fbpx

Γαμπροί Για Πούλημα

στο Θέατρο Ακροπόλ

Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας παρουσιάζουν στο Θέατρο Ακροπόλ τη νέα τους καυστική και σατιρική κωμωδία, με τίτλο «Γαμπροί για Πούλημα». Με θέμα ευρύτερα πολιτικό, το νέο έργο του διάσημου συγγραφικού διδύμου επιδιώκει να καυτηριάσει την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση, τη στιγμή ακριβώς που όλα φαίνονται να κυλούν στην πραγματικότητα σαν μια τεράστια φάρσα.

Οι ήρωες του έργου έχουν ελαττώματα και προτερήματα, και παρουσιάζουν συμπεριφορές που αντανακλούν την πολιτική τους ηγεσία. Σκοπός του έργου είναι όχι μόνο να σχολιάσει τις συμπεριφορές αυτές, αλλά να μας κάνει να τις καταλάβουμε, να τις δούμε με συμπάθεια, και να τις βελτιώσουμε.  Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε  οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

gamproi gia poulima

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός, που περνά τη δική του κρίση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ, που οδηγείται στην πτώχευση, ενώ  ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ….

Ο κηπουρός της οικογένειας, Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δίνει λιγότερη σημασία στην κηπουρική, αλλά έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, το οποίο φυσικά κανείς δεν ξέρει από που προήλθε.

Από την άλλη πλευρά, ο γενικός γραμματέας ενός μεγάλου υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση.

Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωες μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη…

Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα  βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που  στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!

Πρωταγωνιστούν:

 • Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
 • Φλόρα Κωσταρέλου – Η ΜΗΤΕΡΑ – ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ
 • Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δισεκατομμυριούχος – ΣΟΦΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ
 • Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
 • Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Μαίρης – ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ
 • Στέλλα – γκόμενα του Αλέξη – ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΑΚΑ
 • Τζούλη Αλαμάνα– Ερωμένη του Μάκη – ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ
 • Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης  – ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ
 • Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ
 • Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – ΠΑΡΘΕΝΑ ΧΟΡΟΖΙΔΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

2 σκέψεις στο “Γαμπροί Για Πούλημα”

 1. bliggityblong Το φθεινώπορο, ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών είναι πολύς με συνεπεια να βαριούνται συχνα τα παιχνίδια τους και να βρσικουν νέους τρόπους διασκέδασης και ξεγνασιας. Eκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και τη διάθεσή τους για παινχιδια και δημιουργικότητα, προτείνοντας τους να παιξετε μαζί τους με πρωτότυπα πανινα παιχνιδια.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr