Ο παππούς έχει πίεση στο θέατρο Ήβη

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΒΟΥΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

  • Γράφει η Διονυσία Ρώντα

Αν θέλετε να περάσετε δυο ώρες χωρίς προβλήματα, η κωμωδία που πρέπει να δείτε είναι «Ο παππούς έχει πίεση», στο θέατρο ΗΒΗ. Για τρεις κυρίως λόγους: Κώστας Βουτσάς, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Κι έναν τέταρτο: τον Βουτσά να φωνάζει την Κωνσταντινίδου «Φωφώ-κα!» (Μια ευκαιρία να ξαναζήσεις το «Κά-τινα» ζωντανά, το 2012.)

Προειδοποιώ όμως: «Ο παππούς έχει πίεση» δεν είναι από τις θεατρικές παραστάσεις που προσφέρονται για παιδιά, μια και οι ήρωες του έργου μιλάνε «σαν τον Τράγκα».

papoys

Θα μπορούσε να αποφύγει τις βωμολοχίες στο σενάριο η Δήμητρα Παπαδοπούλου;
Φοβάμαι πως όχι, όταν το βρισίδι γίνεται στόχος ζωής:
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Έτσι κι αρχίσω να βρίζω, θα βρίζω για χρόνια… Μάθε με να βρίζω!

Το εξπέρ βρωμόστομα που αναλαμβάνει το φροντιστήριο είναι η εξώλης και προώλης αδελφή της, Πόπη (Θωμαῒς Ανδρούτσου). Η οποία βρίσκει το δάσκαλό της στο καλοκάγαθο πρόσωπο ενός μπάτσου (Κώστας Αποστολάκης). Κατάσταση “Μπάτσος με αναρχικιά τρώνε με κεριά φακές”.

Ο αντι-γουρούνι μπάτσος καταφέρνει να συγκινήσει όταν της ζητάει να κρατήσει το παιδί του, ενώ απ’ την καλή του την καρδιά δωρίζει το σπέρμα του και στην τρίτη αδελφή (Σοφία Παυλίδου) ως τελευταία λύση πριν απ’ την τράπεζα σπέρματος και την εξωσωματικη γονιμοποιηση , μια και ο σύζυγος (Πέτρος Λαγούτης) το παίζει «κουφιοφλόκης» με υποτιθέμενη ολιγοσπερμία.

Παρ’ όλο που η Δήμητρα Παπαδοπούλου έχει γράψει το έργο πριν από 15 χρόνια, «Ο παππούς έχει πίεση» σε κάνει σήμερα να διπλώνεσαι στο κάθισμά σου και να κλαις απ’ τα γέλια. Υπάρχουν σκηνές, όπως το περπάτημα της Θωμαῒδος Ανδρούτσου στα κόκκινα ψηλοτάκουνα ή το ομαδικό ντοπάρισμα με κόκα, που… δεν υπάρχουν. Κορυφαία φάση είναι και το τσιφτετέλι του Κώστα Βουτσά: «Έλα στον παππού, έλα στον παππού…»

Όταν στο τέλος της παράστασης ο Βουτσάς σε κοιτάζει στα μάτια και σου εύχεται Χρόνια Πολλά, του ανταποδίδεις δυνατά την ευχή. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ογδόντα χρονών. Αυτός είναι ο Κώστας Βουτσάς, που εν έτει 2012 σε παρασύρει να τραγουδήσεις δυνατά το Τείχος των Pink Floyd.

ΥΓ Το θέατρο ΗΒΗ είναι 5 λεπτά με τα πόδια από τη στάση «Θησείο» του ηλεκτρικού (Σαρρή 27).


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας

, ,

One Response to Ο παππούς έχει πίεση στο θέατρο Ήβη

  1. Taxi in railway bus 16 Φεβρουαρίου 2016 at 23:57 #

    Εξαιρετικο κειμενο παιδια. Συνεχίστε να ποσταρετε να εχουμε και κατι καλο να διαβαζουμε.

Αφήστε μια απάντηση