειες σε όλους τους τομείς και ψυχική φθορά.

10.mytheatro.gr: Πιστεύεις ότι υπάρχουν κλίκες στη δουλειά σου που προωθούν ανθρώπους χωρίς ταλέντο για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν;

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη δική μου δουλειά. Στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες η λέξη “αξιοκρατία” είναι άγνωστη. Στην τέχνη ναι, υπάρχουν κλίκες. Και αυτό φαίνεται παντού. Στο θέατρο, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο. Βγάζει μάτι……!!!! Ομως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν λειτουργούν με κλίκες. Προσωπικά για μένα, αυτοί κάνουν τη διαφορά!!

11.mytheatro.gr: Τα είπες όλα με μια φράση σου. Θέλεις να συμπληρώσεις κάτι?

Ιωάννα Μπαλτσάκη: Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους μου να έχουν μια καλή σαιζόν, δημιουργική και συναδελφική. Σε όλους τους Έλληνες να είναι μονιασμένοι, αλληλέγγυοι, να κοιτάνε το καλό της χώρας μας και όχι το προσωπικό τους όφελος.

Ακόμα  θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη αυτή, εύχομαι κάθε επιτυχία στο mytheatro.gr – αν και είναι σίγουρη – το θέατρο θέλει στήριξη και χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που το στηρίζουν αμερόληπτα.

MYTHEATRO.GR: Σε ευχαριστώ και εμείς με την σειρά μας σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία επαγγελματική και προσωπική ευτυχία!

 

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr