fbpx

Ο Μάγος του Οζ

Σ’ αυτή την παιδική θεατρική παράσταση, όλα γίνονται προκειμένου να βρει ο καθένας ό,τι του λείπει: Το Δειλό Λιοντάρι (Αμάντα Σοφιανοπούλου) χρειάζεται θάρρος. Το Σκιάχτρο (Ηλίας Παπακωνσταντίνου) έχει ανάγκη από μυαλό. Ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος (Μάνος Καρδαράς ) θέλει επειγόντως μια καρδιά. Και η μικρή Ντόροθι (Άννα Τζαφέρη) θέλει να γυρίσει στο σπίτι της, αφού μετά από έναν κυκλώνα βρέθηκε μαζί με το σπίτι της και τον σκύλο της Τοτό στη Χώρα του Οζ. 

Το αν αξίζει να μεταφερθείτε κι εσείς από το σπίτι σας στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Ορφέας, θα πρέπει να το αποφασίσετε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Άσχετα πάντως από το αν τα πάτε καλά με τους Μάγους και τους ταχυδακτυλουργούς, μια και η συγκεκριμένη παράσταση διαθέτει τον Μάγο Luicello, ο Φρανκ Μπάουμ που έγραψε το βιβλίο «Ο Μάγος του Οζ» το 1900 έχει αρκετά θετικά να δώσει σ’ ένα μικρό παιδί. Κατ’ αρχήν έχουμε σοβαρούς λόγους να υποψιαζόμαστε ότι η καλωσύνη και η τόλμη της μικρής Ντόροθι που πρωταγωνιστεί σ’ αυτές τις συναρπαστικές περιπέτειες είναι ο καθρέφτης της γυναίκας του Φρανκ Μπάουμ, Μωντ, στην οποία και είχε αφιερώσει το πρώτο από τα 14 συνολικά βιβλία που έγραψε με αυτό το θέμα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο Μπάουμ αποκαλούσε τη Μωντ «καλή φίλη και σύντροφό του».

oz

Η παράσταση «Ο Μάγος του Οζ» παίζεται στο Θέατρο Ορφέας (Πρώην Χατζηχρήστου) κάθε Σάββατο (3 μ.μ.) και Κυριακή (11 π.μ. και 3 μ.μ.) σε σκηνοθεσία του Χάρη Βόρκα, ο οποίος έχει κάνει και τη διασκευή, τη μουσική επιμέλεια και έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών για την παράσταση.

Τα εντυπωσιακά ρούχα της παράστασης είναι της Καίτης Μαλέσκου. Ο φωτισμός (και ιδιαίτερα το απόλυτο σκοτάδι, που πιθανόν να τρομάξει παιδάκια κάτω των τεσσάρων ετών) είναι του Θεόδωρου Κωνσταντόπουλου. Για τα μαγικά σκηνικά που μας ταξιδεύουν στη Χώρα του Οζ και στη Σμαραγδένια Πολιτεία ευθύνεται ο Ντέιβιντ Νέγκριν. Για την ακουστική του χώρου, που είναι μάλλον προβληματική από την 8η σειρά και πίσω δεν ξέρω ποιος ευθύνεται.

Κάποιος πάντως που σίγουρα δεν φοβάται το σκοτάδι είναι το Δειλό Λιοντάρι (Αμάντα Σοφιανοπούλου) που λάμπει με την ερμηνεία του(της)!

Μαγικές συμπτώσεις και Μυστηριώδη Μυστικά για την Παράσταση «Ο Μάγος του Οζ»

• Στον κίτρινο λιθόστρωτο δρόμο προς τη Σμαραγδένια Πολιτεία η Ντόροθι βοηθάει τον σκουριασμένο Τενεκεδένιο να ξαναβρεί την ευλυγισία του βάζοντάς του λάδι στις κλειδώσεις. Μαγική σύμπτωση: Ο Μάνος Καρδαράς που παίζει τον Τενεκεδένιο ανέλαβε την κινησιολογία της παράστασης!
• Πριν φύγει για τη Σμαραγδένια Πολιτεία, η Καλή Νεράιδα φιλάει τη μικρή Ντόροθι στο μέτωπο για να την προφυλάξει με αυτόν τον μαγικό τρόπο από τις κακοτοπιές. Μαγική σύμπτωση: Το πραγματικό όνομα της ηθοποιού που παίζει την Καλή Νεράιδα είναι Αγάπη (!), Αγάπη Βατιανού!
• Παρά τα εντυπωσιακά εφέ και τα μαγικά ταχυδακτυλουργικά που κάνει επί σκηνής ο Luicello, στο βιβλίο που έγραψε ο Μπάουμ αποδεικνύεται περίτρανα ότι τη μεγαλύτερη δύναμη που χρειαζόμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας για να προχωράμε στη ζωή και να επιτυγχάνουμε τους καλούς μας στόχους την έχουμε μέσα μας: Είναι η αγάπη, το ενδιαφέρον μας για τους άλλους και η πίστη σε όσους είναι μεγάλοι όχι επειδή βρίσκονται στην εξουσία ή επειδή το πιστεύουν οι ίδιοι, αλλά επειδή (και τόσο μόνο όσο) αγαπούν.

Η παιδική παράσταση παίζει για δεύτερη χρονιά. Φέτος παίζουν οι Ηθοποιοί Τζούλια Σπυροπούλου Αντρέας Ορφανίδης Μαργαρίτα Βανδώρου Νταιάνα Κασιάν Μένια Μαθιουδάκη Αστέριος Κρικώνης

Συντελεστές

Κινησιολογία: Μάνος Καρδάρας. Φωτισμοί : Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος. Ενδυματολογική επιμέλεια: Καίτη Μαλέσκου.

Παιδική Σκηνή Θεάτρου Ορφέας Πανεπιστημίου 38, Αθήνα Τηλέφωνο210-3604618, 210-3626832

1 σκέψη στο “Ο Μάγος του Οζ”

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr