fbpx

2ο Φεστιβάλ Stand Up Comedy

2ο Φεστιβάλ  Stand up ComedyTHE OPEN MIC! – Τεχνόπολις

Γράφει η Διονυσία Ρώντα

Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, θα πέσει πολύ γέλιο στο Φεστιβάλ Κωμικού Μονολόγου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. “THE OPEN MIC!”  είναι ο τελικός διαγωνισμός μπροστά σε κοινό των δέκα νέων stand-up κωμικών, που διακρίθηκαν στις προκριματικές παραστάσεις, 25 και 31 Οκτωβρίου στο café της Τεχνόπολης.

Παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ενώ θα απολαύσουμε και τον περυσινό νικητή (Αλέξανδρος Τιτκώβ) και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες της stand-up (Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Δημόπουλος).

Πέρυσι, στο 1ο Φεστιβάλ Stand-up Comedy, που είχε πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή «Αυλαία», είχε γίνει χαμός, με πάνω από 400 θεατές που ψήφισαν και έδωσαν το βραβείο του κοινού, κάτι που θα γίνει και φέτος. Παρουσίαζε ο Γιώργος Χατζηπαύλου και έδωσε εκπληκτικό δείγμα της τέχνης του ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος. Στο τέλος, ο Φισφής και η ομάδα του (γνωστά stand-up-όπουλα που είχαμε απολαύσει στο Mega «Κάψτε το σενάριο) έδωσαν ρεσιτάλ και καταχειροκροτήθηκαν. Με λίγα λόγια, ήταν παρόν όλόκληρο το top της stand-up, που έδωσε τα φώτα του ως ειδικό team στα διαγωνιζόμενα παιδιά. Την προετοιμασία και την πρώτη επιλογή είχε κάνει η Καίτη Μανωλιδάκη, η οποία εμπνεύστηκε τη διοργάνωση του πρώτου πανελλήνιου Φεστιβάλ Stand-up Comedy και ενέπνευσε την Αναστασία Παπαγεωργίου (Πολύτροπο Τέχνης) να την υλοποιήσει.

Στην κριτική επιτροπή, εκτός από την Καίτη Μανωλιδάκη, που ήταν πρόεδρος, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής ήταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μπέση Μάλφα, ο Λάμπρος Φισφής και ο Τζώρτζης Ποφάντης, το διαδικτυακό κανάλι του οποίου έκανε ζωντανή μετάδοση (comedy lab).

Δεν μπορούν όλοι οι κωμικοί να κάνουν standup

Κάποιοι από αυτούς τους κωμικούς έχουν ξεκινήσει στο εξωτερικό και έχουν μεταφέρει τη γνώση τους εδώ και είναι επώνυμοι σε αυτό το είδος τέχνης. Η ομάδα του Φισφή είναι ηθοποιοί σε απόλυτη ετοιμότητα. Έχουν εκπαιδευτεί τόσο πολύ, που τους δίνει ένα θέμα και τους λεει «τώρα παίξτε» και παίζουν, «τραγουδήστε το» και το τραγουδάνε, «κάντε τη μηχανή» και θα κάνουν τη μηχανή. «Αυτό το θέμα εσείς οι τρεις και υλοποιήστε το τώρα!» Και το κάνουν. Χωρίς πρόβα. Είναι πάντα σε ετοιμότητα, κάνουν τα πάντα. Το stand-up είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Στο Mega που παιζόταν κάθε βδομάδα με ζωντανό ακροατήριο γινόταν χαμός.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς ήταν στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι χαρισματικός ηθοποιός. Χορεύει, τραγουδάει… Πολύ καλός ηθοποιός.

Φέτος ο Ραβνιωτόπουλος, μετά από το Φεστιβάλ, θα κάνει μαθήματα stand-up comedy στο Πολύτροπο Τέχνης.

Βασικοί όροι του Φεστιβάλ Stand-up Comedy είναι ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε λεπτά, να είναι  προωτοεμφανιζόμενος και το κείμενο  να είναι δικό του.

Φέτος το Φεστιβάλ  Stand-up Comedy αλλάζει στέκι και μεταφέρεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Μην το χάσεις! Tην Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, στις 9.30 μμ, Πειραιώς 100, στο Γκάζι), «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Εκτός από τους διαγωνιζόμενους στον κωμικό μονόλογο (Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Γιώργος Αργύρης, Στέφανος Γιδάρης, Γιώργος Ζώκας, Γιώργος Κατσής, Κώστας Μαλιατσης Salas, Αριστοτέλης Ρήγας, Ηλίας Φουντουλάκος, Γιώργος Σεργιάννης, Φώτιος Κυριαζίδης), θ’ απολαύσουμε ως special guest τη Μάρω Μαρκέλλου. 

Τον νικητή θα τον αναδείξει το κοινό, δηλαδή, όσοι βρεθούμε στο Γκάζι  την Πέμπτη, στην Αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» (Κτίριο «Δ10).

Η προβολή και η μετάδοση θα γίνεται και φέτος μέσω διαδικτύου σε συνεργασία με το «Comedy Lab» (http://www.comedylab.gr/).

Πώς πας στο «Τεχνόπολις»

Με το μετρό είναι πανεύκολο. Με το που βγαίνεις από τη στάση «Κεραμεικός», βλέπεις το φωτισμένο φουγάρο.

Αν πας με αυτοκίνητο μέχρι Πειραιώς 100, στο Γκάζι, δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να παρκάρεις.

Για εισιτήρια:Τηλέφωνο: 210 3475518

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr