fbpx

Ο Ιούνιος στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού των θεατρόφιλων είναι εδώ! Το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, φιλοξενώντας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης και δίνοντας βήμα σε νέους και πολλά υποσχόμενους εγχώριους δημιουργούς. Είναι η πρώτη φορά που υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών θα παρουσιαστούν και παραστάσεις σε χώρους όχι αμιγώς φεστιβαλικούς, όπως το Θέατρο Πόρτα και το Skrow Theater.

To mytheatro.gr ξεχωρίζει και σας προτείνει μερικές από τις παραστάσεις του Ιουνίου, που αξίζουν την προσοχή σας!

Αδελφοί Καραμάζοφ – Η εμπειρία μιας ανάγνωσης, Βασισμένο στο έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι

Έξι ηθοποιοί θα μας κοινωνήσουν στο προαύλιο μιας εκκλησίας το απόσταγμα της μελέτης τους και την εμπειρία της συντροφιάς τους με τους Αδερφούς Καραμάζοφ, ενός από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ηλία Κουνέλα.

koynelas

9-10, 12-15, 19-22, 26-29 Ιουνίου, 21:30 Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά Είσοδος: 10 ευρώ

Ψευδοεξομολογήσεις του Πιερ Ντε Μαριβώ

Μία από τις ηθοποιούς-διαμάντια του γαλλικού θεάτρου και κινηματογράφου, η Isabelle Huppert, επισκέπτεται εκ νέου το Φεστιβάλ Αθηνών, αυτήν την φορά σκηνοθετημένη από τον Luc Bondy, που πρώτη φορά παρουσιάζει δουλειά του στο ελληνικό κοινό και συγκεκριμένα, θα δούμε την προσωπική του ματιά πάνω σε ένα από τα κομβικά κείμενα του Μαριβώ.

12 – 14 Ιουνίου, 21:00 (14/6 στις 14:00) Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Τιμές εισιτηρίων Ζώνη VIP: 30€ Ζώνη Α: 25€ Ζώνη Β: 20€, 15€ (φοιτητικό) Ζώνη Γ: 15€, 10€ (φοιτητικό), 5€ (ανεργίας) ΑμεΑ: 5€

Ικέτιδες του Αισχύλου

Ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Χρήστος Στέργιογλου, σκηνοθετεί για πρώτη φορά και καταπιάνεται με τις Ικέτιδες του Αισχύλου, εστιάζοντας στον ρόλο του χορού, έχοντας στην διάθεσή του νέες ηθοποιούς και μεταφέροντας την δράση σε κλειστό χώρο.

22-23 Ιουνίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Τιμές εισιτηρίων 15€ Μειωμένο: 10€ Φοιτητικό: 5€ Κάρτα ανεργίας: 5€ ΆμεΑ: 5€

Green PornoLiveon Stage

Μία γυναίκα θρύλος της μεγάλης οθόνης, η Isabella Rossellini, εξελίσσει την ιδέα που δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια για μια σειρά πειραματικών ταινιών μικρού μήκους που μαρτυρούν την οικολογική της συνείδηση και την αγάπη της για το ζωϊκό βασίλειο, και συνυπογράφει έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό θεατρικό μονόλογο για την σεξουαλικότητα των ζώων!

roselini

24 – 26 Ιουνίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Δ  Τιμές εισιτηρίων 25€ Φοιτητικό: 15€ Μειωμένο: 20€ Κάρτα ανεργίας: 5€  ΆμεΑ: 5€

Καταστρούπολη του Φίλιπ Ρίντλεϋ

Ο Μανώλης Μαυροματάκης σκηνοθετεί την Ξένια Καλογεροπούλου και μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών σε ένα έργο που μοιάζει με ένα παραμύθι για μεγάλους, καθώς περιστρέφεται γύρω από μια γριά μάγισσα, που καθοδηγεί μια ομάδα παιδιών και τους διδάσκει πώς να φτιάξουν τον κόσμο από την αρχή.

24 – 25 & 27 – 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου, 21:00 Θέατρο Πόρτα Τιμές εισιτηρίων 15€ Φοιτητικό: 10€ Κάρτα ανεργίας: 5€ ΆμεΑ: 5€

Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού του Σάμιουελ Κόλεριτζ

Μία από τις πιο συγκλονιστικές ηθοποιούς του θεάτρου παγκοσίως, η Fiona Shaw, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με την ολοκληρωμένη της πρόταση για την θεατρική αναπαράσταση του συγκεκριμένου έργου του μεγάλου, Άγγλου, ρομαντικού ποιητή.

fiona

24 – 25 Ιουνίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Η Τιμές εισιτηρίων 25€ Φοιτητικό: 15€ Μειωμένο: 20€ Κάρτα ανεργίας: 5€ ΆμεΑ: 5€

Η ιστορία της αυτοθυσίας

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και η ομάδα του θεάτρου Skrow καταπιάνονται με την ιστορία της αυτοθυσίας και χτίζουν μια παράσταση βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα παντρεμένα με μυθοπλαστικά στοιχεία, προσπαθώντας να ανιχνεύσουν το μοτίβο της αυτοθυσίας μέσα από την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού ανά τους αιώνες.

30 Ιουνίου & 1-9 Ιουλίου Skrow Theater  Τιμές εισιτηρίων 15€ Μειωμένο, Φοιτητικό: 10€ Κάρτα ανεργίας, ΆμεΑ: 5€

Σχολιάστε

Θέατρο - mytheatro.gr