Το Θέατρο του Παιδιού

«Θέατρο του Παιδιού» ονομάζεται ο θίασος που ανεβάζει παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο Αποθήκη.

Για το 2012 -2013 το Θέατρο του Παιδιού παρουσιάζει στο Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ δύο παραστάσεις:

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ και «Η Σταχατοπούτα και η Ιστορία της» του Σαρλ Περό. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία και των δύο έργων, όπως και όλων των έργων που παρουσιάζει Το Θέατρο του Παιδιού, έχει κάνει ο Γιάννης Κόκκινος.

Η δράση του Θεάτρου του Παιδιού ξεκινά από το 1978,  τότε που ανήκε στο Λαϊκό Θέατρο Πειραιά. Ο δημιουργός της θεατρικής ομάδας, Γιάννης Κόκκινος προσεγγίζει τα παιδικά έργα που ανεβάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και βλέποντάς τα από διάφορες οπτικές γωνίες, σύμφωνα με τις ιδιότητές του: Η σκηνοθετική πείρα του ηθοποιού Γιάννη Κόκκινου αποκτήθηκε μεταξύ 1978 και 1998 στο Λαϊκό Θέατρο Πειραιά, αλλά και αργότερα στη θεατρική ομάδα του Δήμου Οινοφύτων. Αναλαμβάνοντας τη μουσική επιμέλεια των θεατρικών παραστάσεων που ανεβάζει στο Θέατρο του Παιδιού, ο Γιάννης Κόκκινος το κάνει με την πείρα του ως καθηγητή μουσικής σε σχολεία ειδικής αγωγής.

Η αγάπη όλης της ομάδας που απαρτίζει το Θέατρο του Παιδιού φαίνεται στον επαγγελματισμό τους σε κάθε λεπτομέρεια, που πρέπει να αποδοθεί ποιοτικά μπροστά στα παιδικά μάτια που παρακολουθούν κάθε παράσταση. Όλοι οι συντελεστές είναι επαγγελματίες  (σκηνογράφος, ζωγράφος για τα σκηνικά, μουσικός, χορογράφος, ενδυματολόγος) και σε σταθερή συνεργασία με την ομάδα «Θέατρο του Παιδιού». Έτσι το αποτέλεσμα βγαίνει δεμένο και καλά δουλεμένο, έτσι που τα παιδιά να αγαπούν το θέατρο και να εκτιμούν όχι μόνο τα πλούσια ειδικά εφέ, αλλά και τις ερμηνείες των ηθοποιών και τη δουλειά κάθε συντελεστή.

Πριν από το Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ, στο Θησείο, το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ανέβαζε τις παραστάσεις του σε άλλες θεατρικές αίθουσες:

Το 1998 μέχρι το 1999  ανέβασε την «Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας» στο Θέατρο ΑΥΛΩΝΙΤΗ.

Το 1995 μέχρι το 1998 παρουσίασε τα έργα «Κοντορεβυούλης»και «Η Ρίτα, ο Καραμούζας κι ο Στραγητός Μπαρούτης» στα θέατρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ενώ για μια εικοσαετία (1976-1995) τα παιδιά στην ελληνική επαρχία είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα «Πινόκιο», «Κοντορεβυούλης», Ἑξωγήινο ρομπότ καλεί Ριρή» και «Η Αλίκη στη Χώρα της Ψευτιάς και της Αλήθειας».

Στο Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ, η ομάδα «Θέατρο του Παιδιού» έχει παρουσιάσει τα έργα «Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας», «Ο Πινόκιο και η Ιστορία του», «Ο Τζακ και η Φασολιά», «Οι μύθοι του Αισώπου», «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», «Ο Κήπος με τις 11 Γάτες», «Μια ημέρα με τον Αίσωπο», ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας».

Θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ,  Σαρρή 40. Θησείο Πολύ κοντά στη στάση Μετρό Θησείο.


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 


No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση