fbpx

Έλενα Μιχαλάκη

Έτυχε να συναντήσω την Έλενα Μιχαλάκη στις πρόβες της παιδικής παράστασής το “Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ που πρόκειται να παίξει στις αρχές του Νοέμβρη στο θέατρο Αργώ. Μου άρεσε πολύ, μου θύμισε όμορφα παιδικά χρόνια με παραμύθια και νεράιδες, ίσως γιατί και η ίδια θυμίζει νεράιδα βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας.

Η Έλενα Μιχαλάκη γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής. Σπούδασε θέατρο δίπλα σε μεγάλους δασκάλους όπως ο κ. Καταλειφός, ο κ. Κατρανίδης, η κ. Σγουρδαίου, η κ. Παπακωνσταντίνου  η κ. Παπαδημητρίου, η κ. Λαδικού, η κ. Φέστα, η κ. Κατσανδρή, ο κ. Κορμανός και ολοκλήρωσε την μαθητεία της με καθηγητή τον κ. Μουστάκη στην υποκριτική και και την κ. Μαρμαρινού στο χορό δίνοντας εξετάσεις με άριστα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών με την κ. Μορφονιού και μιούζικαλ με την κ.Φωτεινοπούλου. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου (latin, jazz, flamenco) καθώς και μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού στην Fixadance του κ.Ναλμπάντη. Τέλος μαθαίνει πιάνο στο ωδείο Ορφέας στη Ν.Σμύρνη. Παρακολουθεί σεμινάρια αρχαίας τραγωδίας δίπλα στον κ.Τσακίρη. Πρώτη της παράσταση με την Τελετή του Π.Μάτεση στο θέατρο του Ν.Κόσμου το 2001 ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο.

Ακολούθησαν Ηotel της Chyrchill σε σκηνοθεσία Ε.Παπακωνσταντίνου, Γαμήλιο Εμβατήριο του Τερζάκη σε σκηνοθεσία Γ. Φέστα και Ταξιδεύοντας με νότες σε σκηνοθεσία Α.Πρίφτη στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης. Το 2005 παίζει στο θέατρο Βλαχοπούλου δίπλα στον κ.Παπαγεωργίου. Το 2006 συνεργάζεται με το θέατρο Τόπος Αλλού διδάσκοντας θεατρικό παιχνίδι και παίζοντας την “Καπελού” διαδραστικό παραμύθι δρώμενο για δυο χρόνια. Το 2008 συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου στο “Της Φύσης Μυστικό” του κ.Κουκουλομάτη και σκηνοθεσία του ιδίου.

Το 2010 παίζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Δ.Ποταμίτης και παράλληλα μαζί με την Ζένια Θεοφανοπούλου δημιουργούν τις “Dos Gatos Pobres”μια ομάδα θεατρική με μπάντα μουσική που ξεκινούν με έργο “Το Ταξίδι” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο θέατρο Studio Κυψέλης και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με την μουσική παράσταση “Το Μουσικό Κουτί” που θα παίζεται απο τον Δεκέμβριο στο Studio Κυψέλης και θα φιλοξενηθεί σε μπουάτ σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα,φέτος θα παίζει στο θέατρο Αργώ απο τις 4 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή πρωί στην παράσταση “Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο”του Οσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Μ.Κουκουλομάτη σ ένα έργο πολύ τρυφερό που προβάλλει την δύναμη που έχει η φιλία και η αγάπη και σε σχέση με το πόσα είμαστε διατεθιμένοι να χάσουμε στο όνομα αυτης… Κάθε Κυριακή βράδυ θα παίζει στο θέατρο Studio Kυψέλης στην παράσταση “Μπουλούκια Θεατρίνοι” σε σκηνοθεσία Κ.Λαβδιώτη, ένα έργο αναπαράσταση μιας εποχής που χάθηκε εκεί κοντά στο 1960 με ζωντανή ορχήστρα τραγουδώντας και αναπολώντας στιγμές μεγάλων προσωπικοτήτων.

Τέλος δανείζει την φωνή της σε κινούμενα σχέδια και κάνει εκφωνήσεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ. Απο το 2003 εμφανίζεται συνοδεία πιάνο ερμηνεύοντας κομμάτια μιούζικαλ, Χατζηδάκι αλλά και μελοποιημένη ποίηση. Σημαντική στιγμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό που ερμήνευσε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση μελοποιημένο το ποίημα “Μακρυά”του Κ.Καβάφη σε σύνθεση και πιάνο Σ.Τσιλίκη.

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr