fbpx

«Περιμένοντας τον Γκοντό» – Σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Αυτό το καλοκαίρι ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον Θανάση Παπαγεωργίου, Αρη Σερβετάλη,  Ορφέα Αυγουστίδη, Αρη Κακλέα, Αγγελική Τρομπούκη ετοιμάζεται για περιοδεία.

«Η επιθυμία μας να ανεβάσουμε το ‘Περιμένοντας τον Γκοντό’ γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της θεατρικής πράξης σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.
Για πρώτη φορά στους καιρούς που ζούμε κλείσανε τα Θέατρα και σταμάτησε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία.
Τώρα όμως που ο κίνδυνος απομακρύνεται, το θέατρο οφείλει να δηλώσει το παρόν στην επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, όπως έκανε αιώνες τώρα, με στόχο την ευχαρίστηση, τη διδαχή, την ψυχαγωγία και να προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στον άνθρωπο που παλεύει να υπάρξει σε ένα κόσμο σκληρό και αβέβαιο» αναφέρει για την περιοδεία η ομάδα του «Περιμένοντας τον Γκοντό».

mpeket perimenontas ton gkonto3
Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο Μπεκετικό σύμπαν

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό», το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, του σημαντικότερου, ίσως, θεατρικού συγγραφέα του καιρού μας, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης.
Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει. Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους;Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

mpeket perimenontas ton gkonto2
Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Οι ήρωες ελπίζουν οτι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν
Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» παραμένει πάντα τολμηρό και σύγχρονο.
Ο Σάμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση, και χιούμορ γράφοντας μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σ΄αυτό τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

mpeket perimenontas ton gkonto
Ο Σάμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο πραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση, και χιούμορ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας / Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης-Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη / Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης / Επιμέλεια κίνησης: ‘Αρης Σερβετάλης – Αγγελική Τρομπούκη / Βοηθός Σκηνοθέτη: ‘Αρης Κακλέας / Φωτογραφίες: Κωστής Γκιόκας / Η μετάφραση είναι της ομάδας των συντελεστών της παράστασης / Οργάνωση περιοδείας: Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού / Παραγωγή: ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ

«Η επιθυμία μας να ανεβάσουμε το ‘Περιμένοντας τον Γκοντό’ γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της θεατρικής πράξης»

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη

Πρώτες στάσεις της περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ| 15-16-17 /7/2020
ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ | 22 /7/2020
ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ | 23-24 /7/2020
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ | 28-29-30 /7/2020
ΣΠΑΡΤΗ | 3-8-2020
Ώρα Έναρξης: 21:15 / Διάρκεια: 100 λεπτά / Γενική είσοδος: 17 ευρώ

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr