«Η πόρνη που σέβεται»

στο Θέατρο ΑΛΜΑ

Η Άννα Φόνσου αναλαμβάνει έναν πολύ δύσκολο ρόλο σε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ζαν Πολ Σαρτρ: «Η πόρνη που σέβεται» έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Άλμα στις 12 Δεκεμβρίου σε διασκευή-σκηνοθεσία Κώστα Βαγιανού.

anna fonsoy.jpg 1

Γραμμένο το 1946, το έργο αποτέλεσε ένα πολύ σκληρό σχόλιο για την Αμερική εκείνης της εποχής, τις φυλετικές προκαταλήψεις και τον ρατσισμό. Με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό, ο Σαρτρ διερευνά τα όρια της προσωπικής ελευθερίας και του πόσο εύκολα μπορεί να αρθεί μέσα σε μια φαινομενικά «οργανωμένη» (αλλά ευνομούμενη;) πολιτεία.

Η Λίζυ είναι μια πόρνη, η οποία βιώνει μία σεξουαλική επίθεση μέσα σε ένα τραίνο. Όταν έρχεται η ώρα των συλλήψεων, οι κατηγορίες βαραίνουν έναν μαύρο, που στο πρόσωπό του βρίσκουν οι αρχές την τέλεια ευκαιρία να «δαιμονοποιήσουν» το κακό. Σταδιακά ο θεατής αντιλαμβάνεται τα κίνητρα πίσω από τους λευκούς εκπροσώπους του νόμου, ειδικά όταν αποκαλύπτεται ποιος πραγματικά είναι ο ένοχος για την επίθεση. Η Λίζυ όμως, παρά την κοινωνική της τάξη και το επάγγελμά της, έχει ηθικές αρχές και ιδανικά που φέρουν εμπόδιο στην επιβολή της δικαιοσύνης, κατά τον τρόπο που σχεδιάζουν οι αρχές, καθώς εκείνη αρνείται να ψευδομαρτυρήσει και να κατηγορήσει έναν αθώο.

anna fonsoy

Η μάχη αυτή δεν είναι απλώς μια μάχη μεταξύ αλήθειας και ψεύδους, δίκαιου και άδικου, αλλά και μια μάχη εξουσίας, που το κοινωνικό, πολιτικό και φυλετικό στοιχείο παίζει αναπόφευκτα καθοριστικό ρόλο.

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κώστας Βαγιανός
Σκηνικά: Διονυσία Βαγιανού
Επιμέλεια κοστουμιών: Άννα Φόνσου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Άννα Φόνσου, Αργύρης Γκαγκάνης, Γιώργος Γαρνάβος, Μιχαέλα Κοκκινογένη, Άλεξ Κρητικός, Παντής Κούσης, Γιώργος Τσάμης

Παραστάσεις: Παρασκευή στις 9.00 μ.μ. Σάββατο στις 6.00 μ.μ. και στις 9.00 μ.μ. Κυριακή στις 7.00 μ.μ.Παραστάσεις: 12 Δεκεμβρίου – 1 Φεβρουαρίου Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, μειωμένο 10€ Διάρκεια:
75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο ΑΛΜΑ Αγ. Κων/νου και Ακομινάτου 15 -17 Τηλ. 215-5055935


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας
No comments yet.

Leave a Reply