Μαύρο αίμα

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στις 26 Ιανουαρίου θα κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παράσταση «Μαύρο αίμα», εμπνευσμένη από τον μύθο και το υλικό της Ορέστειας, με τους Βίκυ Βολιώτη και Χρήστο Σαπουντζή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τηλέμαχου Κρεβάικα.

mayro aima

Ο μύθος του μητροκτόνου Ορέστη, που δολοφονεί την Κλυταιμνήστρα για να εκδικηθεί τον φόνο του στρατηλάτη και πατέρα του Αγαμέμνονα, είναι αυτός που ιστορικά κλείνει τον κύκλο της μητριαρχίας και στο τρίτο μέρος της τριλογίας, τις Ευμενίδες, με το πρώτο δικαστήριο, κλείνει ο κύκλος του αίματος και εισάγεται η πόλη δικαίου, το κράτος που πια βασίζεται στον νόμο.

Το έργο εξερευνά το πρόσωπο της γυναίκας και τις συνέπειες της μητροκτονίας. Αντιπαραθέτει τον κόσμο αυτόν απέναντι σε έναν κόσμο αντρών που, ανήμποροι να γεννήσουν, δημιουργούν έναν κόσμο βασισμένο στο αίμα, τον πόλεμο και την καταστροφή, με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος πολιτισμός να δομηθεί στην περιφρόνηση της γυναίκας.

Η παράσταση αντλεί το μεγαλύτερο μέρος του υλικού της από την Ορέστεια για να μιλήσει για αυτήν την γυναίκα που συκοφαντείται από τον άντρα που στέκει απέναντί της φθονερός και συμπλεγματικός, θέλοντας να δείξει πως αυτή η αρχέγονη μητροκτονία είναι το αληθινό προπατορικό αμάρτημα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Κρεβάικας
Κίνηση – χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: The Boy
Video – φωτισμοί: Σίμος Σαρκετζής

Παίζουν: Βίκυ Βολιώτη & Χρήστος Σαπουντζής

Πρεμιέρα: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 Διάρκεια: 90 λεπτά

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος Πειραιώς 206 Τηλ.: 210.34.18.550


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας

No comments yet.

Leave a Reply