fbpx

Γιώργος Πετρόχειλος

Βαθμολογία Επισκεπτών: 5

Ο Γιώργος Πετρόχειλος ένας καθάριος ορμητικός χείμαρρος ικανός να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας και της ωμής πραγματικότητας στην αποκλειστική του συνέντευξη στο mytheatro.gr

giorgos petroxilos

Γιώργος Πετρόχειλος: Όλες οι μάχες που είχε ως τώρα η Ελλάδα ήταν αντρικές. Όταν λέω αντρικές εννοώ πως είχες απέναντι τον αντίπαλο σου και σου έλεγε ή με σκοτώνεις ή σε σκοτώνωΟ σημερινός εχθρός είναι ύπουλος, ελεεινός και είναι και από μέσα και από έξω

 • Είστε απόφοιτος του Εθνικού θεάτρου θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτήν σας την εμπειρία;

Ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία και ένα πολύ δυνατό πρώτο σκαλοπάτι για την ζωή, την καριέρα μου και την τέχνη που ασκώ. Είχα πολύ δυνατούς και σπουδαίους καθηγητές όπως ο Μινωτής, η Παξινού, ο Μουζενίδης, η Αρώνη, η Χατζηαργύρη, ο Βόκοβιτς, ο Τερζάκης, ο Στρατής, ο Καρράς.

 • Κάποιοι υποστηρίζουν πως σήμερα τόσα χρόνια μετά η θρυλική ταινία Χούλιγκανς στην οποία είχατε πρωταγωνιστήσει φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ μονάχα που την θέση των τότε χούλιγκανς έχουν πάρει οι σημερινοί κουκουλοφόροι . Ποια η άποψη σας επί του θέματος;

Καμία σχέση οι Χούλιγκανς με τους κουκουλοφόρους. Το όνομα των χούλιγκανς ξεκινά από τον Χούλιγκαν που ήταν ένας γνήσιος επαναστάτης. Οι χούλιγκανς οι τότε στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά μάγκες που γουστάρανε μία εκτόνωση μέσα από τα γήπεδα και από τον φανατισμό για την ομάδα που υποστήριζαν. Οι σημερινοί κουκουλοφόροι δεν είναι μάγκες είναι δάγκες των μυστικών υπηρεσιών και τις αστυνομίας με λίγα λόγια του παρακράτους. Σκοπό έχουν να διαλύουν τις γνήσιες και μεγάλες λαϊκές  συγκεντρώσεις με την δήθεν αντίσταση τους στις δυνάμεις καταστολής τις οποίες ουσιαστικά βοηθούν να ανοίξουν πυρ με δακρυγόνα και άλλα όπλα κατά του αυθεντικού λαού και να διαλύουν  τη διαμαρτυρία του όταν ενοχλεί τους 250 αλητοπροδότες της βουλής.

Δεν λέω 300 γιατί υπάρχουν και 50 από διάφορα κόμματα που δεν έχουν δώσει δικαιώματα και που πιστεύω ότι είναι Έλληνες. Τώρα αν μέσα σε αυτούς τους ελεεινούς κουκουλοφόρους εμπλέκονται και μερικοί αναρχικοί οι οποίοι έχουν παρασυρθεί και εσφαλμένα έχουν θεωρήσει τους κουκουλοφόρους δικούς τους και όχι παρακράτος σε καμία περίπτωση δεν αρκεί σαν γεγονός για να κάνει τους κουκουλοφόρους μάγκες. Και κάποια στιγμή ο λαός που πάει να διαδηλώσει πρέπει να οργανωθεί και να φτιάξει μια ομάδα περιφρούρησης και καταστολής αυτών των παρακρατικών αλητών.

 • Μετά από αρκετά χρόνια που σας είχαμε συνηθίσει σε ευχάριστους κωμικούς ρόλους φέτος σας βλέπουμε σε έναν σκληρό και δραματικό. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Με ώθησε η ουσία του ίδιου του έργου της Τζένης Κοσμίδου μαζί με τον ζήλο και τον ενθουσιασμό όλων των νέων ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι σε αυτή την δουλειά. Δεν χρειάστηκαν να κουραστούν για να με πείσουν για αυτή τη μεταστροφή γιατί και πριν από τους κωμικούς ρόλους που έχω ερμηνεύσει έχω κάνει έντονα και αυτό το είδος θεάτρου. Νιώθω τυχερός που είμαι στην ευχάριστη θέση μετά από 35 χρόνια καριέρας να έχω παίξει όλα τα είδη θεάτρου από κωμωδία και τραγωδία μέχρι ροκ μιούζικαλ επιθεωρήσεις και περιθωριακό θέατρο. Όταν λοιπόν μου γίνετε μία σοβαρή πρόταση από σοβαρά και ταλαντούχα παιδιά όπως η Τζένη Κοσμίδου και η Αγγελική Γκαλμπένη είναι χαρά μου να μπερδεύω την εμπειρία μου και το πάθος για αυτήν την δουλειά μαζί με την νιότη τους, τον ενθουσιασμό τους και τους ψυχοπνευματικούς τους χυμούς.

Η υπόθεση του έργου είναι μία φέτα πραγματικής ζωής. Μια οικογένεια που θα μπορούσε να είναι η οικογένεια που μένει στην διπλανή πόρτα. Ένας υπέροχος γιος που πληρώνει πολύ σκληρά την ομοφυλοφιλική σεξουαλική του επιλογή από τον εμένα, τον ίδιο του τον πατέρα. Ένα πατέρα αρτηριοσκληρωτικό, πατριαρχικά μεγαλωμένο, δήθεν μάγκα άντρα, ανήμπορο να φανταστεί ότι μπορεί το παιδί του να είναι ομοφυλόφιλο. Έναν πατέρα που πιστεύει ότι έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στην οικογένεια του.

 • Εσείς και η σύζυγος σας αποτελείται ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της σόου μπιζ που παραμένουν ερωτευμένα μετά από πολυετή συμβίωση. Πως μπορεί ένα ζευγάρι να παραμένει ερωτευμένο μετά από τόσα χρόνια γάμου;

Δεν υπάρχει συνταγή για κάτι τέτοιο. Έρχεται μόνο του μέσα από τις υπόγειες διαδρομές καιτην ψυχική συμπεριφορά και ανταποδοτικότητα που μπορεί να υπάρχει σε ένα ζευγάρι πουαγαπιέται αληθινά. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να ονομάσουμε κάτι ως συνταγή όλων αυτών η μόνη συνταγή είναι η αγάπη και ο πόνος του ενός για τον άλλον

 • Γνωρίζουμε ότι είστε πολύ φιλόζωος. Πόσα ζωάκια φιλοξενείται αυτή  την στιγμή στο σπίτι σας;

Δεν μου αρέσει να λέω αριθμό γιατί το θεωρώ γρουσουζιά. Κάθε φορά που ανακοινώνω αριθμό συνήθως χάνω κάποιο, οπότε θα πω απλώς ότι είναι πάρα πολλά και μας γεμίζουν με αγάπη και με θεϊκές στιγμές.

Το πολύ δύσκολο με αυτή την ιστορία που το ξεπερνάμε όμως με την αγάπη που έχουμε προς αυτά είναι ότι δεν είμαστε καθόλου ευκατάστατοι και μέρα νύχτα εναγωνίως προσπαθούμε με τα πενιχρά μας οικονομικά να μην τους λείψει τίποτα.

giorgos petroxhlos

 • Ποια η γνώμη σας για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες;

Η μεγαλύτερη τραγωδία της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας. Όλες οι μάχες που είχε ως τώρα η Ελλάδα ήταν αντρικές. Όταν λέω αντρικές εννοώ πως είχες απέναντι τον αντίπαλο σου και σου έλεγε ή με σκοτώνεις ή σε σκοτώνω. Ακόμα και στην χούντα ή μου εναντιώνεσαι και σε τρώω ή κάνεις την πάπια και περνάς καλά.

Ο σημερινός εχθρός είναι ύπουλος, ελεεινός και είναι και από μέσα και από έξω. Με το πρόσχημα της δημοκρατίας, της μεγαλύτερης πολιτικής ανακάλυψης της παγκόσμιας ιστορίας που είναι ελληνικό επίτευγμα σου λένε, είσαι ελεύθερος να λες ότι θέλεις, είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις αν όμως αυτό στρέφεται εναντίον της εξουσίας τότε είσαι μικρός. Αν όχι βιολογικά, ψυχικά και πνευματικά και κυρίως οικονομικά και σε αφήνουν εκεί μόνο και μόνο για να βλέπεις τον αργό σου θάνατο και να τον νιώθεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν για  πόσο άγρια χούντα μιλάμε για αυτό είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ μιας που σου δίνω σήμερα την συνέντευξη που είναι 25η Μαρτίου ο λαός να ξεσηκωθεί. Να επαναστατήσει με οποιονδήποτε τρόπο και αν νιώθει καταπονημένος από την εξαντλητική αλητεία των κρατούντων και την οικονομική του εξαθλίωση που του επέβαλαν έχει ένα και μοναδικό όπλο την ψήφο του. Ξεσκίστε τους! Και ας κρατήσουμε την Ελλαδάρα μας όρθια!

 • Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Δεν θέλω να κάνω σχέδια γιατί όταν κάνω σχέδια ο Θεός με βλέπει και γελάει. Αφήνω την ζωή μου και την τύχη μου να κυλάει και όπως έρθει. Το μόνο που θέλω είναι να ανοίγω τα μάτια μου το πρωί και να βλέπω δίπλα μου τον σύντροφο μου, τον ήλιο ,τα δέντρα ,τη φύση γενικά, τα πουλιά και τα ζώα μου

 • Μία ευχή για το μέλλον;

Να δω το κόσμημα της γης που λέγεται Ελλάδα να λάμπει πάλι όπως του αξίζει. Με το φως που έρχεται από την αρχαία Ελληνική μας ιστορία.

 

 

1 σκέψη στο “Γιώργος Πετρόχειλος”

 1. 5

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ Γ. ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΕ! Ο ΘΕΌΣ ΝΑ Σ’ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΎΝΤΡΟΦΕΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΊΕΣ ΣΑΣ, ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ’80ς!!!!

  Απάντηση

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr