fbpx

Το σπίτι της Σιωπής

Πρεμιέρα με συγκλονιστικές ερμηνείες για «Το σπίτι της Σιωπής» Αποκλειστική φωτογραφία από την πρεμιέρα μόνο στο mytheatro.gr

Την πρεμιέρα του στο θέατρο Άβατον έκανε την Πέμπτη το ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ της Τζένης Κοσμίδου «Το σπίτι της Σιωπής».

spiti siophs mytheatro
Αποκλειστική φωτογραφία από την πρεμιέρα

Οι συντελεστές επιφύλαξαν μια μοναδική βραδιά για το πλήθος κόσμου που πλημμύρησε την οδό Ευπατριδών στο Γκάζι στην οποία στεγάζεται το θέατρο Άβατον.

Η μία συγκλονιστική ερμηνεία διαδεχόταν τη άλλη υποστηρίζοντας απόλυτα το σκληρό κείμενο της συγγραφέως με αποτέλεσμα το κοινό να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Οι εκπλήξεις δεν είχαν τελειωμό. Το πρώτο σοκ ήταν η εμφάνιση της Τζένης Κοσμίδου η οποία είναι και η συγγραφέας του έργου. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που μας χαρίζει μια καθηλωτική ερμηνεία (Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε ανάμεσα σε πλήθος άλλων την πρόσφατη ερμηνεία της στο έργο της «Οι Βράχοι» το οποίο θα συνεχίσει σύντομα για 2η χρονιά την επιτυχημένη πορεία του.) είναι όμως η πρώτη φορά που την βλέπουμε να τσαλακώνει τόσο έντονα την εικόνα της αφού η γυναίκα που υποδύεται στο εν λόγο έργο έχε παραμορφωμένη την δεξιά της πλευρά πράγμα που λίγες συνάδελφοι της θα τολμούσαν.

Σειρά είχε η Αγγελική Γκαλμπένη η οποία μας χάρισε μία από τις πιο δυνατές ερμηνείες της μέχρι τώρα πολυποίκιλης καριέρας της. Δεν υπήρξε άνθρωπος στο κοινό που να μην συγκινήθηκε από όλο αυτό τον εσωτερικό ωμό πόνο που έβγαζε σε κάθε της φράση, σε κάθε της βλέμμα, στην παραμικρή της κίνηση. Την στιγμή της κορύφωσης του μονολόγου της τα μάτια όλων των θεατών ήταν γεμάτα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.

Ο Θανάσης Καρκαφίρης εντυπωσίασε τους πάντες εμφανιζόμενος με έναν ρόλο εντελώς κόντρα στους ρόλους του ζεν πρεμιέ που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε μέχρι σήμερα, ανεβάζοντας συνεχώς την αδρεναλίνη των παρευρισκομένων στα ύψη μέσα από μία αληθινά συνταρακτική ερμηνεία που οι παρευρισκόμενοι θα θυμούνται σίγουρα για καιρό.

Μεγάλη αποκάλυψη της βραδιάς  οι νεαροί  Μία Καλιντζόγλου και  Τζαννής Σπανός οι οποίοι μας έχουν απασχολήσει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια με της συμμετοχές τους σε επιτυχημένες τηλεοπτικές αλλά και θεατρικές δουλειές, οι οποίοι είχαν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τους δύο βασικότερους ρόλους του έργου. Διαβάζοντας  «Το σπίτι της Σιωπής» καταλαβαίνεις πως η ερμηνεία όλων τον ρόλων και ειδικά των εν λόγο δύο αποτελεί αληθινό άθλο ακόμα και για πολύ έμπειρους ηθοποιούς και όμως τα δύο αυτά παιδιά παρά το νεαρό της ηλικίας τους χάρισαν στο κοινό ερμηνείες που θα ζήλευαν πολλοί καταξιωμένοι συνάδελφοι τους, επιβεβαιώνοντας μας για ακόμα μία φορά ότι ο ηθοποιός γεννιέται δεν γίνεται.

Κλείνοντας δεν θα  μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην αληθινά πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Δικαίας Πικιού η οποία έδωσε νέες διαστάσεις στο ήδη δυνατό κείμενο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλευταίο.

Χωρίς ίχνος υπερβολής τολμώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια. Το κοινό που παρακολούθησε την πρεμιέρα κυριολεκτικά αποθέωσε τους συντελεστές με ένα πολύωρο χειροκρότημα το οποίο δεν έλεγε να σταματήσει με τίποτα, αλλά οι εκδηλώσεις θαυμασμού δεν σταμάτησαν εκεί. Πλήθος εναγκαλισμών, συγχαρητηρίων και ευχαριστιών για την μοναδική εμπειρία που χάρισαν μέσα από την εν λόγο παράσταση περίμενε τους συντελεστές έξω από την πόρτα του θεάτρου.

Τους ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

  • Δείτε Προσφορές εισιτηρίων και σε ποιες Παραστάσεις υπάρχουν στο Θέατρο  Άβατον

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr