fbpx

Παρουσίαση Προγράμματος Θεάτρου Επι Κολωνώ – Σύγχρονου Θεάτρου 2016-2017

Η φετινή θεατρική χρονιά ξεκινά με μια σημαντική συνεργασία: το Σύγχρονο Θέατρο και το θέατρο Επί Κολωνώ αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις συμπληρωματικές τους δυνατότητές με σταθερή προσήλωση και κοινή επιδίωξη το ποιοτικό θέατρο.

Τη Δευτέρα 26/9 παρουσιάστηκε στο Σύγχρονο Θέατρο το κοινό πρόγραμμα των δύο θεάτρων, με το Δημήτρη Οικονομίδη του Σύγχρονου Θεάτρου και τον Γιώργο Χατζηνικολάου του Θεάτρου Επί Κολωνώ να συναντιούνται επί σκηνής, τόσο για παρουσιάσουν το υπόβαθρο της νέας συνεργασίας, όσο και αναλυτικά τα έργα που θα παρουσιαστούν σε κάθε σκηνή.

dsc03664

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου μίλησε για τα δυο έργα που θα ανέβουν φέτος στη σκηνή της Ευμολπιδών, σε παραγωγή της ομάδας Νάμα: πρόκειται για το πολυαναμενόμενο Λεωφορείο ο Πόθος, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη με τους Κόρα Καρβούνη (Μπλανς ), Γιάννη Τσορτέκη (Στάνλεϋ ), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Στέλλα ), Γιώργο Δάμπαση (Μιτς ), Μιχαήλ Γιαννικάκη, Θανάση Χαλκιά, Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιώργο Γερωνυμάκη, Κωστή Χαραμουντάνη και Τατιάνα Καλαντζή, που θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου, και το έργο «Η Δύναμη του Σκότους» του Λέοντος Τολστόι , σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, με τους Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργο Παπαγεωργίου, Αθανασία Κουρκάκη , Χρήστο Σαπουντζή, Θανάση Χαλκιά, Μιχαήλ Γιαννικάκη, Μαρία Προιστάκη, Βαλέρια Δημητριάδου, Αθηνά Αλεξοπούλου και Τατιάνα Καλαντζή, που θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου.

dsc03682

Η Ελένη Σκότη δεν έκρυψε το θαυμασμό της και το δέος της για το εγχείρημα με το Λεωφορείο ο Πόθος, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του θεάτρου, και εστίασε στο ότι το έργο πραγματεύεται πολλά και διαφορετικά πράγματα, από την καθημερινή ζωή, τον έρωτα, τον πόθο ως και την προδοσία, τονίζοντας ότι όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε τις ζωές μας χωρίς επιπλέον βάρη και σκοτούρες, απομακρύνοντας αυτούς που θεωρούμε ότι μας ταράζουν την ησυχία. «Μήπως όμως πρέπει να δούμε τι απομακρύνουμε»; Αναρωτήθηκε στο κλείσιμο της.

Στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ θα συνεχίσουν δυο εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις: Ο Άγριος Σπόρος με τους Τάκη Σπυριδάκη, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Ηλία Βαλάση, από 1η Οκτώβρη, και το «Αγαπητή Ελένα» με τους Αριέττα Μουτούση, Γιάννη Λεάκο, Δημήτρη Σαμόλη, Χρήστο Κοντογεώργη και Ηρώ Πεκτέση , από 14 Οκτώβρη.

dsc03806

Στο Black Box του Επί Κολωνώ, θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά το «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» με την Ηλιάνα Μαυρομάτη και τον Ισίδωρο Πάτερο, από τέλη Ιανουαρίου, και ένα έργο που παίχτηκε το καλοκαίρι στα πλαίσια του Off of Athens Festival που διοργανώνει το Θέατρο Επί Κολωνώ, το «Τσίμπημα της Σφήκας», σε διασκευή της Ισμήνης Πρωίου, από 14 Οκτωβρίου.

dsc03730

Στο Black Box μετακομίζει φέτος και το υπέροχο «Στη Σιωπή» με τον Πέτρο Αποστολόπουλο, που παίχτηκε πέρυσι πρώτη φορά στο Θέατρο 4 Εποχές.

dsc03746

 

Στη σκηνή της Ευμολπιδών, στο Σύγχρονο Θέατρο, επίσης συνεχίζει φέτος από τις 24 Οκτώβρη – 27 Δεκέμβρη ο «Ριχάρδος ο 3ος» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, με την Καίτη Κωνσταντίνου στον ομώνυμο ρόλο, και τους Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργο Βουβάκη, Θωμά Γκαγκά, Γιάννη Λεάκο, Μιχάλη Μουλακάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου.

Στην ίδια σκηνή από τις 23 Οκτώβρη θα ξεκινήσει O «Βασιλιάς Ύπνος» το παραδοσιακό παραμύθι της λαογράφου, Μαριάννας Καμπούρογλου, που γράφτηκε στην Αθήνα του 19ου αιώνα, από τον σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη, με τους Κατερίνα Αντζουλάτου, Άννα Κολιοφώτη, Νίκο Πλυτά, Κλεοπάτρα Τολόγκου.

dsc03708

Το Νοέμβριο θα παρουσιαστεί η «Ξανθίππη», του Γιώργου Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπαιωάννου, με την Μπέτυ Μαγγίρα.

dsc03712

2-30 Νοέμβρη θα παιχτεί για λίγες ακόμα παραστάσεις το έργο “Μηχανή Άμλετ”, για την ψευδαίσθηση της κανονικότητας και τις αυταπάτες της μοίρας του Άμλετ με φόντο την ηθική και ανθρωπιστική κατάρρευση ενός ολόκληρου πολιτισμού, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη, με τον Βαγγέλη Στρατηγάκο.

dsc03760

Το Das Kapital του Ντίνου Νικολάου, αναμένεται τον Απρίλιο και Μάιο στη σκηνή της Ευμολπιδών, και το Γουρούνι στο Σακί του Ζωρζ Φειντώ, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαππά επίσης θα ανέβει στη σκηνή για την περίοδο Απρίλη – Μάη.

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr