Θέατρο Θυμέλη

To θέατρο Θυμέλη είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα της Αθήνας με μεγάλη παράδοση στο κλασικό και παιδικό θέατρο, και μεγάλη συμβολή στα θεατρικά δρώμενα της χώρας λόγω των ποικίλων και ιδιαίτερων παραστάσεων που έχει ανεβάσει ανά διαστήματα.

Η ιστορία του θεάτρου

Το θέατρο Θυμέλη ιδρύθηκε το 1980 από την Έλλη Βοζικιάδου, μια πολύ επιτυχημένη ηθοποιό – σκηνοθέτη και συγγραφέα, και τον Διονύση Κούτση, μουσικό και συγγραφέα. Από την αρχή της ίδρυσης του, το θέατρο Θυμέλη παρουσίασε έργα από το κλασικό ρεπερτόριο, αλλά και νέες προτάσεις και δημιουργίες, τόσο από τους ιδρυτές του θεάτρου όσο και από άλλους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, επαγγελματίες του χώρου ή και νέους δημιουργούς.

Οι χώροι του θεάτρου Θυμέλη

Στο θέατρο λειτουργούν δυο σκηνές, η κεντρική και η παιδική σκηνή. Η κεντρική σκηνή είναι αμφιθεατρική, με ημικυκλική διάταξη των καθισμάτων που επαρκούν για 150 άτομα, φτιαγμένη στα πρότυπα αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Τόσο η κατασκευή όσο και η χωρητικότητα του θεάτρου το καθιστούν ένα από τα πιο ζεστά και φιλόξενα θέατρα της Αθήνας, επιτρέποντας στους θεατές να έχουν πλήρη ορατότητα στη σκηνή, αλλά και να βρίσκονται πολύ κοντά στους ηθοποιούς.

Εκτός από τη θεατρική σκηνή, οι χώροι υποδοχής, το μπαρ και το  φουαγιέ του θεάτρου είναι ιδιαίτερα κομψά και φιλόξενα, με λεπτομέρειες στη διακόσμηση που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ανακαίνιση του, το θέατρο Θυμέλη μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις μεγάλων τεχνολογικών απαιτήσεων, καθώς διαθέτει συστήματα ήχου και εικόνας τελευταίας τεχνολογίας. Στο φουαγιέ, μάλιστα, του θεάτρου λειτουργεί και μουσική σκηνή με την απαιτούμενη ηχητική και τεχνολογική υποδομή, η οποία διατίθεται για την πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων και ρεσιτάλ, πάρτυ και εκθέσεων κάθε τύπου.

Το θέατρο Θυμέλη, πιστό στην Τέχνη και το σκοπό της περιοδεύει τους καλοκαιρινούς μήνες με τις παραστάσεις του σε όλη την περιφέρεια.

Η πρόσβαση στο θέατρο γίνεται με μέσα μεταφοράς αλλά και με ΙΧ, καθώς λειτουργεί πάρκινγκ λίγα μόνο μέτρα από την είσοδο του θεάτρου.

 Στοιχεία επικοινωνίας

Μοσχονησίων 32, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8657677


Διαφήμιση στο Ιντερνετ στο Facebook στο Google Adwords

Διαφήμιση Γρήγορα Εύκολα και Οικονομικά Δείτε Πως!


Σας άρεσε αυτό που διαβάσατε;

Γράψτε το σχόλιο σας για όσα διαβάσατε παραπάνω. Θα χαρούμε να ακούσουμε ότι έχετε να πείτε, γράψτε σε Ελληνικά και σε Greeklish όπως σας βολεύει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να αφήσετε και την κριτική σας για παραστάσεις που έχετε δει  στις Κριτικές Θεάτρου 

Δείτε τη Σελίδα του mytheatro.gr στο FACEBOOK - Ακολουθήστε μας

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση