fbpx

Βύρωνας Κολάσης Αποκλειστική συνέντευξη

Βαθμολογία Επισκεπτών: 4

Βύρωνας Κολάσης : Η τέχνη αγαπητέ μου Φώτη δεν είναι επάγγελμα . Είναι τρόπος ζωής ! Είναι λειτούργημα !

Μέσα σε μόνο μια φράση του, μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο βιβλίο.

Φώτης : Με το Βύρωνα Κoλάση γνωρίστηκα πριν απο 5 – 6 χρονια σε μια πρεμιέρα του στο Θέατρο. Στο τέλος βγάλαμε φωτογραφίες με το θίασο όπως συμβαίνει συνήθως στις πρεμιέρες. Όταν έφυγαν οι περισσότεροι και μείναμε εγώ και ο καλός φίλος Στέλιος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόσφατα, ο Βυρωνας απευθύνθηκε σε εμένα λέγοντας μου: “Έλα να βγάλεις μερικές αποκλειστικές φωτογραφίες μόνο για το site σου, πες και του φίλου σου να έρθει μαζί μας.” Μου έκανε εντύπωση το ήθος του, η ηρεμία που πήγαζε από μέσα του & η καλοσύνη του. Είναι τόσο προσιτός άνθρωπος, παρά την επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, που χαίρεσαι ειλικρινά να μιλάς μαζί του. Μέσα σε μόνο μια φράση του, μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο βιβλίο. Αυτό τον καιρό παίζει & πρωταγωνιστεί στις 8 λέξεις. Του ζήτησα να κάνουμε μια συνέντευξη, ανταποκρίθηκε άμεσα και μάλιστα με μεγάλη του χαρά. Τον ευχαριστώ ειλικρινά.

Φώτης: Μίλησε μου για τις 8 λέξεις.

Βύρωνας: Το έργο είναι ρεαλιστικό και ασχολείται με ιστορίες της διπλανής πόρτας . Η συνταγή της επιτυχίας του Ανδρέα Γεωργίου,της Βάνας Δημητρίου και του Κούλλη Νικολάου είναι ότι αφουγκράζονται τους σφυγμούς του κόσμου . Είναι μια κυπριακή υπερπαραγωγή με 5 σκηνοθέτες και 4 συνεργεία τεχνικών . Το μυστικό των 8 λέξεων το γνωρίζει μόνο η Βάνα Δημητρίου και όσο και αν σου φανεί παράξενο κανείς μας δεν ξέρει τίποτα , πέρα από τα επεισόδια που μας έρχονται για να τα γυρίσουμε !

Φώτης: Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένα χαρισματικός καλλιτέχνης, είναι αυτός που σε πλησίασε για το ρόλο σου στις 8 λέξεις ?

Βύρωνας: Ο Ανδρέας είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος , ηθοποιός και σκηνοθέτης ! Έχει πλήρη καλλιτεχνική αίσθηση και ποτέ δεν πλησιάζει τυχαία κάποιον συνεργάτη . Ίσως γιατί γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Οι συγκυρίες των πραγμάτων μας έφεραν κοντά και ειδικά ο σιωπηλός Κούλλης Νικολάου ο οποίος έχει και την ευθύνη της παραγωγής . Είναι ο άνθρωπος που πέρα και πάνω από όλους μπορεί να οραματιστεί την αρμονία και την ισορροπία της συγκεκριμένης δουλειάς .

Φώτης: Εκτός από το δικό σου ρόλο στις 8 λέξεις, ποιον άλλο ρόλο θα ήθελες να υποδυθείς στο σήριαλ;

Βύρωνας: Τον ρόλο του αξιολογότατου συναδέλφου μου Γιώργου Παρτσαλάκη που υποδύεται τον Ακη Αρώνη . Είναι ένας ρόλος πολυμορφικος που κάθε ρολίστας θα ήθελε να ερμηνεύσει .

Φώτης: Ποιο είναι το πιο σημαντικό κριτήριο όταν επιλέγετε μια συνεργασία;

Βύρωνας: Η αγαστή σχέση των συνεργατών , το έργο και ο ρόλος που πρόκειται να υποδυθώ . Στην συγκεκριμένη περίπτωση των 8 λέξεων το κλίμα είναι καθαρά οικογενειακό.Και το αποτέλεσμα το βλέπει ο κόσμος στις οθόνες του.

Φώτης: Μίλησε μου για θέατρο κινηματογράφο τηλεόραση, τι σημαίνουν για σένα?

Βύρωνας: Το οξυγόνο της ζωής μου . Το κάθε ένα είδος και ξεχωριστά μου δίνει την ευκαιρία να υποδύομαι κάθε φορά και έναν διαφορετικό χαρακτήρα . Αυτό για μένα είναι επιστήμη και ανθρώπινη ανάγκη να υπάρχω και να συνυπάρχω μέσα στον κόσμο.

Φώτης: Κοιτώντας πίσω τώρα, με την εμπειρία τόσων χρόνων, πώς βλέπετε τώρα το ξεκίνημα σας; Θα το ξανακάνατε;

Βύρωνας: Φυσικά και θα το ξανά έκανα . Με όσες δυσκολίες ή ευκολίες συνάντησα . Η τέχνη αγαπητέ μου Φώτη δεν είναι επάγγελμα . Είναι τρόπος ζωής ! Είναι λειτούργημα !

Φώτης: Πώς έγινε η επιλογή “θέατρο” αντί της “μουσικής”

Βύρωνας: Είναι εύκολο να σου απαντήσω . Σπούδασα βιολί και παράλληλα έπαιζα θέατρο . Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι η μουσική από μόνη της δεν εξέφραζε τον εσωτερικό μου κόσμο . Σε αντίθεση με το θέατρο που ήταν είναι και θα είναι το παντοτινό μου σπίτι !

Φώτης: Μετανιώσατε ποτέ ή είπατε «πάμε γι’ άλλα»;

Βύρωνας: Μετανιωσα για πολλά λάθη που εκανα μέσα σε αυτό τον χώρο όμως ποτέ δεν ειπα πάμε για άλλα ειπα απλά ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Φώτης: Πώς αντιμετωπίσατε την κρίση προσωπικά ως καλλιτέχνης;

Βύρωνας: Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό το κατρακύλισμα . Όμως αυτό κου έδωσε κουράγιο και δύναμη να σταθώ καλυτερα στα πόδια μου και στις επιλογές μου και να περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστώ πάλι στην τηλεόραση . Από την άλλη πλευρά, μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω πολλούς κλασικούς και σύγχρονους ρόλους στο θέατρο στην 10ετια ουσιαστικά που έλειπα από την τηλεόραση .

Φώτης: Αντέχει το θέατρο στην Ελλάδα της κρίσης;

Βύρωνας: Το θέατρο είναι σε μικρογραφία η αναπαράσταση της ζωής . Σου αντιστρέφω την ερώτηση : αντέχει η ζωή χωρίς ζωή ; Φυσικά και άντεξε το θέατρο με όσες κρίσεις και αν πέρασε διαχρονικά μέσα στον χωροχρόνο. Το θέατρο αγαπητέ μου φίλε δεν πεθαίνει ποτέ !Ο κόσμος το χει ανάγκη . Εμείς το έχουμε ανάγκη . Μπορεί να είμαστε μικρή χώρα αλλά μην ξεχνάς ότι το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού γεννήθηκε στην Ελλάδα !

Φώτης: Ως ένας άνθρωπος με χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση, πιστεύετε ότι το θέατρο είναι και πολιτική έκφραση;

Βύρωνας: Η ζωή , η καθημερινότητα είναι μια πολιτική πράξη. Το θέατρο είναι υποχρεωμένο να επιδεικνύει αυτή την πράξη. Είτε με τις κωμωδίες που γράφονται κατά καιρούς , είτε με τα δράματα . Φυσικά και είναι πολιτική το Θέατρο . Επιβάλλεται να είναι!

Φώτης: Αγαπημένες συνεργασίες σε μια πορεία πολλών χρόνων;

Βύρωνας: Όσον αφορά τις αγαπημένες συνεργασίες μου στον καλλιτεχνικό χώρο θα αναφέρω μερικά μόνο ονόματα που είχα την τύχη και την ευλογία να συνεργαστώ μαζί τους . Φωτόπουλος, Ηλιόπουλος, Καρρας, Μαίρη Αρώνη , Νίκος Τζογιας , Κατρακης , Μαρία Αλκαίου , Βασίλης Διαμαντόπουλος ,Γιάννης Βόγλης , Νίκος Φώσκολος , Γιάννης Δαλιανιδης , Κώστας Κωστοπουλος , Αντώνης Τεμπος , Σπύρος Καπώνης ,Βασιλης Θωμοπουλος και μια πλειάδα άλλων συνεργατών ηθοποιών και σκηνοθετών μέχρι σήμερα όπου θα αναφέρω τον Ανδρέα Γεωργίου , τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλιδη , τον Γιωργο Ευαγγελου , τον Πανικό Σοφοκλέους . Κάθε ένας από αυτούς και μια ιστορία στο καλλιτεχνικό γιγνεσθαι.

Φώτης: Πιστεύετε ότι φέτος ζούμε μια από εκείνες τις χρυσές εποχές της τηλεόρασης με τα σοβαρά και καλογυρισμένα σήριαλ;

Βύρωνας: Πιστεύω ότι η τηλεόραση ξανά γεννιέται μέσα από τις στάχτες της. Υπάρχουν δημιουργοί που οραματίζονται ένα καλύτερο καλλιτεχνικό αύριο!

Φώτης:Είστε ένας άνθρωπος που έζησε το Mega από κοντά. Πώς είδατε όσα έγιναν με το κλείσιμο, και τώρα με το άνοιγμα του;

Βύρωνας: Ειναι καθαρά θέμα συγκυριών , ατυχιών και πολιτικών επιλογών! Σα να λέμε στο δικαστικό κλάδο ότι όλοι ήταν ένοχοι αλλά και όλοι αθώοι!

Φώτης: Τα σχέδια σας για το μέλλον;

Βύρωνας: Είμαι στην Κύπρο την οποία υπέρ αγαπώ , συνεργάζομαι με ένα team εκπληκτικών ανθρώπων και ευελπιστώ ότι η παρουσία μου στην Κύπρο θα έχει διάρκεια .

Φώτης: Πού μπορούμε να σας δούμε αυτόν τον καιρό;

Βύρωνας: Μα στις 8 λέξεις ! Τα ωράρια είναι εξαντλητικά και δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο γιατί δεν μένει χρόνος !

2 σκέψεις στο “Βύρωνας Κολάσης Αποκλειστική συνέντευξη”

  1. 4

    Ολοι λενε τα καλυτερα για σενα και ποσο καλος εισαι στη δουλεια σου Ανδρικο μου, μπραβο ζωη μου. Δεν φανταζεσαι ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ. Θα χοροπηδαω μια ωρα οταν θα ρθει η ωρα να σε δω. Η καλυτερη μερα της ζωης μου θα ναι και δεν θα την ξεχασω ποτε, που θα χω γνωρισει ενα τετοιο παιδι σαν εσενα. Γλυκουλη καρδουλες love love love

    Απάντηση
  2. 3

    Ολοι λενε τα καλυτερα για σενα και ποσο καλος εισαι στη δουλεια σου Ανδρικο μου, μπραβο ζωη μου. Δεν φανταζεσαι ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ. Θα χοροπηδαω μια ωρα θα ρθει η ωρα να σε δω. Η καλυτερη μερα της ζωης μου θα ναι και δεν θα την ξεχασω ποτε, που θα χω γνωρισει ενα τετοιο παιδι σαν εσενα. Γλυκουλη μου λες love love love

    Απάντηση

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr