fbpx

Τεχνόπολις Μουσική-Show-Θέατρο-Εισιτήρια

Τεχνόπολις Γκάζι και… πέριξ. Πού θα φάτε, πού θα πιείτε, τι θα δείτε, πού θα παρκάρετε!

Φιλόξενος ο Πολυχώρος Τεχνόπολις Γκάζι; Και ναι και όχι. Ναι, γιατί η διαμόρφωση των επί μέρους χώρων του παλιού εργοστασίου φωταερίου έχει λάβει υπόψη της την πρόσβαση σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Αυτό ισχύει τόσο για την Κεντρική Αυλή (για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.ά.) με τα εντυπωσιακά παλιά φουγάρα, όσο και για τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων “Νίκος Γκάτσος”, το Αμφιθέατρο (για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλπ), το χώρο “Κωνσταντίνος Καβάφης”, ακόμα τους χώρους του ισογείου και του πρώτου ορόφου στο παλιό αεριοφυλάκιο, που τώρα έχουν πάρει το ποιητικό όνομα “Άγγελος Σιλελιανός”. Δύσκολα προσβάσιμος σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι η αίθουσα “Τάκης Παπατσώνης”, ο γραφικός χώρος των φούρνων, και το Σιδηρουργείο. Το άλλο πρόβλημα πρόσβασης αφορά στο παρκάρισμα.

texnopolis gkazi

Στάθμευση γύρω απ’ το Τεχνόπολις

Ίσως το πιο δύσκολο πρόβλημα όταν θέλεις να φτάσεις στον Πολυχώρο Τεχνόπολις είναι το πού θα παρκάρεις το αυτοκίνητό σου, αν επιμένεις να μην πας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και εδώ αρχίζει ένα θέατρο του παραλόγου. Με τέτοια καταπληκτικά μεγάλη έκταση, λες, πώς και δεν υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης, που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του Τεχνόπολις;

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χώρος στάθμευσης υπάρχει και μάλιστα αρχιτεκτονικά είναι μια χαρά σχεδιασμένος και κατασκευασμένος. Είναι ορατός από την Ιερά Οδό χωρίς να ενοχλεί οπτικά από την Πειραιώς. Μέχρι εδώ μια χαρά. Αλλά μην σπεύσεις να κάνεις χαρούλες. Η επίσημη θέση του Τεχνόπολις είναι ότι διαθέτουν το parking ΜΟΝΟ τις ημέρες που ΔΕΝ γίνονται εκεί εκδηλώσεις!

texnopolis gkazi

Οπότε, έχεις τις εξής εναλλακτικές για παρκάρισμα:

Κάνεις 2-3 βόλτες γύρω γύρω μήπως και σταθείς τυχερός (που… δεν) ή πετυχαίνεις μια θέση στα κοντινά parking.

Παρκάρεις άνετα στο City Parking, Ιερά Οδός 23 και Ευνειδών 2 ή στο AUTO PARK GAZI, Μεγ. Αλεξάνδρου 137. Ειδικά για Σαββατοκύριακα, αν θες, τηλεφώνσησε πρώτα μήπως είναι κλειστά (τηλ. 6948210580).

Φτάνεις μέχρι την αρχή της Ιεράς Οδού, στον αριθμό 9 και παρκάρεις επί πληρωμή (γύρω στα 5 ευρώ μέχρι τις 10 και μετά 10 ευρώ) κάτω από την «Ιερά Θέα». Έτσι θα έχεις εξασφαλίσει και το παρκάρισμα και αν θες, κάνεις κι ένα πέρασμα από την πίστα της Ιεράς Θέας μόλις τελειώσεις απ’ την Τεχνόπολη.

Επισκέπτεσαι νωρίτερα το Μουσείο Μπενάκη, στον αριθμό 138 της Πειραιώς, και παρκάρεις άνετα χωρίς να πληρώσεις

Μπορείς να συνεννοηθείς να σου παρκάρουν το αυτοκίνητο στο Park My Car (Σαρρή 30, Ψυρρή), τηλ. 210-3210026, 210-3257482, 210-3257483, 6972117800, 6936693811.

texnopolis gkazi

Εναλλακτικά, για να φτάσεις Πειραιώς 100, στο Γκάζι, όπου βρίσκεται ο Πολυχώρος Τεχνόπολις:

Πας στο Τεχνόπολις με το ποδήλατό σου και το αφήνεις στον ειδικό χώρο για φύλαξη ποδηλάτων στην οδό Ιάκχου, κοντά στην είσοδο.

 Ή χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Η γραμμή 3 του Μετρό, στάση Κεραμεικός (Για να έχεις το νου σου, η προηγούμενη στάση είναι ο Ελαιώνας και η επόμενη το Μοναστηράκι. Με το που βγαίνεις, βλέπεις το κόκκινο φουγάρο του Γκαζιού).

Ο ηλεκτρικός, στάση Θησείο (δεν είναι μακριά από εκεί με τα πόδια. Τώρα μάλιστα που η Ερμού συνδέει το Γκάζι με το Θησείο, είναι μια αφορμή για λίγη πεζοπορία).

Παίρνεις το τρόλει 21 από την Ομόνοια Αν σε εξυπηρετούν τα λεωφορεία 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731 και 031. Κατεβαίνεις στη Στάση «Παλαιά Αγορά».

Φτάνοντας στην Τεχνόπολη, μπορείς να μπεις από μία από τις τέσσερις εισόδους: Υπάρχουν δύο είσοδοι από την Πειραιώς, και άλλες δύο στην Ιάκχου και στην Περσεφόνης.

texnopolis gkazi

Τι καλό έχει να σου προσφέρει η Τεχνόπολις και τα πέριξ

Προπολεμικά, το μόνο τραβούσε την προσοχή σου εκτός από το ίδιο το εργοστάσιο του Γκαζιού ήταν το εργοστάσιο καπέλων, ακριβώς απέναντι: Το Πιλοποιείο Πουλοπούλου ή ΠΙΛ ΠΟΥΛ. Την εποχή εκείνη όλος ο καλός ο κόσμος – γυναίκες και άντρες – ήταν αδιανότητο να κυκλοφορήσουν χωρίς καπέλο. Κι αν δεν ήθελες να το προσέξεις, την ώρα που σχολούσαν οι εργάτες, σφύριζε «βουουου» η μπουρού και ήξερες από πού περνούσες απ’ έξω. Χώρια του ότι δεν γινόταν να αγνοήσεις και την κάπνα απ’ το Γκάζι. Σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς αλλιώς. Η Τεχνόπολις είναι μια καλή αφορμή για να δεις και ν’ απολαύσεις ένα σωρό πράγματα.

texnopolis gkazi

 Ο ίδιος ο Πολυχώρος στην Τεχνόπολη στο Γκάζι σου προσφέρει:

 • Ένα χώρο που μπορείς να επισκεφτείς με την παρέα σου 24 ώρες το 24ωρο.
 • Το όμορφο πάρκο στη συμβολή Ιεράς Οδού και Πειραιώς (ωραία ιδέα τα βραχάκια για καθίσματα)
 • Τη θέα της Ακρόπολης
 • Άριστη ακουστική, ιδιαίτερα οι αίθουσες Νίκος Γκάτσος και το Αμφιθέατρο.
 • Wi-Fi (ασύρματη πρόσβαση διαδικτύου διαθέτουν οι αίθουσες Νίκος Γκάτσος, Άγγελος Σικελιανός, Τάκης Παπατσώνης, Κωνσταντίνος Καβάφης.
 • Δυνατότητα κλιματισμού διαθέτουν οι αίθουσες Άγγελος Σικελιανός και Κωνσταντίνος Καβάφης.
 • Τα graffiti στην Ιερά Οδό (αναπαράσταση των λειτουργιών του εργοστασίου φωταερίου και δραστηριότητες του πολυχώρου τέχνης)
 • Οσονούπω θα λειτουργήσει και το Μουσείο με αντικείμενα από το εργοστάσιο του Γκαζιού.
 •  Για όποια πληροφορία για εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μπορείς να τηλεφωνείς στο 210 3461589.

texnopolis gkazi

Σε ποιους χώρους του Τεχνόπολις θα δεις τι:

 • Για θεατρικές παραστάσεις προσφέρεται η Κεντρική Αυλή, το Αμφιθέατρο στο ισόγειο, εναλλακτικό θέατρο και η Αποθήκη.
 • Μουσικές παραστάσεις (φεστιβάλ και χορευτικές παραστάσεις) θα απολαύσεις στην Κεντρική Αυλή, στο Αμφιθέατρο, στην αίθουσα των φούρνων (Τάκης Παπατσώνης) και στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καβάφης”. Σίγουρα ο σωστός φόρος τιμής στον Μάνο Χατζιδάκι, στον οποίο είναι αφιερωμένη η Τεχνόπολις.
 • Εικαστικές εκθέσεις θα δεις στις αίθουσες του αεριοφυλακίου ‘Άγγελος Σικελιανός”, “Tάκης Παπατσώνης”, “ Κωνσταντίνος Καβάφης”, στο Σιδηρουργείο και στην Αποθήκη
 • Διαβάστε ακόμα:Τι Υπάρχει Γύρω από την Τεχνόπολη στο Γκάζι 

 

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr